Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 114
Имам малко глупаво въпросче за вас - напредналите в кулинарното изкуство  Laughing Имаше тук една рецепта наскоро за любимите ми бонбони Рафаело с кондензирано мляко. Коментираха Dutch Lady, ама айде да ми подадете и друга марка. Нито в ХИТ, нито във Фантаско го намерих. А когато попитах за кондензирано мляко ме гледаха ей така -  Shocked и ми казаха, че не знаят дали продават такова. Една от касиерките пък ми каза, че всичкото им е такова.  ooooh! А сега де. В Тетра пак ли е? Марка?
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Бонбоните "рафаело" в домашни условия се правят с подсладено кондензирано мляко. "Дъч лейди" (нещо ми отказа латиницата Laughing) е в консерви, не в тетра пак, има го със сигърност в Метро, защото вчера копувах, но мисля че и от Била сме копували.
Цитирай
има го във Европа:)само дето не можах да разбера как се правят тези бонбони при мен не стана твърдо за да стане на бонбон:((и стана крем мн сладак
Цитирай


Мнения: 901
Най добре остави сместта в хладилника докато стегне .. после лесно се оформят бонбони.. Кондензирано мляко има дори в нашето квартално кафене ... Има го в Хит Била Метро ...
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ако не намериш кондензирано мляко, ето още една рецепта, но със сухо мляко.


Фалшиви бонбони "Рафаело"

Продукти:
2 вафлени кори(дано в БГ да има), ако няма, наместо тях сложете настърган кокос;
125г масло или твърд маргарин;
150г пудра захар;
100г сухо мляко(пълномаслено);
топла вода - за да стане не много лепливо тесто

100г обелени цели бадеми;
Стърган кокос за овалване;

Приготвяне:

Разтрошаваме вафлените кори с точилка или нещо подобно(на малки късчета) и ги слагаме в дълбока купа. Прибавяме разтопеното масло, пудрата захар,сухото мляко и постепенно доливаме топла вода, докато се получи мека маса(ако много лепи я слагаме за половин-един час в хладилника.

От сместа правиме топчета(с големината на бонбоните "Рафаело" и слагаме по един бадем вътре. Готовото топче овалваме в настърганият кокос.

Цитирай

София

Мнения: 1 114
natalyna, танк у   bouquet Ама без корите ще се пробвам, че тук наистина не съм виждала. Това ми е 3та рецепта за тези бонбони, да видим коя ще стане най-най.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
А ето ти и рецепта за кондензирано мляко,само да имаш желание  Laughing

600мл прясно мляко се редуцира чрез варене до 200мл, след което се изстудява..

тоест колкото там кондензирано мляко ти трябва, го получаваш от три пъти повече обикновено прясно мляко. те това е.
Цитирай

Русе

Мнения: 952
Да рецептата за бонбоните е моята Laughing и я има на 5 страница ако искаш прочетия  Laughing
Цитирай
чела съм за бонбоните но стои вече 2 дни в хладилника и си е твърдо но става да се яде с лъжичка не може да стан ен ан бонбон и да стои на топче:(
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.