Ето, тук се говори, че един от ензимите се разрушава при 40гр., по всяка вероятност и другите не издържат много повече. А след като те са инактивирани, считам, че съвсем вече медът губи предназначението си Не мисля и, че е подходящ като консервираща среда за млечицето, но не претендирам да съм 100% права А съвсем настрана оставям въпросът, че наистина много потребители предпочитата течна форма на меда, и преди да изкараме новата реколта медът, който ни беше останал, беше течен. Имаме една мадама - клиентка и ни иска течен мед, ама настоява. казвам й - хубаво, ако искаш, разтопявам ти го, ама какво ще остане от него не ти гарантирам Взе си захаросан все пак. Иначе - може да се загрява с цел разтапяне, но примерно трябва да стои цял ден (и повече) на топло - случвало се е да го правим - близо до камината става идеално, без да се прегрява.
И благодаря за пояснението