Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Знае ли някой рецепта за домашно приготвен кашакавал (но да е изпробвана)? Знам само, че се прави с лимонтозу и много мляко, но кое как .....? Хайде, споделете ако знаете.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Цитат на: Anonymous
знае ли някой рецепта за домашно приготвен кашакавал( но да е изпробвана). знам само че се прави с лимонтозу и много мляко, но кое как .....?айде споделете ако знаете.

охооооо мила, пра баба ми прави кашкавал, много мляко, лимонтузо
значи докато ври млякото се слага лимонтузото, за да се пресече млякото, след това се изцежда в марля и след като се изцеди се натиска с нещо тежко( пра баба ми слага тава и в/у нея камък) така седи една нощ и кашкавала ти е готов. Ама защо ще го правиш...това си е хамалогия
забравих да напиша и сол на вкус
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Това не е ли сирене, дето го описваш?
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Цитат на: boo
Това не е ли сирене, дето го описваш?


не, за кашкавал е
на сиренето се слага мая, пак се цеди и се натиска
Цитирай
А ето я и точната рецепта!

8 кг. прясно мляко
11 супени лъжици сол
1 пакетче лимонтузу (20 гр. =  4 равни чаени лъжички)

Млякото се сварява на 3, за да не загори. Сипва се солта и като възври се слага лимонтузуто и ври още 4-5 минути.
Изцежда се в марля, като се бърка. Оформя се на пита. Върху нея се слага тежест. От половин до един час престоява така, след което се отвива и се слага в хладилника.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.