Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 фев. 2006, 15:44 ч.
  • Преглеждания  5 900  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 703
Привет на готвачите!

Тъй като на мойта фурна й работи само горния реотан, затова не мога да пека сладкиши в нея (а тъй като сме на квартира не си даваме зор да я направим). И поради тази причина скоро се сетих за едни сладки, които навремето правех с удоволствие. Ние им казвахме сурови таралежки, защото не се пекат, а се приготвят от бисквити, масло и разни други работи, които не си спомням вече. Накрая се овалваха в смелени орехи и престояваха в хладилника да се стегнат.
Ще се радвам ако някоя от вас се сеща за тези таралежки и ми даде рецептата.   bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 974
Това е една прекрасна идея   Hug

За съжаление не съм ги правила, но така както ги описваш много прилича на сладък салам, но в по-различен вариант.
Лично на мен така направен много би ми харесал....виж по назад в темите имаше една страхотна тема за сладък салам...дано е това, което търсиш. Но аз определено ще го пробвам в този вариант  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 373
Май не са точно като сладкия салам. Такива "таралежчета' продават в магазинчетата за сладки....За съжаление не знам как се правят, но ако някоя мама напише и аз ще си ги приготвя Wink

# 3
  • ново
  • Мнения: 1 235
Аз имам тази рецепта, имахме форма на елхички, оцветявахме тестото в зелено и ставаха елхички. С червена боя правехме ягодки и черешки Laughing

1 пак масло
1 пак бисквити Закуска
2 яйца
1 ч.ч пудра захар
1 ч.ч смлени орехи
ванилия
сладкарска боя
Смилат се бисквитите,маслото се разтопява,  прибавят се останалите продукти и се обърква хубаво, оформят се фигурки. Престояват на студено, за да се стегнат.

# 4
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 737
Ето още няколко рецепти за сладки без печене. Копнах ги от една тема тук, преди време:

ФАЛШИФИ БОНБОНИ ‘РАФАЕЛО’

Продукти:
2 вафлени кори(дано в БГ да има), ако няма, наместо тях сложете настърган кокос; бисквити
125г масло или твърд маргарин;
150г пудра захар;
100г сухо мляко (пълномаслено);
топла вода - за да стане не много лепливо тесто
100г обелени цели бадеми;
Стърган кокос за овалване;

Приготвяне:

Разтрошаваме вафлените кори с точилка или нещо подобно(на малки късчета) и ги слагаме в дълбока купа. Прибавяме разтопеното масло, пудрата захар, сухото мляко и постепенно доливаме топла вода, докато се получи мека маса (ако много лепи я слагаме за половин-един час в хладилника).

От сместа правиме топчета (с големината на бонбоните "Рафаело") и слагаме по един бадем вътре. Готовото топче овалваме в настърганият кокос.




ШОКОЛАДОВИ ТОПЧЕТА В КОКОСОВО БРАШНО

160 гр натрошени детски бишкоти
160 гр пудра захар
70 гр масло
2 с.л.пр.мляко
2 с.л. ром
2 с.л. какао
кокосово брашно

Размесвате всичко до гладка смес, и правите топченца, които овалвате в кокосово брашно, слагате в хладилника за половин ден и са готови.



ТОПЧЕТА С ОРЕХИ

100гр млети орехи за тестото
100гр млети орехи за овалване на топчетата
100гр пудра захар
100гр разтопено масло
2 с.л. мед
2 с.л. ром
150 гр натрошени детски бишкоти

Размесваме сместа до гладко тесто и оформяме топченца, които след това овалваме в млетите орехи.


БАДЕМКИ

2 пакетчета меки бисквити
1 чаша орехи смлени
1 пак масло
6 родопчета
3 с.л вода
Бисквитите се смилат. Маслото, водата и родопчетата се разтапят, прибавят се към бисквитите и орехите, омесва се добре. Със специална формичка или с две чаени лъжички се оформят бадемки, като сместта се притиска между двете лъжичка, така че да се получи форма на бадем. Оставят се на студено да се стегнат и се поръсват с пудра захар. Много са вкусни и лесни! Ако не знаете какво е родопчета - това са едни шоколадови десертчета, малки, увити в станиол.


# 5
  • София
  • Мнения: 435
Ето още няколко рецепти за сладки без печене. Копнах ги от една тема тук, преди време:

[
ТОПЧЕТА С ОРЕХИ

100гр млети орехи за тестото
100гр млети орехи за овалване на топчетата
100гр пудра захар
100гр разтопено масло
2 с.л. мед
2 с.л. ром
150 гр натрошени детски бишкоти

Размесваме сместа до гладко тесто и оформяме топченца, които след това овалваме в млетите орехи.





За 1 цигара време забърках тестото и е много вкусно, като заспи малчо ще станат и като бонбони....... Мерси за рецептата - бързите и лесните неща много ги обичаммммммммммм.........

# 6
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 737
Ето още няколко рецепти за сладки без печене. Копнах ги от една тема тук, преди време:

[
ТОПЧЕТА С ОРЕХИ

100гр млети орехи за тестото
100гр млети орехи за овалване на топчетата
100гр пудра захар
100гр разтопено масло
2 с.л. мед
2 с.л. ром
150 гр натрошени детски бишкоти

Размесваме сместа до гладко тесто и оформяме топченца, които след това овалваме в млетите орехи.





За 1 цигара време забърках тестото и е много вкусно, като заспи малчо ще станат и като бонбони....... Мерси за рецептата - бързите и лесните неща много ги обичаммммммммммм.........

И аз, и аз. smile3521

# 7
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Ето и моята рецепта:

3 ч.ч. смлени обикновени бисквити
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 малка чашка ром / коняк
1 пакетче краве масло
ванилия или канела според предпочитанията
Всичко се омесва, правят се топчета, овалват се в шоколадови пръчици и се слагат в хладилника да се стегнат.
Да ви е сладко  chef

# 8
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 737
Кари, тези сурови яйца не ви ли притесняват в сладките (гледам, че и в рецептата на Весела има)? Нямам предвид птичия грип, а изобщо, че ще си останат сурови. Аз сякаш се страхувам да правя такива сладки. Thinking

# 9
  • Габрово
  • Мнения: 331
Аз ги правя без яйца вътре, а отделям само белтък, в който овалвам топчетата и после ги овалвам в орехите. Не сме имали проблеми досега. Ако искаш може и да не ги топиш в белтък - просто поемат по-малко орехи. Но стават разкошни. Домочадието все ме врънка за тях. Grinning

# 10
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Кари, тези сурови яйца не ви ли притесняват в сладките (гледам, че и в рецептата на Весела има)? Нямам предвид птичия грип, а изобщо, че ще си останат сурови. Аз сякаш се страхувам да правя такива сладки. Thinking

Скоро не съм ги правила, а и покрай тоя грип  ooooh!
Можеш да ги заместиш с нещо, примерно с малко прясно мляко, просто за по-добра консистенция.Не мисля, че ще им се отрази на вкуса Simple Smile

# 11
  • гр.Варна, сега Германия
  • Мнения: 409
Със сигурност не се променя консистенцията, слага се нещо за спояване на тестото. Може прясно мляко, настъргани ябълки или някаква друга течност.Аз лично сурови яйца не бих сложила  Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт