Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 828
Предложете нещо какво да сготвя направо полудявам. Винаги от кайма приготвям или мусака или някакви кюфтета, ако имате по интересни идеи очаквам предложения Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 002
Миеш си една купичка ориз, 1-глава лук, 1малко бурканче гъби, спанак/ти си прецини колко, аз тая манджа я готвя на око/,1малка разфасовка кайма,магданоз, черен пипер,сол. Всичко това го запържвам леко на котлона, изсипвам го в тавичка и печа. За пастата - 2бр.-яйца,половин кофичка кисело мляко, 3- лъж. брашно, и малко вода . След като се изпече манджата,заливаш с пастата и пак печеш/на принципа на мусаката/. Дано ти хареса.





Царски Лодки"

2 по-големи патладжана
0.200 гр. кайма
0.100 гр. топено сирене
0.200 гр. кашкавал

Първо разрязваме патладжаните по дължина през средата. След това за около час накисваме патладжаните в солена и студена вода. Когато ги извадим от водата ги издълбаваме с помощта на лъжица и поставяме в тава (може леко да се запържат преди това). Парченцата които сме отстранили ги нарязваме на дребно и смесваме с каймата. Най-отдолу слагаме топеното сирене след това слагаме сместа с каймата като я подправяме с малко кимион, черен пипер и сол, ако каймата не солена. Върху нея поръсваме настъргания кашкавал с малко галета за да се получи хрупкава коричка. В тавата доливаме около 5 см. вода и печем докато кашкавала придобие златист цвят около 40 мин. на умерена фурна. Ако случайно патладжаните имат нужда от още малко печене то тогава печете за около 5 минути само на долно печене. Приятен апетит!


Правиш си нормално картофено пюре,по-гъстичко.
Запържваш лук,после слагаш каймата да се позапържи и тя,подправки черен пипер,чубрица,мерудия,може и сух копър(аз много го уважавам)Абе по-твой вкус.В тавичка слагаш половината пюре,разтилаш хубаво,изсипваш каймата и отгоре другата половина от пюрето.Печеш във фурната докато стане златисто отгоре.
Много е вкусно и лесно.


Палачинките с кайма.

Палачинките се правят с прясно мляко за да са по-финни и тънки,значи традиционната рецепта за палачинки,но вместо кисело се слага прясно мляко.Пак така запържваш лук,кайма и подправки и правиш от палачинките ролца с плънката,които после точно преди да ги сервираш запържваш леко в тиган с малко олио.
Това е от мен,дано да ти хареса!!!

Така това са рецепти който намерих в нета! И аз търсих рецепти с кайма, защото довечеа сме решили да сме на ястие с каймица!

Поздрави
Цитирай
Privet mmi4eta predlagam vi da si sgotvite ruo "Stefani", predpolagam 4e znaete kak.
Цитирай


Мнения: 390
Мусака с макарони
запържваш лук, моркови и после и каймата в сгряно олио, добавяш подправки /чубрица, риган и черен пипер/. Сваряваш макароните и изсипваш половината в намазнена тавичка, разпределяш равномерно плънката, поливаш с доматено пюре /пюряно бурканче/, останалите макарони и малко масалце за аромат /може и маргарин. Запичаш в предварително загрята фурна за около 15-20 мин. Настъргваш обилно кашкавал, и отново запичаш за 5 мин. и си готова
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Ето Тук има няколко рецепти за руло "Стефани".
А моите любими рецепти с кайма, това са сърмички във всичките им разновидности Wink  Можеш също така да напълниш тиквички,  патладжани или да направиш плънка за пълнени чушки, но чушките да ги нарежиш и да ги сложиш при плънката. Ако се сетя за друго, ще пиша Wink
Цитирай
Аз се пробвах в събота да скалъпя нещо и стана много хубаво.
Каймата я запържих в малко олио (много мразя да слагам много олио), като добавих глава лук, нарязана на кубчета- не ситни, че като се разбърка съвсем се губи. Също добавих и чушки нарязани на кубчета, чубрица и черен пипер. Аз правих малка порция и използвах 500г кайма, две чушки, главата лук вече я казах. Разбърква се мн добре, така че каймата да не стане на големи буци.
После в една тепсия сложих разточено тесто, отгоре сложих каймата и после още едно разточено тесто, като плънката гледах да е доста по-дебела от тестото. Отгоре го намазах с масло хубаво и го бутнах във фурната.

Жената каза, че е страхотно, а и на мен мн ми хареса. Може и да има рецепта и да си има име, ама аз рядко чета, та го смятам за мое творение Smile

Пп. Колкото ми хареса топло, двойно повече ми хареса студено- може би защото се стегна
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
С кайма можеш да направиш и пълнени чушки или сърми от лозови листа.
Ние си правим спагети с доматен сос и кайма.
Цитирай

София

Мнения: 2 002
http://www.recepti.xcstudio.net/search.php?kat=ias-kaj

viz tuk
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Цитат на: chehow
Аз се пробвах в събота да скалъпя нещо и стана много хубаво.
Каймата я запържих в малко олио (много мразя да слагам много олио), като добавих глава лук, нарязана на кубчета- не ситни, че като се разбърка съвсем се губи. Също добавих и чушки нарязани на кубчета, чубрица и черен пипер. Аз правих малка порция и използвах 500г кайма, две чушки, главата лук вече я казах. Разбърква се мн добре, така че каймата да не стане на големи буци.
После в една тепсия сложих разточено тесто, отгоре сложих каймата и после още едно разточено тесто, като плънката гледах да е доста по-дебела от тестото. Отгоре го намазах с масло хубаво и го бутнах във фурната.

Жената каза, че е страхотно, а и на мен мн ми хареса. Може и да има рецепта и да си има име, ама аз рядко чета, та го смятам за мое творение Smile

Пп. Колкото ми хареса топло, двойно повече ми хареса студено- може би защото се стегна


  applauseuu   applauseuu   applauseuu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.