Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Den Haag

Мнения: 1 313
В нашето семейство много обичаме Брускети, ето как ги правя аз:

Изпичам тънки филийки хляб в тостера. След това, ги поръсвам със студено пресован зехтин.Обелвам един домат, отстранявам семките и го нарязвам на ситни кубчета. Взимам няколко черни маслини и ги нарязвам на дребно. Нарязвам на ситно 2-3 скилидки чесън. Смесвам маслините, чесъна и домата, подправяме с малко черен пипер, сух риган, босилек и сол на вкус. Прибавям отново студено пресован зехтин и малко лимонов сок, разбърквам всичко добре и разпределям тази смес върху изпечените филийки.
 
Друг вариант за смес: Гъбки( от буркан), чесън, копър, черен пипер, сол, малко лимонов сок и зехтин.

Пропорциите са на око  Embarassed.  Аз режа филийките на триъгълници и ги нареждам в чинията, поднасям като предястие. Много е вкусно. Пробвайте.
Цитирай

вляво от асансьора

Мнения: 1 262
Мммм,много вкусно звучи.Никога не съм се сещала да приготвя брускети.
Имам въпрос-дали ако се пасират продуктите, да стане като паста и се намажат ще се получи добре? newsm78
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 313
Мммм,много вкусно звучи.Никога не съм се сещала да приготвя брускети.
Имам въпрос-дали ако се пасират продуктите, да стане като паста и се намажат ще се получи добре? newsm78
Не съм пробвала пасирани, преди да почна да си ги правя вкъщи ги хапвахме в един италянски ресторант, а там ги поднасят нарязани на ситно. Пробвай както ти харесва  Wink.
Цитирай

София

Мнения: 363
Азги правя с франзела и също стават интересни - на кръгчета. Very Happy
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Добре де, но за да са овкусени самите препечени рзенчета, не трябва ли да се изпекат с подправките? Не става ли иначе сухар с нещо отгоре?  Thinking
Цитирай


Мнения: 714
със сухар не е същото. хлебчетата трябва да са прясно препечени, така са ароматни, топли и хрупкави. трикът на италианците за овкусяване (на който му харесва разбира се), е още топло, препеченото хлебче се натърква леко с обелена скилидка чесън и след това се слагат парченцата доматки с подправчиците.

А как засища брускетата ако знаете  Very Happy, супер е за пазещите диети, особено за феновете на разделното хранене. Говоря за класическата брускета с домати, зехтин и подправки. Мъжът ми слага риган.
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Аз у дома не съм правила, но кумът ни прави убийствени брускети, аз обикновено се наяждам само с тях. Той слага босилек като подправка, доматите са пресни и зехтинче и малко чесън ....мммм. Филийките ги пече непосредствено преди ядене, без подправки
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.