Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

раковски

Мнения: 694
Споделям с вас любимата си рецепта за крем и ,за да не е много постен го лепкаме върху бишкоти-ще видете става страхотно.

За блатовете

1 пакет бишкоти-най добре от ония вносните. Hug
 
За крема
1 литър прясно мляко
4 яйца
1ч.ч брашно
2 и половина ч.ч захар
1 бр. масло-стандартните
1 ванилия
какао

Приготвяне на крема

Сварява се млякото с 1ч.ч захар,отделно се разбиват 4 жълтъка с брашното и малко от млякото-най добре в миксер купа-.Тази смес се добавя към останалото мляко.Бърка се енергично на слаб огън-моята печка има 6 нива бъркам крема на 4 или 3 ао имам търпение.
След като стане готов крема-достатъчно гъст-се добавя маслото.Разделя се на 2 части.Към едната се прибавя вънилия,към другата какао.
Белтъчен крем
4 белтъка и една чаена чаша захар се разбиват на сняг.Първо разбиваме само белтъка докато не се  получи онзи трик като наведем белтъците да не изпадат.После добавяме захарта-разбиваме до пълното и разтапяне.Не трябва да се усеща изобщо захар.
Половин чаена чаша захар се карамелизира и веднага,още топла се прибавя към белъците .Разбърква се добре с миксера.

Така-в голяма чиния се намазва дъното с белтъчен крем-отгоре редим бишкоти-на каквато форма си поискате.После отгоре тях жълт крем,пак бишкоти,шоколадов крем,бишкоти и най отгоре всичкия останал белтъчен крем-като не се стараете да заглаждате.Слагате само на горевн реотан да се запече отгоре-порозовява.
Ако може изчакайте 10 часа-за да поемат бишкотите.
Става разкошно.А крема може да се консумира само той-реди се по същия начин.
Може и да се използава за еклери-стават страхотни Hug
Да ви е сладко!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 701
Това е стахотно за мойта фурна дето й работи само горния реотан.  Laughing Още тази събота или неделя ще се пробва.   bouquet  chef
Цитирай

София

Мнения: 621
Звучи много добре и за да си оправдая ника, имам няколко въпроса newsm47:
Захарта кристална или пудра трябва да е? Щото си мисля, че за разбиване с белтъците ще е по- добре да е пудра. smile3506
Може ли да заменим бишкотите със бисквити?
Може ли да не запичаме във фурната тортата?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 153
Пак сме любопитни........ 35 Blush Rolling Eyes
Цитирай

раковски

Мнения: 694
Аз да отговоря-захарта е кристална-не съм правила с пудра и не мога да кажа какво количество трябва.Всъщност разбиването на кристалната захар не е много голям проблем.
Може-що да не може-кремът е основата.Няма проблем на какво ще го накльопотиш. Laughing
Може-може да не се запича-аз го запичам-става като целувка отгоре.
Ето.... Party
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 329
сега като прочетох и се сетих за една торта с белтъчен крем и горена захар ,като твоя - която обожавах - обаче не се пече и в тези условия на птичия грип ....не ми стиска , а така ми се прияде smile3518


затова ще пробвам твоята 
Цитирай

Ruse

Мнения: 388
Лидиана искам да ти блгодаря от името на цялото си семейство за тортата.Направих я и стана невероятна  newsm53. smile3508Трябваше да постои 10 4аса в хладилника а даже неможах да я опазя и за 1 4ас след приготвянето ве4е я няма6е
Цитирай

раковски

Мнения: 694
Реничка-радвам се,че ти е харесала.На нас също ни е любима-и аз не мога да издържа и зитова я приготвям вечер. Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
И на мен много ми хареса рецептата 35Става за Великденска торта...
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ооооо, става и страхотна следвеликденска торта, ако случайно остане козунак  Laughing Ред козунак, ред крем  Crazy
И на мен това ми е любимия крем, само че го модифицирах малко. За да избегна суровите белтъци слагам целите яйца в млякото. Пак се получава много лек и вкусен крем. Ароматизирам с 5-6 ванилии, а когато ми се намират слагам и портокалови корички  Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.