Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 162 отговора

София

Мнения: 1 067
Мами, купихме си гофретник и пробвахме рецептата, която се продава с уреда, ама гофретите станаха отвратни и не бяха хрупкави.Моля кажете ми рецепта за сладки и солени гофрети , но да стават хрупкави.
Благодаря!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 746
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1 литър прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.
« Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 16:55 от kopche »
Цитирай

София

Мнения: 1 067
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.
Благодаря ти, ще го пробвам, Въпросът ми е само колко горе-долу да сипя в гофретника?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 746
Слагаш колкото да се изпълни формичката, но ако сложиш прекалено много рискуваш да станат много дебели и да не се изпекът добре.
Хайде после да кажеш дали са станали Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 067
Благодаря ти!Ще ги изпробвам, с голям мерак я купих тази машинка, а пък снощи бяха доста гадни гофретите , дано сега успея!
Цитирай

София

Мнения: 472
момичета с тази доза колко гофрети ще станат ?
не е ли малко множко тестото !
Цитирай

Пловдив

Мнения: 746
момичета с тази доза колко гофрети ще станат ?
не е ли малко множко тестото !

Да наистина стават повече, но то това е за 1 доза. Винаги може да направите половин Peace
Цитирай


Мнения: 169
Искам и аз да попитам нещо:може ли да ги направя тези гофрети, но не във гофретник, ами в обикновен тиган или нещо подобно?
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 754
А ще кажеш ли каква марка ти е гофретника и как се избира? В смисъл има ли различни ватове и покрития? newsm78 Искам да си купя такова но нямам си идея какво да гледам
Цитирай

Пловдив

Мнения: 338
И аз ще я пробвам тази рецепта, но може ли маргарина да се замени с масло?
Аз също направих два пъти гофрети по рецептите, които бяха в гофретника и се разочаровах много и сега събира прах този ми уред.
Цитирай
Мами, купихме си гофретник и пробвахме рецептата, която се продава с уреда, ама гофретите станаха отвратни и не бяха хрупкави.Моля кажете ми рецепта за сладки и солени гофрети , но да стават хрупкави.
Благодаря!

напиши и тази от гофретника, да й хвърлим едно око и да видим, ако по-опитните мами коригират нещо.
Цитирай
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.

извинявай, но с 5-6 чаени чаши не става ли по-гъсто от кексово тесто? аз досега не съм правила гофрети, но за палачинки на литър прясно мляко слагам една пълна чаша брашно.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 721
Аз ги правя така, стават по-бързо , пък и не изисква мн. продукти.

Белгийски гофрети
===============
2 яйца
450 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 бакпулвер
2 ч.ч. (едната ч. е 250 мл) брашно
125 мл разстопено масло

Това е рецептата, която върви с моя гофретник. Белгийски се водят. След изпичането ги мажа със сладко от ягоди, каисии и друго. В къщи много се харесват  Very Happy
Цитирай

раковски

Мнения: 694
Аз незнам моето какво е -палачинки ли гофрети ли-правя ги в такъв уред-гофретник,стават хрупкави,но като изстинат стават меки.Но моето семейство е лудо по тях,а и една тайна-никога не можеш да объркаш нещо и да не станта.

1ч.ч прясно мляко
1 ч.чвода
2 яйца
2ч.ч брашно
1 щипка сол

Прясното мляко трябва да е топло.Към него се добавя водата и 2 жълтъка и солта.Брашното се пресява и се добавя и то към тази смес.Отделно се разбиват белтъците.Прибавятсе на пяна към другата смес.Мажа гофретника с масло съмо първия път.По същия начин правя палачинки в тиган Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 746
MAMA Bubu става каквото трябва да е - никои не е казал, че трябва да е много течно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 162 отговора