Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 619
Здравейте,

Знаете ли някакви по-оригинални рецепти за пилешки бутчета?
Довечера ще имаме гости и се чудя какво да приготвя.  Smile
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Шпиковай ги с чесън, нарязан на дълги парченца, и ги остави в марината от лимонов сок (може малко да ги набодеш с клечка за зъби, за да поемат от сока повече). Вместо лимон, може вино, ако предпочиташ.
Запържи лук, запържи бутчетата, добави гъби, нарязани на филийки или на четвъртинки, както ги обичаш, задуши ги до готовност заедно с лимоновия сок, а накрая добави една сметана, може разредена с прясно мляко, за да е повече соса. Може да запечеш всичко за няколко минути, за да хванат бутчетата коричка.
Във втория вариант на рецептата, запичаш само бутчетата с лимоновия сок, докато станат готови, а соса от гъби и сметана приготвяш отделно, като накрая гарнираш с него месото.
Ароматите на чесън, лимон, сметана и гъби заедно са чудесни!
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Мммм, много вкусно звучи. Сега като ходя за кухнята ще мина да си взема гъби и сметана  Smile
Супер си Boo! Smile
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
jutoo, така вкусно го написах, че и на мен ми се дояде, приплюнчих се, и реших и аз това да готвя. Купихме продукти, бърках-готвих два часа, а после мъжът ми извади буркана с боб, даден от свеки по-рано този ден, и вечеряхме фасул... Ще се пръсна от яд за вкусната манджа, дето никой не ми я яде!
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Цитат на: boo
...готвих два часа, а после мъжът ми извади буркана с боб, даден от свеки по-рано този ден, и вечеряхме фасул...


Предател!!!

Дай, моля, бутчетата насам...
Цитирай


Мнения: 390
boo, заквасена сметана или прясна
аз правя сос към пилешка пържола (осолена и обтрита с чесън - счукан) на тиган по подобен начин, но със заквасена сметана разредена с гъбен бульон, преди това запържвам лук и моркови, малко гъбки, задушавам с мъничко масло за аромат, сипвам бульончето, сгъстявам с малко брашно, махам от котлона, изчаквам леко да изтине (за да не се пресече) и слагам половин кофичка сметана

*** леле разбра ли някой как става, `щот аз добре че знам, иначе и аз нямаше да се разбера
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Заквасена. То незаквасена както едно време имаше в бутилки, няма вече. Само вносна по 3-4 лв литърът, хич не ми се дават. Заквасената и 1:1 с мляко да я разреди човек, пак става за сос.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Цитат на: boo
jutoo, така вкусно го написах, че и на мен ми се дояде, приплюнчих се, и реших и аз това да готвя. Купихме продукти, бърках-готвих два часа, а после мъжът ми извади буркана с боб, даден от свеки по-рано този ден, и вечеряхме фасул... Ще се пръсна от яд за вкусната манджа, дето никой не ми я яде!

Леле, този твоя мъж не го е срам!!!
Как е могъл да предпочете фасула?!? Shocked
А ние ометохме всичко, облизахме чиниите - страхотно стана - много ти благодаря за вкусната манджичка  Smile
А ти запрятай ръкави и си хапни вкусни бутчета  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.