Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

За Зехтина???

  • 25 фев. 2006, 11:43 ч.
  • Преглеждания  943  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Den Haag
  • Мнения: 1 351
Досега съм взимала само Costa D'oro - extra virgin и съм слагала само на салатки, но реших да мина на готвене със зехтин и въобще да махна олиото от употреба. Искам да ви питам:
Кой зехтин става за готвене и кой само за салати?
Изцяло ли готвите със зехтин или понякога използвате олио?
Как процедирате за готвенето слагате го по същия начин както олиото или си има някои тънкости на използване?
А като правите сладкиши в които се иска олио, замествате ли със зехтин?
Извинете за многото въпроси и БЛАГОДАРЯ предварително newsm51.

Реклама
# 1
  • сърцето ми е до морето
  • Мнения: 1 305
аз си купувам един специален зехтин за готвене и по-точно за запържване.
Не мисля, че extra virgin е добра идея за сладкиши, защото е много тежък и на вкус и на мирис

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 114
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

# 3
  • София
  • Мнения: 30 530
Аз купувам някакъв испански - Рomulo (микс), произведен с екстра върджин зехтин. Пише, че може да се използва навсякъде. По-точно мъж ми си купува зехтините, кара го по-здравословно. Олио отдавна не съм ползвала.

# 4
  • Den Haag
  • Мнения: 1 351
Аз купувам някакъв испански - Рomulo (микс), произведен с екстра върджин зехтин. Пише, че може да се използва навсякъде. По-точно мъж ми си купува зехтините, кара го по-здравословно. Олио отдавна не съм ползвала.
И за сладкиши  ли става?

# 5
  • София
  • Мнения: 5 143
стига бе, сладкиши със зехтин не се правят дори и в родината на зехтина, не се излагайте!
всяко нещо си има приложение, все пак...

# 6
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 099
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

?? Кой зелен зехтин?

# 7
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

Това го чувам за първи път Shocked. Цвета на зехтина зависи от броя на пресованията. Колкото по-зелен е толкова по-малко пресования е преминал, но това не го прави вреден, както е със слънчогледовото олио, при което рафинациите са важни. Зехтина изгаря на много по- висока температура от слънчогледовото олио. Не случайно сърдечните заболявания в средиземноморските държави са най-малко.
Аз използвам само зехтин. Няма тънкости Wink, само трябва да си избереш вида, който ти допада най-много на вкус и мирис.

# 8
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
стига бе, сладкиши със зехтин не се правят дори и в родината на зехтина, не се излагайте!
всяко нещо си има приложение, все пак...

Ами, съжалявам, че ще те опровергая, но всички сладкиши в Гърция се правят или със зехтин или с масло Wink.

# 9
  • сърцето ми е до морето
  • Мнения: 1 305
Ами, съжалявам, че ще те опровергая, но всички сладкиши в Гърция се правят или със зехтин или с масло Wink.
предполагам, че със специален за готвене, а не с extra virgin ?

# 10
  • София
  • Мнения: 30 530
Упс, как съм написала името на зехтина... Romulo е  Embarassed Не пише за сладкиши. Но аз отдавна не използвам олио у дома.

# 11
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Вече година не ползвам олио, само зехтин, студенопресован (Монини). На него естествено пише, че е идеален за готвене, но аз си го добавям в яденето накрая. А за печива ползвам масло и свинска мас.

# 12
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
предполагам, че със специален за готвене, а не с extra virgin ?

Тук не съм виждала зехтин, на който да пише само за готвене или само за салата или само за сладкиши. Използва се както слънчогледовото олио. 99,9% от гърцте готвят всичко със зехтин.

# 13
  • Den Haag
  • Мнения: 1 351
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

Това го чувам за първи път Shocked. Цвета на зехтина зависи от броя на пресованията. Колкото по-зелен е толкова по-малко пресования е преминал, но това не го прави вреден, както е със слънчогледовото олио, при което рафинациите са важни. Зехтина изгаря на много по- висока температура от слънчогледовото олио. Не случайно сърдечните заболявания в средиземноморските държави са най-малко.
Аз използвам само зехтин. Няма тънкости Wink, само трябва да си избереш вида, който ти допада най-много на вкус и мирис.

А ти какъв използваш?

# 14
  • София
  • Мнения: 5 143
стига бе, сладкиши със зехтин не се правят дори и в родината на зехтина, не се излагайте!
всяко нещо си има приложение, все пак...

Ами, съжалявам, че ще те опровергая, но всички сладкиши в Гърция се правят или със зехтин или с масло Wink.

масло, масло... там е истината за сладкишите Simple Smile
италианците дали слагат зехтин в сладоледа, че да стане по-здравословен? Simple Smile
моля ви се...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт