Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 641
Здравейте, мами кулинарки Very Happy!


Търся  изпитана рецепта за мозък в масло.

Нищо конкретно не намерих с търсачката, та да ви питам: как се приготвя, какъв (телешки, свински), като го купувам как да разбера дали е пресен?

Искам да изненадам таткото, голям почитател е Wink.
Цитирай

Кацнала на едно дърво.

Мнения: 3 130
И аз обичам, но не съм правила досега. Ще следя темата, дано някой знае как се приготвя...
Цитирай


Мнения: 974
Честно не съм правила мозък в масло, а само на чорба, но ето какво намерих в нета :

Пържени, палачинки с мозък

100 г прясно мляко, 50. г брашно, 1 яйце, магданоз, сол, масло за пържене Плънка: 250 г мозък, 20 г масло, 1 яйце, магданоз,черен пипер и сол 1 яйце, брашно, галета за овалване

Разбиваме млякото, брашното, яйцето и сол и оставяме малко да престои, след което правим 4 палачинки, Поставяме плънка, увиваме палачинките, разрязваме ги на половинки, притискаме крайчетата, овалваме в брашно, разбито яйце, галета и пържим. Приготвяне на плънката: Заливаме мозъка със студена вода и оставяме малко да престои. Отстраняваме ципата, нарязваме на малки парченца и задушаваме малко в масло. Посоляваме, поръсваме черен пипер, прибавяме ситно нарязан магданоз, яйце и разбъркваме.


от тази рецепта можеш да пробваш технологията, но аз бих го сварила и след това ще задуша леко в масло


А за въпросът как да познаеш дали е пресен newsm78....ми честно казано, ако нещо те притесни във външния му вид или има тъмни петна по-добре не взимай

Успех   bouquet
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Моят мъж и той е почитател на всякаква такава карантия , но скоро не съм го глезила с такива блюда.
Значи : като за начало го слагаш в съд със студена вода и на котлона да ври, но на тих огън и не иска кой знае колко/побелява - като се свари/,около 20-тина минути. Ако иска на дребно да е, трябва да се постараеш да обелиш ципата , ако не - улеснява те, слагаш го в съд за печене - тавичка или йена . Посоляваш го, поръсваш малко с чер. и червен пипер , и отгоре му слагаш малки бучици масло и го слагаш в загрятата фурна за около 20-тина минутки пак .
Има и рецепти в които , преди да се залее мозъкът с маслото , в него /като се разтопи се слагат на ситно нарязани скилидки чесън ,за да се запържи леко и да си пусне аромата / и след това се залива мозъкът и пак във фурната .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.