Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София- Wien

Мнения: 2 142
Момичета, дайте ми идея какво да направя само с жълтъци! Останаха ми 5 жълтъка и ми се иска да ги оползотворя някак, хич не ми се ще да ги хвърлям!  Thinking
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Michel, Джемма ми беше дала рецепта за целувки от жълтъци, но нещо не мога да я намеря. пусни пост и в Гоблените, защото тя не влиза много чеcто тук.

Освен това може да си направиш чудесна маска за косата и лицето Smile
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
това, което ми хрумва спонтанно е zапечена франzела.  Раzбъркваш смес от настърган кашкавал, наряzана шунка и гъби, лук. Жълтъците се раzбъркват с черен пипер, сол, черсен пипер и се прибавят към сместта. Франzелата се реже по дължина, маха й се вътрешността и се пълни със сместа. След това се пече на средна фурна.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Наталина, много благодаря, страшно ми хареса идеята с маската! Дори не ми хрумна че мога да ги използвам така  Flutter а и добре ме подцети за жълтъчните целувки, имам я рецептата, мисля че се правеха с амонячна сода, сега ще я потърся!
Freya , и твоята рецепта ми допадна, утре за закуска ще опитам


Благодаря ви момичета!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
И аз да се включа по темата.
Подобно е на резептата на Freya, но по-скоро е като пържени филийки. Жълтъците се разбиват с натъргн кашкавал и малко прясно мляко. В сместа се топи филийка от франзела, като кашкавала не е задължително да е от 2-те страни. Пържи се в добре сгорещено олио, като първо се изпържва от страната с полепналия кашкавал.  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.