Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Den Haag

Мнения: 1 312
Досега съм взимала само Costa D'oro - extra virgin и съм слагала само на салатки, но реших да мина на готвене със зехтин и въобще да махна олиото от употреба. Искам да ви питам:
Кой зехтин става за готвене и кой само за салати?
Изцяло ли готвите със зехтин или понякога използвате олио?
Как процедирате за готвенето слагате го по същия начин както олиото или си има някои тънкости на използване?
А като правите сладкиши в които се иска олио, замествате ли със зехтин?
Извинете за многото въпроси и БЛАГОДАРЯ предварително newsm51.
Цитирай

сърцето ми е до морето

Мнения: 1 305
аз си купувам един специален зехтин за готвене и по-точно за запържване.
Не мисля, че extra virgin е добра идея за сладкиши, защото е много тежък и на вкус и на мирис
Цитирай

Пловдив

Мнения: 114
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Аз купувам някакъв испански - Рomulo (микс), произведен с екстра върджин зехтин. Пише, че може да се използва навсякъде. По-точно мъж ми си купува зехтините, кара го по-здравословно. Олио отдавна не съм ползвала.
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 312
Аз купувам някакъв испански - Рomulo (микс), произведен с екстра върджин зехтин. Пише, че може да се използва навсякъде. По-точно мъж ми си купува зехтините, кара го по-здравословно. Олио отдавна не съм ползвала.
И за сладкиши  ли става?
Цитирай

София

Мнения: 4 977
стига бе, сладкиши със зехтин не се правят дори и в родината на зехтина, не се излагайте!
всяко нещо си има приложение, все пак...
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 984
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

?? Кой зелен зехтин?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

Това го чувам за първи път Shocked. Цвета на зехтина зависи от броя на пресованията. Колкото по-зелен е толкова по-малко пресования е преминал, но това не го прави вреден, както е със слънчогледовото олио, при което рафинациите са важни. Зехтина изгаря на много по- висока температура от слънчогледовото олио. Не случайно сърдечните заболявания в средиземноморските държави са най-малко.
Аз използвам само зехтин. Няма тънкости Wink, само трябва да си избереш вида, който ти допада най-много на вкус и мирис.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
стига бе, сладкиши със зехтин не се правят дори и в родината на зехтина, не се излагайте!
всяко нещо си има приложение, все пак...

Ами, съжалявам, че ще те опровергая, но всички сладкиши в Гърция се правят или със зехтин или с масло Wink.
Цитирай

сърцето ми е до морето

Мнения: 1 305
Ами, съжалявам, че ще те опровергая, но всички сладкиши в Гърция се правят или със зехтин или с масло Wink.
предполагам, че със специален за готвене, а не с extra virgin ?
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Упс, как съм написала името на зехтина... Romulo е  Embarassed Не пише за сладкиши. Но аз отдавна не използвам олио у дома.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Вече година не ползвам олио, само зехтин, студенопресован (Монини). На него естествено пише, че е идеален за готвене, но аз си го добавям в яденето накрая. А за печива ползвам масло и свинска мас.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
предполагам, че със специален за готвене, а не с extra virgin ?

Тук не съм виждала зехтин, на който да пише само за готвене или само за салата или само за сладкиши. Използва се както слънчогледовото олио. 99,9% от гърцте готвят всичко със зехтин.
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 312
Зеленият зехтин става токсичен при ззагряване.

Това го чувам за първи път Shocked. Цвета на зехтина зависи от броя на пресованията. Колкото по-зелен е толкова по-малко пресования е преминал, но това не го прави вреден, както е със слънчогледовото олио, при което рафинациите са важни. Зехтина изгаря на много по- висока температура от слънчогледовото олио. Не случайно сърдечните заболявания в средиземноморските държави са най-малко.
Аз използвам само зехтин. Няма тънкости Wink, само трябва да си избереш вида, който ти допада най-много на вкус и мирис.

А ти какъв използваш?
Цитирай

София

Мнения: 4 977
стига бе, сладкиши със зехтин не се правят дори и в родината на зехтина, не се излагайте!
всяко нещо си има приложение, все пак...

Ами, съжалявам, че ще те опровергая, но всички сладкиши в Гърция се правят или със зехтин или с масло Wink.

масло, масло... там е истината за сладкишите Smile
италианците дали слагат зехтин в сладоледа, че да стане по-здравословен? Smile
моля ви се...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора