Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Stuttgart

Мнения: 369
Има ли някой трик, с който да се получи хрупкава коричка при печенето на пилешки бутчета във фурна?
Аz мажа с масло и поръсвам с червен пипер и сол. Накрая увеличавам градусите, но все не става толкова добре, колкото ми се иска.  Crying or Very sad
Цитирай

Русе

Мнения: 952
ами по принцип маслото го прави този ефект с коричката, аз мажа и с маргарин и слагам и бира.
Цитирай


Мнения: 83
Става страхотна коричка, когато поливаш бутчетата със соса в тавичката. Naughty Но на няколко пъти.
« Последна редакция: пн, 27 фев 2006, 23:11 от eli76 »
Цитирай


Мнения: 2 546
Става страхотна коричка, когато поливаш бутчетата със соса в тавичката. Naughty Но на няколко пъти.

 newsm10 И аз така правя. Коричките стават прекрасни  Crazy
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
Аз пък пека бутчета или пиле, нарязано на порции, като ги поръсвам с червен пипер и сол, нареждам парченца масло, наливам около 1-2 пръста вода на дъното на правоъгълна тава и я покривам с хартия. Хартията е най-обикновена, амбалажна, ако няма, може и вестник. Намокря се със студена вода, застила се тавата, а краищата се подпъхват под ръбчето, така че да не може да излиза въздух. Пека на 300 градуса около час. Хартията прегаря и придава лек аромат на пушено на месото. А то хем е задушено, крехко и сочно, хем получава много вкусна и хрупкава коричка. След като извадя месото, в тавата слагам предварително нарязани картофи, добавям вода, сол и черен пипер и ги пека. Те служат за гарнитура. Това е - просто, но вкусно!  chef
Цитирай

София

Мнения: 368
Аз намазвам пилето на няколко пъти по време на печенето със смес от разтопено масло и червен пипер- мажа с четчица и коричката става супер  Smile
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Ако искаш за по-лесно, може да сложиш натънко нарязан бекон върху тях - хем предпазва от изгаряне, хем пуска мазнинка и няма нужда да поливаш.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Може да опиташ като го номажеш с галета.
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Слагам му изцеден сок от ЛИМОН. Коричката става една много кафява и хрупкава.
А на картофите като се изпекат слагам счукан чесън и копър.  chef
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Пробвай с онези прозрачни торбички, които служат за печене на пилета.
Цитирай


Мнения: 1 812
Става страхотна коричка, когато поливаш бутчетата със соса в тавичката. Naughty Но на няколко пъти.

И аз бих препоръчала това! Peace
Цитирай

Stuttgart

Мнения: 369
Благодаря ви zа многобройните отговори и предложения.   bouquet
Лимон, галета, хартия, плик, бекон... ще трябва да иzпробвам всичко и май в следващите седмици все пиле ще ядем, въпреки птичия грип  Laughing

А в плик не става ли като варено?

Снощните бутчета ги поливах 4 пъти с масло, но пак не се получи достатъчно хрупкава коричка.  newsm78
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз пека пилето само на сол и винаги се получава хрупкава и зачервена коричката .
Цитирай

Paradise

Мнения: 3 084
с биричка стават супер
Цитирай

софия

Мнения: 4 162

А в плик не става ли като варено?


В плик стават суперски - много сочни. Аз така готвя бутчета - намазотвам ги хубаво с готова подправка за пиле/червен пипер и сол+къри, под кожичките слагам парченца масло, в плика сипвам бира; слагам вътре даже и картофките. Когато са почти готови изсипвам всичко от плика в тавата да се запече.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора