Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 фев. 2006, 11:20 ч.

Да питам нещо родителите на 2-рокласници...?

 • 1 415
 • 35
 •   1
Отговори
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 911
Привет колежки и колеги!  Grinning
Искам да Ви попитам, по колко часа на ден имат Вашите деца и какви са точно. Ако не Ви затруднява да сверим уч. им програми!  Praynig
И най-вече: по колко минути трае 1 уч. час?
Благодаря Ви   bouquet

П.П: След малко ще публикувам Програмата на щерката, че сега имам още да я контролирам  Flutter

# 1
Аз имам син в 2 клас. До скоро ходеше на занималня, а след това и на английски допълнително. Имало е дни, в които по 12 часа е над учебниците. Сега си е в къщи, но нещата не са се променили коренно. При нас проблема е, че имат много домашни и времето не ни стига, а и той много не си дава зор за бърза, така, че пише понякога и до 10 часа.

# 2
 • Мнения: 2 567
Шани, ти знаеш че и моята е втори клас, ама тъй като е частна ученичка и си учи в къщи няма да съм ти от голяма полза  Confused
Сами си определяме по кое и колко да учим.

# 3
 • Мнения: 2 567
Но пък ако вие споделите по различните предмети до къде са второкласниците ви много ще съм благодарна   
bouquet
Защото към училището където се явяваме на препитване ни казват, че сме много напред с материала и учим много неща, които те нямало време да взимат та искам да направя сверка и с други училища.

# 4
 • София
 • Мнения: 8 444
Синът ми е във втори клас.Учи целодневно!Всяка сутрин има 5 часа,а всеки след обед има 4 часа,от които 2 език и 2 занималня!Иначе най-много са часовете по български,които включват и четене,развитие на речта.По математика са 3 или 4 часа.2 часа изобр.изкуство,2 часа физическо,1 час подвижни игри,ЧКР,2 часа музика,4 часа език/става въпрос за сутринта/,околен свят и бит и техника 1 или 2 часа.Това е което се сещам в момента!
Един учебен час трае 30 минути,доколкото знам.

# 5
 • София
 • Мнения: 375
За съжаление през цялата учебна год. в нашето училище втори клас са втора смяна. Сутрин няма време за нищо. Домашните по математика       /които никак не са малки/ синът ми си ги пише вечер. Сутрин учи по др. предмети.
По бълг. език са стигнали до глаголите. Математика таблицата с 5. По англ. ез. сега учат за стаите в къщата и кои предмети се намират там.
В понеделник имат 6 часа, в петък 4, а в др. дни по 5. Всеки час продължава по 35 мин.

# 6
 • sofia
 • Мнения: 195
Часовете на моята второкласничка са - два дена 6, два дена 5, един ден 4; един уч. час - 40 мин.; малки междучасия- 10 мин., две големи по 15 мин..
По математика са на умножение и деление с 5 . По български - число на глаголите, изговор и правопис.
'

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 706

И при нас е същото - български (ние сме до прилагателните) и литература, математика (последно деление с 5), английски (там го карат разбъркано, но последно учихме урока с триъгълник, квадрат,  кръгче и др.), околен свят (за видовете растение), изобразително и физическо, от втория срок май нямат вече домашен бит, а може и да се бъркам, защото това не го проверявам, а и музика. Общо взето това е - един ден 6 часа, два дни по 5 часа и два дни по 4 часа. Един час при нас е 40 мин.

Напоследък все по-малко време ми остава да проверявам през седмицата, за това в събота или неделя докато малката спи я вършим таз "контролна работа".
Успех на всички мами с проверките.  bouquet

# 8
 • sofia
 • Мнения: 388
Учи само 1 смяна,  5 часа на ден по 40мин.
По бълг. ез.-глагол  Математика-деление с 5  Англ. ез.-Приказката за "Пепеляшка''

Програмата:
матем-5 пъти седмично
бълг ез-9 пъти
англ ез-2 пъти
фвс-3пъти
музика-2пъти
рисуване-1 път
бит и техника-1път
околен свят- 1път
час на класа-1път

# 9
 • София
 • Мнения: 7 263
На ден имат по 5 часа. Предметите са добре подбрени - в смисъл че всеки ден имат от основните предмети - математика и литература те обикновено са в първите часове. Последните обикновено са физическо, музика, изобразително изкуство, домашен бит и околен свет. Тоест децата възприемат /уж / добре материала.
Най-лошото е че цялата година сме втора смяна : crazyeyes: #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out
Което за мен е недопустимо за толкова малки ученици - на нас поне веднага ни се отрази -  newsm78 newsm78 newsm78.
Ти сега ще имаш възможност да видиш колко е гадно да са втора - цяла сутрин в занималнята, после на училище, вечер се прибират супер разконцентрирани и поне моя закъса с математиката а досега му вървеше и му беше любима - сега се борим тука с едни задачи и така наваксваме.

# 10
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 911
... поне моя закъса с математиката а досега му вървеше и му беше любима - сега се борим тука с едни задачи и така наваксваме.

не можеш да си предствиш, колко си права!
И ние сме точно така. Аз обаче съм се заела сериозно с нея и вечер ще има строй се, преброй се, но човек ще става Twisted Evil!
Пък събота и неделя направо ще се развихря съвсем Laughing

П.П: Аз почвам да имам сериозни забележки към Занималнята им  #Cussing out. А ти?

# 11
 • София
 • Мнения: 7 263
Ами не мога още да преценя дали в случая занималнята е "виновна" или просто както се изрази една моя приятелка - учителка се препуска през материала без да е усвоен и така закъсват децата.
Но можем да се поразговорим за занималнята и да ги постегнем там ако трябва. Пиши ми на кю или на лични ако искаш да сверим кривините newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy

# 12
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 911
Значи пак да си кажа.

1. Часовете й са по 35 мин.

2. Всеки ден има по 5 часа, а в петък - 3  ooooh!

3. Тя е с Рисуване и има 2 пъти седмично по 2 часа...

4. 3 часа има Четене, 2 Български език, 2 часа Математика, 2 часа Английски език, 2 часа Физ. възп., 2 часа Музика, 2 ч. Развитие на речта, Дом. бит и техника и Околен свят са по 1 час седмично... Има и ЧКР.

5. Имат и някакви компютри, но те са по желание. И нямат СИП, ЗИП и тям подобни.

Значи има 23 часа седмично  Thinking

А сега де, какво й е "спестено"???  newsm78


П.П: Лени - ще се чуем с теб съвсем скоро  GrinningП.П.2: Летисия:

1. По Бълг. език е до род на глаголите.

2. По Математика е до умножение и деление с 3. Но при тях няма никаква последователност в учебника  Crazy...Щипят от тук, от там, а не както ние едно време...1-во с 2, 3, 4 и т.н. умножение и деление...

3. По Четене е на Левски и сега материалите за Баба Марта!

Само да уточня - учи по учебници на изд. БУЛВЕСТ (не съм очарована от тях  Crossing Arms)

4. ВИНАГИ съм насреща, ако още нещо те интересува по учебния материал Летиска  Heart Eyes

П.П.3: eliis - ти ме смая  ooooh!

# 13
 • sofia
 • Мнения: 5 910
Мами, далече съм още от училищните приключения на децата, но да споделя с вас. Понеже всеки ден разговарям с преподаватели в СУ и повечето се оплакват от плачевното състояние на знанията при студентите и как с всяка година ставало все по-зле. Какво точно имат предвид. Децата не могат да МИСЛЯТ, не РАЗСЪЖДАВАТ. Всички са на мнение, че базата им от данни е голяма, т.е. имат супер много зазубрен материал, но незнаят как и не могат да го използват.
Та мисълта ми беше, помагайте на децата не да усвояват матерала, а да го разбират (как става това и на мен не ми е ясно, щото и аз съм "жертва" на този тип образование). Мисля, че покзването на практическата полза (онагледяването)на получените знания е начина.
Проблем може да се яви и мнението на учителката, което за повечето деца е единствено и безпогрешно, но тя пък може и да помогне да се преодолее идиотски представения материал в учебниците.

ПП: Спомням си, че аз от първи до трети клас имах 4 часа сутрин - обикновено по-сериозните (четене, математики) на обяд имахме 1 час почивка и следобед още 4 часа (учебни) труд и творчество, физическо, рисуване. Нямам спомен тогава да са ме зорили вкъщи с учене.

# 14
 • Бургас
 • Мнения: 765
   Дъщеря ми е само първа смяна, 35 мин. са часовете.
На занималня не я пускам, занимаваме се в къщи. Ходи точно един месец първи клас. Не съм доволна. Децата са сборна група от 1 до 3 клас. Всяко прави каквото си иска, стават, разхождат се из стаята, да не говорим какво приписване пада, а в повечето случай грешно.
   Имат:
   - Бълг.език- 8 ч.  - глагол
   - Математика- 4 ч.  - умножение и деление с 4
   - Околен свят- 1 ч.
   - Английски език- 2 ч.
   - Музика- 2 ч.
   - Изобразително- 2 ч.
   - Физкултура- 2 ч.
   - Дом.бит- 2 ч.
   - ЧКР- 1 ч.
   Това е за втория срок, като 2 пъти в месеца ходят в петък на туризъм.
    Давам допълнително задачи по материала който са взели в момента. Незнам мойта ли е толкова разсеяна или причината е начина по който се учи материала , но 3 дни след като сме учили нещо от него няма никакъв спомен.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт