Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 737
Имам една патица във фризера и се чудя как мога да я сготвя, но да не е пълнена...дайте някакви идеи Praynig
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Я виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=26187.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74208.0
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Видях че не искаш пълнена но можеш да грабнеш някоя идея! Wink
Цитирай

раковски

Мнения: 694
И аз щях да ти предлагам пълнена.
но иначе може с прясно зеле-нарязваш месото и го сваряваш предварително.Може и с ориз.
А това става много вкусно
Патешко филе по гръцки

2 филета на патица-гърдите
400 гр домати-консервирани
50 грама маслини
50 грама-а и повече ако обичаш-пресни гъби
5 кисели краставички
3 с.л олио
2 глбави лук
магданоз
черен пипер
сол
и там каквито си искаш подправки
Филето се начуква и леко се запържва.Вади се и в същото олио се запържва нарязания лук,домати ,кисели краставички,маслини,магданоз и подправки.Пожелание може да се добави и скилидка чесън.
Така приготвения сос се изсипва върху филето.

Ето още предложения за патешко месо
Патица с портокали-не съм я пробвала
Филето от патица се начуква и се запържва с масло.Вади се в отделен съд,а в соса се прибавя малко лук.После се добавя сока от 2 изцедети портокала и половин пилешки бульон.После се добавят 2 обелени и нарязани на кръгчета портокала и 1 резенче лимон.Малко джинджифил,1 лъжичка захар и 1 лъжичка брашно.Към този сос се добавя  филето и така се задушава около 10 мин на слаб огън

С останалото месо-може да го свариш с малко вода-до половината на месото и така изчакваш водата да изври и месото започва да се запържва в собственна мазнина-добавя подправки и сол на вкус.Месото е най добре да е без кожата.

Друго с варено месо-може да го свариш добре в тенджера под налягане и да го разделиш на много малки парченца.Запържваш ги в тиган с няколко скилидки чесън .Чупиш 2 яйца и готово.

С дреболиите-карантията на патица става страхотна супичка-моето семейство я обожава ,но аз я правя с ориз.
Това е.
може да предложа още много патешки рецепти-питай ако те интересува. Hug
« Последна редакция: вт, 28 фев 2006, 14:51 от lidiana »
Цитирай

Габрово

Мнения: 323
Виж и тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=75829.msg1316091#msg1316091
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.