Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Велико Търново

Мнения: 658
Здравейте момичета. Днес си гледахме снимки от Доспат и се сетихме за тези "сандвичи", които си хапвахме до припадък - много лесни, ефтини и вкуууснички Laughing Ето:
Взимате франзела, но от френските. Разбивате 1пак.кр.масло със няколко скилидки чесън/зависи колко искате да ви  е чесново/ и копър 1-2 ч.лъж. Нарязваме франзелката на филийки, намазваме с сместта и непосредствено преди поднасянето запичаме във фурната до лееко зачервяване. Да ви е сладко! newsm10
Цитирай

BG

Мнения: 614
Може и да е вкусно, ще пробвам Wink
Цитирай

София

Мнения: 29 948
Като прочетох за франзелите се сетих ние какво правехме.
Преди години имаше някакви училищни практики и ни бяха завели в Хлебозавода в Дружба. Едно на ръка, че после месеци на ред не ядах заводски хляб Smile

Но в новия цех правеха франзелите и кроасаните.
Вади лелята горещите франзели и привиква всички около нея, ще прави сандвичи. Нарязва франзелата на големи парчета, средата се издълбава (малко трудно поради горещината), гребваш масло и мазеш отвътре. Разбира се маслото се топи за секунди. Посоляваш с чубрица. После сплесквахме франзелите и ядяхме кат циганета на задушница  35 Много вкусни бяха тези сандвичи Smile
Цитирай


Мнения: 1 393
Това ми напомни за "циганските баници" от моето детство.

Цяло лято прекарвах при баба в провинцията, игра на воля, а тя току се провикне от балкона със следобедната закуска- "циганска баница".
Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.

Най-вкусната закуска от моето мило и далечно детство! Love
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
......... горещите франзели ..... големи парчета, средата се издълбава (малко трудно поради горещината), гребваш масло и мазеш отвътре. Разбира се маслото се топи за секунди. Посоляваш с чубрица. После сплесквахме франзелите и ядяхме кат циганета на задушница  35 Много вкусни бяха тези сандвичи Smile
Леле Ан Мари...ти сърце нямаш....потекоха ми лигите, сега откъде да си намеря топла току що изпечена франзела Crazy
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
"циганска баница".
Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.

и чубрица!
Цитирай

sofia

Мнения: 2 534
Ох , лелеее , как ме подсетихте за таз` циганска баница , да знаете - бях я забравила  Laughing
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
и друг сандвич:
филия мек хляб се намазва с 1 лъжица олио,отгоре се слагат 1-2 лъжици домати от буркан и се разстилат върху филията,и отгоре се посолява.
Този сандвич си го правим често в нас.Като бях дете баба ми ми правеше такъв и сега в нас всички го харесваме.
Цитирай


Мнения: 4 358
....Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.....
На мен дядо ми правеше крайчето на хляба с червен пипер, олио и сирене. Реже крайче, издълбава и натъпква овкусеното сиренце... мале в какви сладки спомени ме впуснахте  ooooh! Very Happy
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
....Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.....
На мен дядо ми правеше крайчето на хляба с червен пипер, олио и сирене. Реже крайче, издълбава и натъпква овкусеното сиренце... мале в какви сладки спомени ме впуснахте  ooooh! Very Happy
Ние пък това го наричахме "мечка".мммммммммммм жалко ,че съм на диета 35 35
Цитирай

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
....Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.....

"Китайски сандвич"  Laughing
Цитирай

Кк

Мнения: 205
много добре звучи ,но от днес съм непреклонна Embarassed,на диета съм ,до кога не зная ,но ще ги пробвам все някога
Цитирай


Мнения: 4 358
....Ние пък това го наричахме "мечка".....
И ние  35
Деска, още ли се мъчиш с таз диета  Confused
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
Здравейте момичета. Днес си гледахме снимки от Доспат и се сетихме за тези "сандвичи", които си хапвахме до припадък - много лесни, ефтини и вкуууснички Laughing Ето:
Взимате франзела, но от френските. Разбивате 1пак.кр.масло със няколко скилидки чесън/зависи колко искате да ви  е чесново/ и копър 1-2 ч.лъж. Нарязваме франзелката на филийки, намазваме с сместта и непосредствено преди поднасянето запичаме във фурната до лееко зачервяване. Да ви е сладко! newsm10
върви много с хайвер и водка  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 29 948
сега откъде да си намеря топла току що изпечена франзела Crazy
ма знам ли те Smile ша претопляш в микрото Smile

И аз обичах сандвичите на баба... филия с олио и чубрица Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора