Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 фев. 2006, 14:10 ч.
  • Преглеждания  408  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Sandhausen, Germany
  • Мнения: 2 687
Здравейте,
Взехме от Метро филе от хек и много ми се иска да приготвя и за малчо, но незнам как. Печена ли, варена ли, с какви зеленчуци? Досега съм му давала само от пюретата на Семпер, но ми се иска аз да му приготвя.
Помагайте със съвети, моля!

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Ето една супичка:

За 2 порции:
20 гр.рибно филе
1 с.л настърган домат
резени морков,лук и целина
1 ч.л ориз
2 ч.л кисело мляко
1ч.л олио

Моркова,целината и лука се задушават в оилото.Добавят се доматите и ориза,малко сол и 1ч.чаша гореша вода. Когато ориза омекне се добавя нарязаната на кубчета риба.Супата се застройва с киселото мляко.

 

# 2
  • София
  • Мнения: 30 528
Дияна хек-а го яде паниран. Аз го купувам готов, да са живи и здрави готвачите от капанчето при нас Simple Smile
Казаха ми, че хек-а била единствената разрешена риба по ОДЗтата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74846.msg1296065#msg1296065
http://cooking.niv.ru/recept/ingridient.pl?id=149&ws=/hek.htm - на руски

# 3
  • Мнения: 974
Рецептата на sneji е много хубава и подходяща за по-малки деца.
В нашата детска кухня хека го даваха печен на скара + картофена салата и на каша.
Аз съм правила и варена, обезкостена риба накъсана на ситно + картофено пюре. Малката и до ден днешен предпочита тази комбинация.  Grinning

# 4
  • Sandhausen, Germany
  • Мнения: 2 687
Много благодаря момичета!

# 5
  • On The Road
  • Мнения: 219
Ти вече си благодарила, ама аз да си напиша аз какво творя:
Панировката ми е следната:
1. Парченцата риба в брашно.
2. Яйце
3. Галета
Парченцата са ми правоъгълни, не много големи. Първоначално махах панираното и дъщеря ми ядеше само рибата отвътре, сега /на 2г. и малко/ вече и давам всичко.
Пържи се в силно нагорещено олио, много е важно, за да не попива мазнина в рибните филенца.
Еми това е.   chef

# 6
  • München
  • Мнения: 2 567
Мони, и аз днес мисля да правя риба(сьомга) за вечеря на Диана и все още се колебая между 2 рецепти.  newsm78 Едната е с доматено пюре и лук, а другата-със сметана и гъби. И двете са на фурна. Simple Smile Пържени храни още не ми се дават.
Целувки на Бобо от нас!  Hug

# 7
  • Густо майна филибето,слънце грее от небето
  • Мнения: 1 645
Аз правя на малкият риба със доматен сос и топено сирене.
Соса го правя така;
Задушавам пресен лук във масло,после прибавям доматеният сос,той също трябва да се задуши.След това слагам магданоз, и малко босилек.Ако не е гъст соса прибавям и много малко брашно.
Най накрая прибавям топеното сирене.
Рибата я варя отделно,като прибавям и малко ронена чубрица(тя убива миризмата,въпреки че бялата риба не мирише)

# 8
Здравейте,
Взехме от Метро филе от хек и много ми се иска да приготвя и за малчо, но незнам как. Печена ли, варена ли, с какви зеленчуци? Досега съм му давала само от пюретата на Семпер, но ми се иска аз да му приготвя.
Помагайте със съвети, моля!


на пара, с малко сол и зехтин и го намачкваш на пюре. може да смесиш и с картофено пюре.

# 9
Рецептата на sneji е много хубава и подходяща за по-малки деца.
В нашата детска кухня хека го даваха печен на скара + картофена салата и на каша.
Аз съм правила и варена, обезкостена риба накъсана на ситно + картофено пюре. Малката и до ден днешен предпочита тази комбинация.  Grinning

моят обичаше риба тон консерва натур, пасирана и размесена в картофено пюре. но за по-малките бебчета е по-добре да е хек на пара. мерлузата също е добре. поне в испания започват с мерлуза.

# 10
  • Sandhausen, Germany
  • Мнения: 2 687
Супер сте!
Благодаря още веднъж:)

# 11
  • София
  • Мнения: 3 537
Аз му права супа от хек или мерлуза.Слагам картоф,морков,малко домат и лук само и като се свари я намачквам с вилица или пасирам като крем супичка

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 410
Задушавам Лук, Морков, Зелена чушка в зехтин.
Отделно сварявам рибата, така става и бульон. Също внимателно я "преравям" за кости. По-лесно се отделят при вече сварена риба.
Заливам задушените зеленчуци с бульона и варя. Добавям рибата накъсана на малки парченца.
Добавям малко ориз и магданоз.

Може по-рядка, на супа, или по-гъста, на ядене.

Борис е луд за риба!
В неделя си хапна порядъчно и скумрия на фурна с доматен сос. Само мама да чист от костите, не мога да му насмогна!

# 13
  • SOFIA
  • Мнения: 139
Когато беше по-малък я правех на супа,като телешко варено ,но с риба.
Сега давам всякак приготвена и най-вече панирана.
Панировката ми е следната:
1. Парченцата риба в брашно.
2. Яйце
3. Галета
Парченцата са ми правоъгълни, не много големи. Първоначално махах панираното и дъщеря ми ядеше само рибата отвътре, сега /на 2г. и малко/ вече и давам всичко.
Пържи се в силно нагорещено олио, много е важно, за да не попива мазнина в рибните филенца.
Точно това е и моята панировка.

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 2 616
освен рибена супа,скоро приготвих за нас сьомга със зеленчуци  и отделно нещо подобно за малкия

сьомгата я нарязах на по-малки кубчета ,посолих я + съвсем малко черен пипер и я изпържих в тефлонов тиган,но почти без олио т.е само намазах тигана

отделно попарих броколи и ги подправих със малко зехтин и сол

задуших и др.зеленчуци

на малкия му направих пюре от броколите,зеленчуците и малко картофено пюре и го смесих с рибата,раздробена на парченца

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт