Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лимовов пай

  • 28 фев. 2006, 14:24 ч.
  • Преглеждания  3 094  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 782
Момичета спешно ми трябва рецепта за лимонов сладкиш или пай.Ще съм Ви благодарна за всякакви идейки!  bouquet

Реклама
# 1
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Лимонов чийз кейк

 
Необходими продукти:
2 ½ пакета бисквити (аз ползвам Орехови на “победа”, или някакви други чаени по ваш вкус, добавям и шепа смлени орехи (на око)
60 гр. меко масло
5-6 ч.л. мед
кората и сока на 1 и половина лимон
500 гр Маскарпоне или Филаделфия крема сирене (когато нямам тези продукти заменям със сирене крама, извара, и заквасена сметана
50 гр захар
5 с.л. пудра захар (захарта я добавям на вкус)

Приготовление:
Бисквитите се натрошават много ситно или се смислат с кухненския робот. Смесват се с маслото и меда. Разстила се равномерно върху форма за торта с падащо дъно.
Слага се в хладилника за 15-20 мин., докато се стегне.
Кората и сока на лимона и пудрата захар се смесват с крема сиренето. Този крем се разстила плътно върху “блата”. Аз добавих в крема и захросани портокалови и лимонови кори.
Украсява се - с настъргана кора от лимон или нещо друго (аз добавих натрошен карамел- крокан) .Слага се в хладилника да се стегне.
За да излезе по-лесно, е добре формата предварително да се обвие с пергаментова хартия.

Този вариянт на чийз кейк съм го правила само веднъж, но много ни хареса.
Да ви е сладко! 

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Ето и моята рецепта - става много вкусен!

http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?p=15443#15443

# 3
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Наталина, разкошна си!  Hug
Още утре ще го направя!

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 782
Мишел твоя вариант вече е в хладилника, мисля че ще ми хареса , защото опитвах от блата и крема още докато ги правех Wink
Наталия направо е страхотен твоя пай и него ще пробвам скоро!
Благодаря Ви момичета !  bouquet

# 5
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Natalina, сега започвам да правя твоят лимонов чийзкейк. Имам само едно въпросче, защо оставяш един пръст (сантиметър) непокрит с блата newsm78
Пък и на снимката ми се стори, напротив, че тестото на блата е задигнато по стените?

# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Не, така ти се струва - не е задигнато догоре. Не знам - така е в рецептата. Ако искаш може да го направиш догоре!

Успех!   bouquet

ПС. Аз съм поправила брашното(първоначално беше 500г, но аз го поправих на 300, защото ми се видя доста дебела подложката). Да не се объркаш и да намаляш още!

# 7
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
А мерси, вече я направих подложката, вече го задигнах настрани Embarassed Сега изстива в хладилника, а и още нещо се сетих пудинга студен ли да е (предполагам че студен)

# 8
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
А и брашното вече го бях намалила, защото ми е по малка формата на 300гр, по интуиция

# 9
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Michel, в какъв смисъл студен - пудинга е от тези с варене(един вид нишесте). Просто го изсипваш в млякото, все едно че ще вариш крем-нишесте. И така разтворен(не сварен) - хоп, в сместа!

# 10
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
добре че прочетох!!! Мислех че пудинга трябва да се свари и после охладен да се сложи в сместта  ooooh! Голяма съм патка, ама нали ми е за първи път  Embarassed

# 11
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Michel, какво стана с cheese cake(ка)? Получи ли се?

# 12
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Получи се чийзкейка, но понеже щом мъжа ми се прибра тръгнахме на път и го взехме още леко топъл не можах да на пиша нищо. Днес, вече мога да кажа беше фантастичен и нищо не остана от него, но... следващият път, ще направя следните промени: 1. при мен за 45мин. май-се изпече повече от колкото трябваше, следващият път, ще го пека 10-тина мин, по-малко; 2. отгоре го намазах с конфитюр от сливи и го украсих с малко сметана- смятам, че тази украса му се отрази чудесно.

Баща ми който е прекарал 10 години от живота си в Германия беше най-очарован, но иначе обрах овациите на всички! 
Благодаря Наталина! Това ни става една от любимите рецепти! bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт