Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 фев. 2006, 21:50 ч.

Медицински застраховки при пътуване в Германия

 • 745
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 424
Мами, повечето от българските ви роднини
ви идвали на гости и съответно са си
правили медицински застраховки
за времето на престоя в Германия.

Моля, споделете, кои застраховки са благонадеждни,
вдъхват доверие и преди всичко са сигурни.
Независимо дали са сключвани в България или тук.

Ако имате горчив опит, също споделете.

# 1
 • Германия
 • Мнения: 7 606
Нека вклю4ват в БГ, там е по евтино  Wink  Алианц zнам 4е правят и не смятам, 4е с тях може да има проблеми после тук, но zнае ли 4овек?  Thinking  Във всеки слу4ай мерси 4е ме напомни да кажа на приятелката на баЩа ми да си направи zастарховка zа идването, аz нямаШе да се сетя  Embarassed

# 2
 • на село
 • Мнения: 228
Аз съм правила в ДЗИ. Преди около една година за САЩ сумата беше някъде към 60 лв. за 1 месец. Не си спомням коя беше международната застрахователна компания, с която работеха, но със сигурност единия адрес и телефон за връзка при настъпване на застрахователно събитие беше в Мюнхен. За мен основното е да се провери в какъв срок трябва да се обадиш на застрахователната компания ако трябва да отидеш в болница, за да ти признаят застраховката.
При пътуване в чужбина винаги съм си правила здравна застраховка, но за радост не ми се е налагало да я ползвам и не мога да ти кажа колко са благонадежни.
Провери и какъв е лимита на покритие на дадената застраховка. Обикновено, застрахователните компании предлагат по няколко лимита (примерно до 5, 10 ,20хил. евро), а съмата която трябва да доплатиш за по-високото ниво е много малка.

# 3
 • На остров
 • Мнения: 10 591
Аз си направих застраховка ноември 2005г пътувах за Германия. Застраховката беше в Булстрад и струва 29 лв без малко(за 15 дена), важи за цяла Европа.Нямах проблеми на границата никой не ми я поиска нито поканата само си показах разпечатка че имам е.билет за връщане.Сега се чудя дали да правя отново, но сигурно ще си направя пак при тях за всеки случай.

# 4
 • Мнения: 3 424
Аз си направих застраховка ноември 2005г пътувах за Германия. Застраховката беше в Булстрад и струва 29 лв без малко(за 15 дена), важи за цяла Европа.Нямах проблеми на границата никой не ми я поиска нито поканата само си показах разпечатка че имам е.билет за връщане.Сега се чудя дали да правя отново, но сигурно ще си направя пак при тях за всеки случай.

Не, остави това, дали някой ти я иска, кого вълнува
по границите, дали имаш или не. То си е за тебе.
Тук например, ако ти се наложи зъболекар, тарифите
на час са между 300 и 500 евро. Другите лекари също са скъпи.
Та затова ми беше питането, какво покривaт застраховките и
дали само с определени лекари работят. Знам, че ДЗИ имат Hotline,
където, ако ти се наложи медицинско обслужване, се обаждаш и
оттам ти посочват къде да отидеш. Иначе после не ти връщат парите.
Чувала съм, че други застрахователи се опъвали да плащат,
покривали се зад твърдението, че си могъл да изчакаш до
връщането си в България, т.е. не било акутно заболяване.
Та в тая връзка питах, да знам на кои да разчитам.

Иначе ми е ясно за границите, там паспорти искат, не застраховки. Laughing

# 5
 • Austria
 • Мнения: 239
Моите родители като идват си правят във Витоша лайф, били проучили чрез познати, че са надеждни и връщат парите. Сега декември за пръв път се наложи да им проверим лично надеждността. Майка ми се обадила да попита защо още не са ми привели парите, а те за пръв път чували, та се наложило да вдига скандал, за да проверят. И естествено се оказало, че всичко е наред. Но парите още не съм си ги получила, а от тукашния клон, където аз уреждах нещата ми казаха, че за тях въпросът е решен, те са предали всичко и да чакам - до 6 месеца.
Та не знам дали мога да ти ги препоръчам, мисля, че повечето са мафиоти еи се правят на разсеяни. Да не ти се налага да им ползваш услугите.

# 6
 • На остров
 • Мнения: 10 591
Съжалвам че не съм разбрала правилно Embarassed, ''Компанията гарантира изолащане на разноски за спешно зъболечение с лимит 350 Е само в случай на остър стоматит. Всякакв вид протезиране и/или пломбиране са изключени.'' Но не ми се налагало нищо да ползвам слава богу. Пише че имат мрежа от лекари и тн. Inter Partner Assistnace.

# 7
 • Мнения: 447
Аз не мога да препоръчам застрахователна компания,защото сме ползвали само две и само от едната имам отзив.
Затова пък мога да ти разкажа какво покриват пове4ето,то и в полицата го пише.Е ние и на практика го усетихме.
Наистина е важен лимитът на покритие, но какво от това като се оказа,че ни покриха за ле4ение на зъб на съпругът ми само разходите направени за привеждането му от спешен слу4ай до случай извън опасност за живот. Цялото лечение на зъба му струваше 370 евро,от които те покриха 150 - лекарствата,почистването на каналите.Другото като затварянето на зъба,упойките и рентгеновите снимки си останаха за наша сметка. И това беше обяснението-покриват само разходите до извън опасност за живот  #Cussing out И това с асистанс и с много добра застараховка.
И за другите заболявания е под въпрос кое се смята за акутно заболяване.Също имаше и клауза мисля, че не се покриват разходи при проява на хронични заболявания, но не съм много сигурна.

Незнам дали и на какво основание би могла да ги застаховаш в Германия  newsm78. Ние успяхме чак след получаването на регистрационите си карти.

# 8
 • Мнения: 945
Аz имам като цяло лош опит с туристическите zастраховки. Била съм zастраховна с Булстрад, но тогава слава богу не ми се наложи да в полzвам. Но един поzнат беше с таzи zастраховка и скъса мускул на коляно и те му откаzаха да zаплатят операцията. Основанието беше, че не е животоспасяваща операция.

След това имах туристическ zастраховка при CareMed и на мен ми се наложи операция. Откаzаха... А лекаря смяташе, че не бива да пътувам.

Каквото и да иzбереш, имай едно на ум, че zаплащат само zа "спешни случаи". А спешен случай е много раzтегливо понятие...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт