Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мunich

Мнения: 1 173
На дребото в събота ще му правим погачата, ама нямам никаква рецепта. newsm78
Някой може ли да услужи с нещо сполучливо, че да не се излагам пред гостите. Mr. Green

Благодаря ви!
Цитирай

sofia

Мнения: 388
Здравей, аз правя това:
1,5кг брашно
2 бр. яйца
по 1 с. л. -олио и оцет
по 1 с. л.-сол и захар
2 пак суха мая
3 с. л. кисело мляко
хладка вода-колкото поеме
Пресява се брашното два пъти прави се кладенче. Слагат се другите продукти, без единия жълтък. Замесва се тесто. Оставя се да втаса 30-40 мин. Премесва се, по желание се украсява с част от тестото, намазва се със заделения жълтък, пак втасва. Пече се в зависимост от фурната.
Ако ти е голяма-намали продуктите. Успех.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 425
Ето и моята любима погача:
1 пак. мая
1 кг. брашно (предварително пресято)
1 с.л сол
1 с.л захар
2 с.л олио
2 яйца
Подправки: босилек, риган, кимион всичко по 1 ч.л
Начин на приготвяне:
Към маята се слага малко захар и сол, разбърква се да стане на каша и се добавя 1 ч.ч топла вода. Добавят се 2-3 с.л брашно, така, че да стане гъста каша и се оставя да втаса.
Меси се тесто от:брашното, солта, захарта, олиото и 2-те яйца, като на едното яйце се слага само белтъка, а жълтъка се отделя за накрая, добавят се подправките. Добавя се и втасалата мая. Като се омеси меко тесто се оставя да втаса, премесва се, пак се оставя да втаса и се прави на розички. Оставя се наредената пита да втаса, така, че да излезе малко от тавата. Намазва се с останалия жълтък и се пече в загрята до 220 градуса фурна. Като се зачерви се оставя само на долен реотан.
Ако искаш, като я правиш на розички, можеш да слагаш и по малко сирене.
Надявам се да ти хареса.
Цитирай

Варна

Мнения: 434
Да ти дам и моята рецепта пък дано ти хареса и ти се получи!
Питка-слънце
1 пак. мая, която се разтваря в една чаша 250 мл. топла вода
2 яйца
около 1 кг. брашно
1 чаша кисело мляко
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
1 чаена чаша олио
Едното яйце и единия белтък се разбъркват със солта и захарта, след това се добавя кисело мляко /понякога слагам и една лъжица сметана ако има, тестото става по-пухкаво/, добавя се водата с разтворената мая и се разбърква много добре, добавя се и олиото. Постепенно започваш да добавяш брашното и омесваш меко тесто което се меси с олио на плота не с брашно.
След като се омеси тестото се разделя на три част които се разточват колкото е голяма тавичката в която ще печеш питката.
Нареждаш трите кори една върху друга като между тях слагаш олио. след това режеш с остра чаша кръг в средата и го слагаш в тавата в която ще печеш. разрязваш останалото тесто на 16 еднакви триъгълника като започваш от центъра на кръговте. Всеки триъгълник завиваш на кифличка и подреждаш около кръга във формата на слънце. Оставяш да втаса до готовност и печеш в предварително загрята фурна като предварително намажеш с останлия жълтък.
Пече се около 40 мин. на 200 градуса. По желание  можеш да смесиш жълтъка със синап или със сусам.
Е това е! Ако имаш въпроси или нещо не съм обяснила като хората насреща съм!
Цитирай

Мunich

Мнения: 1 173
Благодаря ви на всички за рецептите. Hug
След тържеството ще докладвам.  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15579.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=63509.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=40011.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=60133.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.