Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Може ли дъщеря ми да си играе с парцалена кукла или го искам Аз?

От отдавна се разхождам в този прекрасен форум и все преоткривам нещо ново.

Реших и аз да се допитам до вас защото съм обзета от една „мания” която искам да я прехвърля и на дъщеря ми ,която е на  3 годинки и полвина. 

Иска ми се детето ми да си играе с парцалена кукла.
Това се случи след като попаднах в едно от най-невероятните магазинчета в София.
Магазинчето на Работилница красиви неща.
Говоря с апломб за това място ,защото открих моите парцалени кукли с прекрасни дрехи за тях.
Такива до сега не бях виждала и понеже съм малко голяма за да си играя реших да използвам трикът на таткото: Купуваш количка с радио управление за синът си и сам започваш да си играеш с нея.

Всичко в този магазин е направено в България и всичко им е прекрасно на хората.Бог да ги поживи!
Има и одеала пачворк които бях виждала само в Бостън ,но наши-български има и украшения от филц.
Но куклите приятели мой ме влудяват.Те ме карат да се смея и да ги прегръщам и преобличам.
Страх ме е обаче ,че ако моята принцеса се появи с такова нещо сред другите деца ,те ще й се подиграват.
Всички очакват децата да влачат гадният китайски пластмасов боклук и американската тъпотевица Барби и Кен.
Дали пътят към красивото не минава и през различното и на каква възраст трябва да го заявиш.
Аз сама ще натрапя това на моята дъщеря ,защото това ще е моят избор.
Пиша ви приятели мой това откровение защото в света на еднаквото и масовата продукция искам да направя дъщеря ми различна.
Колко ли ще ми струва това…?Страх ме е…
Знам че, е слабоумно едно магазинче да задвижи в мен това, но там в него / в магазинчето/ има нещо което трябва да го има и моята дъщеря и да си играе с него.
Дали трябва да прехвърля тази тъга по миналото и неговата естетика върху моето бъдеще наречено ДЪЩЕРЯ МИ?

Какво казва мъжът ми?- Ми на него много му харесват нещата там /в малкото магазинче/, казва нека я купим за теб тази Ника.Куклата от магазинчето се казва така.

 -Нека я купя за теб тази Ника и ти от време на време ще си играеш с нея и с Мия /дъщеря ни/.
-Но аз искам да виждам дъщеря ми ,че си играе с нея.-отвръщам аз.

Дайте съвет, моля!!!

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 2 906
Неможеш да разбереш докато не я оставиш да поиграе...купете я и я аставете вкъщи,а дъщеря ти сама да реши дали и харесва..Синът ми на една годинка си хареса парцалена кукла в един магазин за играчки и му я купихме,въпреки,че баща му му предлажи сума ти коли и пистолети вместо нея...и досега му е една от любимите играчки,има си име и си я приспиваме и храним....и изобщо не ме притеснява отношението на другите деца или възрастни-нали се чувства добре в компанията й.....
а ако не я хареса,ти ще си имаш собствена парцалена кукла-явно ти се иска

# 2
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Защо се притесняваш? Децата неизбежно получават заедно с родителите си и техните вкусове, предпочитания и пристрастия. Ти нали не се срамуваш от вълнението, което предизвиква у теб тази кукла? Защо смяташ, че дъщеря ти ще се срамува? Ако й хареса, разбира се, защото няма гаранция, че ще стане така. Макар че ако ти искрено и дълбоко харесваш нещо, това подсъзнателно й влияе, защото тя се идентифицира с теб. Пишеш, че искаш тя да бъде един различен човек в света на конфекцията. Това означава, че трябва да си готова за сблъсък, и то не един, защото масата трудно преглъща различното. При такъв избор парцалената кукла ще ви бъде най-малкият проблем. Освен това, ако детето ти наистина я хареса, другите деца по-скоро ще я приемат като нещо ново и интересно, отколкото като заявка за различност.
Малко объркано стана, но искам да ти кажа едно - следвай поривите си, вярвай на сърцето си.

# 3
 • Мнения: 9 990
И аз харесах много една кукла/не парцалена/...хареса ми на мен и реших, че детето много ще и се зарадва.Е, зарадва и се "нормално" и сега играчката си стои така.От време на време Аз я взимам-уж да я разглеждам, уж да предизвикам интерес-ама не-и какво толкова-по мое време такива хубави, лъскави играчки нямаше-може би ми се е искало... Crazy

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 706
Съвсем нормално е докато децата растат, да си играят с това, което мама и тати са купили. А всеки родител купува преди всичко това, което на него му харесва. Щом на теб ти харесват тези кукли - купи й от тях (аз също много им се възхищавам). Другите деца ходят с китайската пластмаса и американските барбита, защото техните родители така са решили. Ако й купуваш от тези неща - значи си съгласна с виждането на другите родители и така ще изгубиш собствената си индивидуалност. А когато принцесата ти стане достатъчно голяма да каже с какви кукли и играчки иска да си играе - тогава може би няма да питаш нас кое да й купиш, а сигурно ще се съобразиш с нейното желание. Покажи на дъщеря си кое според теб е красивото, а тя сама ще ти покаже дали го възприема или си има вече собствено виждане за "нещата от живота" (на нейната възраст "нещата от живота" са именно играчките).
Успех в избора!   bouquet

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 2 266
 Честно да ти кажа аз не разбирам какво е предизвикало у теб такава голяма драма и защо ти е чак толкова трудно да вземеш решение - на твое място просто бих купила от това магазинче нещата, които ми харесват. Ако детето си играе с тях чудесно, ако не, най-малкото ще си доволна, че в къщата ви има нещо красиво, което детето ще вижда всеки ден. А въобще пък не би ми хрумнало да се притеснявам дали другите деца ще се подиграват на моето заради играчки, още повече че става въпрос за деца на 3-4 годинки доколкото разбирам - по-скоро има шанс и те да поискат да имат тази толкова интересна кукла.

# 6
 • Мнения: 2 306
Аз мисля като мъжът ти, купи я за себе си. Така може би дори ще предизвикаш по-голям интерес у дъщеря си (като знае, че куклата не е нейна, а твоя).
Не само това, ако тази кукла има доста дрехи за преобличане, ако има хубаво легло, завивки и други принадлежности, може да стане доста желана.
Не се притеснявай, че и натрапваш нещо, нали ти си тази която трябва да възпита вкус у нея към красивото. Приеми го като предизвикателство да запалиш и другите деца към този вид кукли. Просто трябва да го направиш по-хитричко Wink

Последна редакция: пт, 24 фев 2006, 12:52 от Mamma Mia

# 7
 • София
 • Мнения: 7 140
Е, не е чак такъв проблем. Я се разходи малко по големите детски магазини, за да видиш, че и там има кукли от плат и се водят за "последна" мода.
http://www.comsed.net/site/index.php?s=index&pu=1 Прегледай стоките на Zapf /8 стр./
Не мисля, че на другите деца щи им направи голямо впечетление с какво играе детето ти. Дори е по-вероятно и те да поискат такава кукла т.к. е нещо по-различно. Дъщеря ми е на 5, но и тя и приятелките и все още нямат никакви претенции към модерно или марково. Тя също има парцалена кукла и не мисля, че за нея е по-различна от останалите Grinning

# 8
 • Мнения: 1 228
Честно да ти кажа аз не разбирам какво е предизвикало у теб такава голяма драма и защо ти е чак толкова трудно да вземеш решение - на твое място просто бих купила от това магазинче нещата, които ми харесват. Ако детето си играе с тях чудесно, ако не, най-малкото ще си доволна, че в къщата ви има нещо красиво, което детето ще вижда всеки ден. А въобще пък не би ми хрумнало да се притеснявам дали другите деца ще се подиграват на моето заради играчки, още повече че става въпрос за деца на 3-4 годинки доколкото разбирам - по-скоро има шанс и те да поискат да имат тази толкова интересна кукла.
И аз съм на същото мнение.Преди да я вземеш няма от къде да знаеш дали детето ще си играе с нея,и дали няма и другите деца да поискат такава кукла.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 5 211
Имаме такива кукли, нито предизвикват подигравки, нито са повод някой да изпада в такава патетика.

# 10
 • София
 • Мнения: 4 813
защо ли ми се струва, че ще последва още драматична информация за магазинчето?! newsm78

# 11
 • Варна
 • Мнения: 5 211
защо ли ми се струва, че ще последва още драматична информация за магазинчето?! newsm78

Защото е по-прозрачно няма как да бъде:-))))
Не за първи път срещам постове в този стил за този магазин.

# 12
 • Мнения: 7 823
защо ли ми се струва, че ще последва още драматична информация за магазинчето?! newsm78

Няма да изкара дълго, ако види бял свят ( за рекламата говоря  Wink ) Grinning.

# 13
 • Мнения: 4 966
Ееее, по-плоска реклама скоро не бях срещала. Хем написано от гост, хем нищо за детето (нито колко е голямо, за да е толкова голямо чуденето, нито нищо), хем магазинчето е споменато почти във всяко изречение.
Че и веднага друг гост "пробутва" и сайт, а и за адрес пита (пък и този гост иска нещата за себе си, ама детето му ги ползва, така - между другото).
Иначе, аз също харесвам парцалени кукли и съм купила 2 на дъщерите ми (не от този магазин, а и доста други играчки имат - дори баща им, заради самия него, им купи 2 колички, че да си играели тримата) - ако искат си играят, ако искат ги захвърлят в коша или пък аз си играя (особено с един плюшен тюлен Флупи, ама него никъде не го продават, защото е от една кампания за опазване на околната среда  Twisted Evil), но чак пък да изпадам в подобни душевни терзания заради една кукла.
Абе, хора, има си нормални начини за реклама.
Сега следва някой друг гост с адреса + възхищение я от някоя възглавничка, я от покривчица.
Мамма, Татти, къде сте?

# 14
 • Мнения: 5 876
Мда. И вмъкната информация за пачуърка има (нищо, че е дегизиран като "пачворк")  Wink
Иначе по темата - харесвам кукли от плат и имаме доста, но нито една от нелошия, но много скъп магазин. Там пък не съм засичала хубави кукли, имат само едни с въжета за крака... по-скоро декоративни ми се виждат.
Ането има 5-6 кукли от плат, коя от коя по-красиви, от най-различни други производители.
Azaf, и ние го имаме Флупи, много е готин!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт