Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

раковски

Мнения: 694
Може да ви стори смешно и все пак искам да попитам как точно се прави????Помагайте-аз скоро започнах да влизам в този форум,но съм направо очарована Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 546
Лиде, добре душла и тук:))

За фондана нищо не знам, даже не го бях чувала. Ще ми е интересно да разбера какво е и как се прави:)
Цитирай


Мнения: 521
Не съм специалист като тези   chef  от форума , чиито рецепти често използвам
тук май е мястото и да им Благодаря   bouquet
I.
До колкото си спомням имаше една бабина рецепта (баба правеше лебеди с нея)

 ОТ 1 белтък със пудра захар се омесва средно меко тесто


II.
не си я спомням много добре
 Бучка масло колкото орех и 1-2 с.л. вода завира. Слага се 1ч.л. брашно и се разбърква .
От тази смес заедно със пудра захар се омесва средно меко тесто,
от което се правят тези красиви сладкарски фигурки, които не се ядат.

Аз се справих доста добре с оформянето на розички от нея

Дано да са ти от полза Peace



Цитирай

раковски

Мнения: 694
Благодаря ти Лъчезар-а дали пък някой не знае как се прави заливката-глазурата отгоре тортите-мисля,че и тя е с пудра захар-но вода ли се добавя в нея,какво??? newsm78 Thinking
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Първо, добре дошла   bouquet

Ето тук има няколко глазури. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.0

За заливане на тортата може да използваш бялата ледена глазура или белтъчената. Има и друг вариант, да направиш марципан(фалшив)или покритие от marshmellows бонбони и след разточване да покриеш тортата. В темата има и много полезни линкове към страници с рецепти за покритие на торти или за направата на фигурки.

Успех!  Smile


Цитирай

раковски

Мнения: 694
Благодаря-изключително полезно!!!!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 575
http://pastrywiz.com/easter/eastercake2.htm
Подобна на тази гладка глазура можеш да на правиш от
1 белтък(разбит на сняг)
2с.л.глюкоза (продава се в аптеките)
пудра захар
Меси се гладко средно твърдо тесто.Лесно се разточва,а и от глюкозата става еластично.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.