Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 фев. 2006, 19:39 ч.

Вагинизмът е лечим!!!

 • 7 708
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте!   Реших да се включа във форума с нова тема, засягаща проблема, наречен вагинизъм. Има много двойки, които не могат да имат дете поради това сексуално разстройство. За съжаление в България липсва информация за лечение  на заболяването. И тъй като години наред търсех помощ от сексолози и гинеколози, които твърдяха, че могат да лекуват това заболяване, се оказа, че това далеч не е така. За щастие открих един сайт, който не само предоставя информация относно това какво представлява вагинизма, но и конкретна програма за справянето с него. Най-интересното е, че не е необходимо да се извършва т.нар. артифициална дефлорация, каквато практикуват гинеколозите у нас и не се изисква приемането на медикаменти от рода на успокоителните с цел релаксиране. Програмата се базира на  упражнения за трениране на мускулите, обграждащи входа на влагалището, както и използване на комплект от вагинални разширители. За всички, които са се сблъскали с този проблем и търсят начин за разрешаването му, адресът на сайта е: www.vaginismus.com . На сайта има форум и след регистрация в него можете да прочете  много истории за успешно лечение!!!
                                                                                                                                       Поздрави! Успех!!!

# 1
 • Мнения: 3 378
Да, ама ако не си купиш продуктите, почти никаква информация не можеш да намериш Confused Има само общи приказки.

# 2
 • Мнения: 7
     Наистина, ако не си купиш продуктите няма как да разбереш дали ще ти помогнат  или не. Дали някой ще си закупи продукта/продуктите, е въпрос на негов личен избор. Лечението на вагинизма за съжаление не е възможно само с четене на информация за заболяването! Сайтът дава достатъчно информация какво представлява то, какви са причините и последиците от него.
     Най-важните от всички продукти са вагиналните разширители, а те могат да се закупят отделно от книгите и DVD-то. След покупка всеки получава картонче, на което е указано как се извършва регистрацията във форума на сайта. От него могат да се научат много практически съвети относно лечението, споделени от хора, които в момента изпълняват програмата или вече са я приключили успешно. Накратко ще спомена някои, които смятам за най-важни:
     1. Упражнения на Кегел – свиване и отпускане на влагалищните мускули. Правят се поне около месец, като постепенно се увеличава броят им.
     2. Използване на комплекта от разширители – 4 на брой
     3. Следване на индивидуално темпо – то е различно, някои се справят за седмици, други за месеци, но важен е не срока, а резултата!
     4. Релаксиране чрез слушане на приятна музика, вземане на вана, душ, а не чрез използване на успокоителни хапчета, та макар и най-безобидни, както обикновено убеждават лекарите.
     Смятам, че упражненията на Кегел и наличието на вагиналните разширители са най-важното нещо за успешно справяне с това сексуално разстройство. Подробности за тяхното изпълнение и използване могат да се намерят в книгите, DVD-то или само от четенето на форума към сайта.
     
     Самата програма включва десет стъпки:
     1. Запознаване с проблема „вагинизъм” – информиране какво представлява, какво го предизвиква, какви са видовете вагинизъм
     2. Осъзнаване на проблема
     3. Анатомични разяснения
     4. Информация за действието на мускулите, обграждащи входа на влагалището
     5. Упражнения за вмъквания
     6. Използване на разширителите – започва се от най-малкия и само след успешно вмъкване се преминава към следващия - общо  4 на брой
     7. Фокусиране върху физическите усещания
     8. Подготовка за същинско вмъкване
     9. Същинско вмъкване
   10. Усещания и емоции след като вмъкването е възможно. Приключване на програмата.
     Това е самата програма. Подробностите за всяка стъпка са описани в книгите. Много неща са представени във филма на DVD-то.

     А относно общите приказки на сайта, мога да дам редица примери със сайтове, в които наистина има общи приказки, но различното при този е, че предлага самите продукти, с които е възможно лечението, по-точно самолечението.
     По въпроса защо форумът е достъпен само за тези, които са закупили продукт/продукти, мога да кажа, че ако само се чете информацията в него няма как да се постигне резултат без използването на разширителите, т.е. наистина е необходима покупка. Последното никак не е страшно, като се има предвид колко време, нерви и пари струва опита за лечение на вагинизъм у нас!
     Лошото е, че не винаги самите лекари разпознават заболяването, не поставят правилна диагноза, а обещават, че нещата ще се оправят, ако се отпуснеш.
     Фактът, че до сега този проблем не е дискутиран във форума е показателен за липсата  на информация за лечението му. А броят на жените, страдащи от това заболяване никак не е малко /засяга всяка десета жена у нас/!!! То може да се получи както при неражадали, така и при раждали жени и се изразява в спазъм на мускулите, обграждащи входа на влагалището, които не могат да се контролират съзнателно.  Това прави половият контакт силно болезнен, а в много случаи напълно невъзможен. Малко хора по принцип знаят за това страдание на близките си поради неудобството да се сподели проблема, дори с лекар.  Ето защо се радвам, че споделих информацията, до която достигнах след дългогодишни търсения.
    Искрено желая успех на всички, които решат да опитат в случай, че имат такъв проблем! Вярвам, че сложните проблеми имат прости решения!
                                                                                                                               Сърдечни поздрави!

# 3
 • Мнения: 637
Това не е информационен сайт, а рекламен. Аз не страдам от вагинизъм, но би ми било интересно да прочета какво пише. Без да купувам каквото и да било.

Проблемът не е дискутиран просто защото никое момиче не го е поставило. Аз лично нямам впечатление да е много разпространен, но щом ти така смяташ, надявам се да предоставиш тук информацията, която си закупила от цитирания сайт.

# 4
 • Мнения: 7
     Съжалявам, че информацията е прозвучала рекламно!!! 

     П.С. Когато видях този сайт за първи път също мислех, че е комерсиален, но се оказа, че именно този комерсиален и рекламен сайт ми помогна да реша проблема, с който се борих много години с помощта на известни лекари и сексолози. Смятам, че не по-малко комерсиално е, когато някой ти обещава лечение само, защото теоретично е подготвен по въпроса.
    Всеки има право на избор и право на мнение в този форум, надявам се!
                                                                                                                            Поздрави!

# 5
 • Мнения: 637
Когато видях този сайт за първи път също мислех, че е комерсиален, но се оказа, че именно този комерсиален и рекламен сайт ми помогна да реша проблема, с който се борих много години с помощта на известни лекари и сексолози.

Чудесно, щом самата ти си се излекувала, би било много полезно да споделиш и с останалите информацията, която имаш - книги, дискове, лични преживявания.Може да е полезна за някого. Дискът може да бъде качен някъде за всеобщо ползване.

# 6
 • Мнения: 7
     Имах намерение да споделя информацията, която намерих и вече го направих, посочвайки линка в първата ми публикация. Всеки, който реши да го разгледа, има какво да прочете там, а то наистина не е малко и не изисква покупката на каквото и да е!!! Не виждам смисъл да преразказвам какво пише в сайта, защото тази информация е достъпна и безплатна за всички! Дори и това, че е на английски език едва ли е проблем, защото има варианти за онлайн превод, както и съответни програми.

     Споделих и много неща, естествено най-важните, при преодоляването на това заболяване, като се опитах да ги маркирам в отделни точки в един от отговорите ми.

     А на предложението за качването на диска на някой сайт, ще отговоря по следния начин: на диска е изписан един текст, който ми забранява да направя това. За да съм съвсем точна, ще го цитирам: „ WORNING: The program on this DVD is licensed for only private home use. All other rights-including, but not limited to, unauthorized duplication, broadcast by any means, rental or loan circulation, and all forms of public, display are retained by the copyright owner. Federal law provides severe criminal and civil penalties for those found in violation”. Аз съм напълно наясно със смисъла на този текст и смятам да  спазя изискванията на автора! Не се съмнявам и, че всички, които четат настоящия форум са също достатъчно интелигентни, за да разберат защо е невъзможно разпространението на диска по този начин. В същия дух е и един текст, изписан върху книгите, с които разполагам, така че няма как да ги публикувам в интернет пространството!

     Тъй като намерението ми беше да споделя СВОЯ успех,  реших да посоча линка именно към въпросния сайт. Случайно попаднах на него и реших да опитам. И не съжалявам!!! За тези, които нямат нужда от лечение сайтът може и да им се стори рекламен или комерсиален, защото освен информация предлага и някакви продукти!!!
     За всички обаче, които са се заинтригували от информацията, касаеща вагинизма, но не одобряват този сайт,  мога да подскажа някои ключови думи за търсене с  известни търсачки: на руски език – ключова дума „вагинизм” и ключова фраза „лечение вагинизма”; на английски език – ключови думи „vaginism”, “vaginismus”. Конкретни търсачки няма да споменавам, а сайтовете, които могат да се намерят чрез тях са многобройни. Те загатват за начините, по които може да се лекува това заболяване, като в не малко от тях става въпрос за използване на вагинилни разширители и трениране на определени мускули.
     Желая на всички, които имат този проблем на първо място, да попаднат на знаещи и разбиращи гинеколози и сексолози, които да успеят да диагностицират заболяването и на следващо място, да имат късмета да изпълняват програма, която да ги доведе до успешния край!
     Желая успех и на всички останали в този форум, каквито и да са проблемите им, свързани със забременяването!
     Не преставайте да търсите информация. Който търси, намира!

                                                Сърдечни поздрави!

# 7
 • Мнения: 637
на диска е изписан един текст, който ми забранява да направя това.

Мда, при това положение наистина няма как да се ползват от всички. Остава една вратичка, да се попита автора, като се обясни, че става въпрос за некомерсиална употреба. Аз лично съм го правила за Зачатие и съм получавала разрешение да публикувам на сайта. Ако, разбира се, някой има по - сериозен интерес към тази материя.

# 8
 • Мнения: 1 321
ми то и на двд-тата така пише, пък всички гледат филми, свалени от интернет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт