Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
2 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
30-44 от 162 отговора


Мнения: 785
Не пробвайте да правите гофретите в сандвичмейкър  Naughty
Пълен провал, искам гофретник  Crossing Arms Като си вземем пак ще пробвам  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 3 549
Чарминг, може ли с разтопено масло вместо маргарин?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 760
Стейси не съм пробвала, нямам идея. Само знам, че ако не разтопя маргарина стават меки като палачинки, а не хрупкави.
Цитирай

София

Мнения: 1 070
Тъкмо се нагласих да кажа, че със сандвич-мейкъра гофрети не стават, и аз съм опитвала, нищо не стана.
А млякото наистина е литър , и аз плясата му с пляса, го прочетох като лъжица и мъжа ми доста ми се посмя, с толкова брашно и 1 лъжица мляко какво очаквам да стане, ама схванах Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 760
Хихи мойто л. явно заблуждава всички. Мерси на копче за съдействието, вече всичко е оправено.
Приятен апетит.
Цитирай

Sofia

Мнения: 94
Аз имам гофретник на ТСМ много съм доволна.
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Чарминг, може ли с разтопено масло вместо маргарин?

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
Цитирай

София

Мнения: 3 549
Аз имам гофретник на ТСМ много съм доволна.
Каква е цената?
Цитирай


Мнения: 311
Tandoori, с продуктите за твоите гофрети, колко бройки се получават? И ние вкъщи ги обичаме хрупкави, но си мисля да опитам с половин доза. Не знам обаче дали на малката и голямата ламя ще им стигне количеството  newsm78
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Tandoori, с продуктите за твоите гофрети, колко бройки се получават? И ние вкъщи ги обичаме хрупкави, но си мисля да опитам с половин доза. Не знам обаче дали на малката и голямата ламя ще им стигне количеството  newsm78
Да си призная не съм ги броила, аз имам квадратен гофретник ( с по 4 гофрети), мисля че може би около 16 гофрети трябва да стават, но моите са малки като филия от нарязан хляб. Ами да ти кажа преди правех по 2 дози за нас тримата Smile . Ако искаш пробвай да направиш половин, а пък ако не ви стигне поне ще знаеш. Моя малкия е като ламя на гофретите  35 Аз ги правя с келнов сироп, с мед, с щоколад и плодове, със сметана, сладолед, карамел, ядки, въобще каквото ти дойде на ум.
Цитирай

София

Мнения: 3 549
Харесвам такива рецепти с точни количества. Изискването за брашно "до получаване на средна гъстота" винаги ме е тревожело. Обикновено не го улучвам.
Цитирай


Мнения: 311
Tandoori, в събота сутринта сме с твоите гофрети  Hug Стискай палци да не ми изядат и ушите. Отдавна търся рецепта за гофрети, които НАИСТИНА да стават хрупкави и мисля, че този път имам късмет   Love
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Tandoori, в събота сутринта сме с твоите гофрети  Hug Стискай палци да не ми изядат и ушите. Отдавна търся рецепта за гофрети, които НАИСТИНА да стават хрупкави и мисля, че този път имам късмет   Love

 Дано да ви харесат  Peace bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 549
Правих гофретите на Тандоори. Направих ги в сандвичмейкър, който при нас е със сменящи се платки, та едни от тях са за гофрети. Имат вътре едни издатини, които придават на плънката гофретен вид. Станаха хрупкави отвън, но твърде дебели и не се опекоха добре отвътре.
Вие, които правите гофрети в истински гофретници, каква дебелина докарвате? Това ли е причината да не се опекат хубаво? При мен се получиха не 14, а 9 бр. доста дебели. Печенето им отне към 2 часа.
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Правих гофретите на Тандоори. Направих ги в сандвичмейкър, който при нас е със сменящи се платки, та едни от тях са за гофрети. Имат вътре едни издатини, които придават на плънката гофретен вид. Станаха хрупкави отвън, но твърде дебели и не се опекоха добре отвътре.
Вие, които правите гофрети в истински гофретници, каква дебелина докарвате? Това ли е причината да не се опекат хубаво? При мен се получиха не 14, а 9 бр. доста дебели. Печенето им отне към 2 часа.

Струва ми се, че проблема ти е в гофретника. Много тесто си сложила или просто е доста дълбок.  newsm78 Определено сместа е за повече от 10 гофрети. Моите стават ( за външния ръб говоря) около 1.5 см, максимум 2см. Гофретинка ми е такъв:


Освен това това печене 2 часа за 9 гофрети ми се вижда адски много, не знам. Пробвай да сложиш по-малко тесто, но да ти кажа имам чувството, че нещо гофретника ти не ги пече като хората. На мен никога не са ми били недопечени.
Цитирай
2 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
30-44 от 162 отговора