Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Варна

Мнения: 9 133
Има ли някакъви тънкости при приготвянето му - наумила съм си да правя торта с такова покритие за РД на Мони? Имам начин на приготовление в една готварска книга, пробвах се, обаче не стана изобщо  Sad.
А продава ли се готов - аз само да го оформя (като пластелин  35) ?!
Цитирай


Мнения: 5 767
Chockolina,ако не те затруднява би ли написала рецептата за фондана?
Иначе, нека се изкажат майстор-сладкарите, такива чудеса още не съм се научила да правя.А желание не ми липсва...
Цитирай

Варна

Мнения: 9 133
Няма проблеми!  Smile

Домашен фондан

Време за подготовка: 30 мин.

Продукти:
75 гр. свинска мас или бяла растителна мазнина;
3 с. л. лимонов сок;
500 гр. пудра захар + още за поръсване.

Сложете в тенджера свинската мас или растителната мазнина, лимоновия сок и 2 с. л. вода. Загрейте, докато мазнината се стопи.
Пресейте 275 гр. от пудрата захар в тенджерата и кипнете, като бъркате, да се получи гладка смес (ей тук нещо бъркам!  Sick). Свалете от огъня.
Постепенно добавете останалата пудра захар. Разбиването на ръка е доста трудоемко. Сипете сварената смес в купа и пуснете миксера на най-бавната скорост. Добавяйте захарта със супена лъжица - една по една - и разбивайте, докато цялата захар се поеме.
Поръсете с пудра захар много чиста дъска за месене с гладка повърхност. Сложете отгоре  фондана и месете, докато изстине. Когато изстине, фонданът се втвърдява и придобива копринена структура. Увийте фондана в целофан, за да остане мек.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Чоколина, погледни тук - има рецепти не само за фондан, но и на други маси за направа на фигурки!  Smile


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.0
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Фигурки за торта се правят от захарно тесто а то се прави от пудра захар,желатин и белтък.Получава се много бяло зах. тесто,може да се оцветява със сладкарски бои.
Цитирай


Мнения: 5 767
Благодаря ти ,Chockolina.И на другите мами за идеите- също Love
Цитирай

Варна

Мнения: 9 133
Аз всъщност искам да направя торта, която да изглежда като Бамби, а не малки фигурки...
natalyna, прочетох всичко в линка - има доста идеи, мерси! Въпросът ми обаче е, има ли някаква тънкост, защото на мен все на бучки ми става...
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Аз всъщност искам да направя торта, която да изглежда като Бамби, а не малки фигурки...
natalyna, прочетох всичко в линка - има доста идеи, мерси! Въпросът ми обаче е, има ли някаква тънкост, защото на мен все на бучки ми става...

Пресяваш ли пудрата захар - това е много важно!

За Бамби - защо не опиташ да направиш така нареченият трансфер. Рая беше пуснала преди време този линк:http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE

Доколкото разбирам контурите се обрисуват с шоколад, после се запълва внимателно с оцветен маслен крем(там е и рецептата)и накрая отгоре се нанася (предполагам) разтопен бял шоколад. Изчакваш да се втвърди и внимателно обръщаш върху готовата торта.

Отдавна съм и хвърлила мерак на тази техника, но все не ми остава време:(

Ако ти се иска да си поиграеш - опитай!

Иначе ако ще покриваш тортата и отгоре смяташ да рисуваш - използвай рецептата с бонбоните marshmellows!
Цитирай

Варна

Мнения: 9 133
Пресяваш ли пудрата захар - това е много важно!

Не! Защо е толкова важно?!  Rolling Eyes Явно там бъркам, а аз си мислех, че Т на котлона...

Идеята ми е да направя нещо такова:



Ще е необходимо да рисувам - няма как да стане с тази техника - има много малки елементи в картинката...  Thinking

Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Не виждам картинката, но няма значение!

Да, важно е да пресееш захарта и то дори е добре 2 пъти, иначе стават бучки. Не знам защо, но и от собствен опит и от това което съм чела, винаги се набляга на пресяването! Пробвай пак и дано този път се получи! И не забравяй да се похвалиш с готовото творение!  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Потърси в старите теми. Продават се и готов фондан и готови картинки, които можеш да ползваш като само лепнеш отгоре.
Само адреса, който бях дала за борсата на Булгарплод в Слатина не е вече валиден. Там вече няма фондан. Но имаше някакъв GSM.
Цитирай

раковски

Мнения: 694
Наталина-аз малко офф-извинявам се за което,но можеш ли да пуснеш рецептата за масления крем???
И аз искам да видя готовото творение...
Цитирай

Варна

Мнения: 9 133
И не забравяй да се похвалиш с готовото творение!  Very Happy

Ще се похваля, само да стане! Laughing

Stryper, точно навреме ми дойде твоето предложение - разтърсих се в старите теми и си преписах адреса във Варна. В петък и събота ще сме там - дано да работят! Обаче много големи количества продават - какво ще ги правя 7 кг.  Rolling Eyes Каква годност има купешкия фондан?
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Мисля, че замразен фондана може да издържи доста дълго във фризера. Аз имам едно известно количество, от този, който си купих за Коледа, но го ползвам за такива глазури, които не изискват разточване. Нещо не успях да се справя с тази процедура. Ползвам го за заливки на еклери, мъфини и фигурки...
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Наталина-аз малко офф-извинявам се за което,но можеш ли да пуснеш рецептата за масления крем???

Маслен крем:

1/2 чаша твърд маргарин
1/2 чаша масло
1с.л ванилия
4 чаши пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко

С миксер се разбиват маслото и маргарина. Прибавя се ванилията и постепенно се прибавя захарта - чаша по чаша. Бие се на средна степен, като е добре да разбърквате покрай стените и на дъното. Когато захарта е добре разтворена, сместа изглежда доста суха. Тогава прибавяме 2 лъжици мляко и отново разбиване докато стане пухкава и гладка сместа. Покрива се с навлажнена кърпа, до използването. Ако няма да използвате веднага, съхранявайте в хледилник(макс. 2 седмици). Преди използване разбийте отново. Може да се оцвети по желание.
Това е рецептата за основен маслен крем взета от Cake central!

Това обаче което използват тук е глазура, която се прави от еднакво количество крем и царевичен сироп(мисля че може да се замести с течна глюкоза). Разбърква се внимателно и консистенцията, трябва да е подобна на мед. след това се пълни фунийка и се използва.

Човека пише, че е необходимо много малко количество. За червените части е използвал около 2 с. лъжици.


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора