Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 март 2006, 10:06 ч.

Хрупкави гофрети

  • 198 122
  • 180
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 801
Не пробвайте да правите гофретите в сандвичмейкър  Naughty
Пълен провал, искам гофретник  Crossing Arms Като си вземем пак ще пробвам  Mr. Green

# 31
  • София
  • Мнения: 3 550
Чарминг, може ли с разтопено масло вместо маргарин?

# 32
  • Мнения: 1 177
Стейси не съм пробвала, нямам идея. Само знам, че ако не разтопя маргарина стават меки като палачинки, а не хрупкави.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 150
Тъкмо се нагласих да кажа, че със сандвич-мейкъра гофрети не стават, и аз съм опитвала, нищо не стана.
А млякото наистина е литър , и аз плясата му с пляса, го прочетох като лъжица и мъжа ми доста ми се посмя, с толкова брашно и 1 лъжица мляко какво очаквам да стане, ама схванах Simple Smile

# 34
  • Мнения: 1 177
Хихи мойто л. явно заблуждава всички. Мерси на копче за съдействието, вече всичко е оправено.
Приятен апетит.

# 35
  • Sofia
  • Мнения: 100
Аз имам гофретник на ТСМ много съм доволна.

# 36
  • USA
  • Мнения: 7 091
Чарминг, може ли с разтопено масло вместо маргарин?

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!

# 37
  • София
  • Мнения: 3 550
Аз имам гофретник на ТСМ много съм доволна.
Каква е цената?

# 38
  • Мнения: 311
Tandoori, с продуктите за твоите гофрети, колко бройки се получават? И ние вкъщи ги обичаме хрупкави, но си мисля да опитам с половин доза. Не знам обаче дали на малката и голямата ламя ще им стигне количеството  newsm78

# 39
  • USA
  • Мнения: 7 091
Tandoori, с продуктите за твоите гофрети, колко бройки се получават? И ние вкъщи ги обичаме хрупкави, но си мисля да опитам с половин доза. Не знам обаче дали на малката и голямата ламя ще им стигне количеството  newsm78
Да си призная не съм ги броила, аз имам квадратен гофретник ( с по 4 гофрети), мисля че може би около 16 гофрети трябва да стават, но моите са малки като филия от нарязан хляб. Ами да ти кажа преди правех по 2 дози за нас тримата Simple Smile . Ако искаш пробвай да направиш половин, а пък ако не ви стигне поне ще знаеш. Моя малкия е като ламя на гофретите  Joy Аз ги правя с келнов сироп, с мед, с щоколад и плодове, със сметана, сладолед, карамел, ядки, въобще каквото ти дойде на ум.

# 40
  • София
  • Мнения: 3 550
Харесвам такива рецепти с точни количества. Изискването за брашно "до получаване на средна гъстота" винаги ме е тревожело. Обикновено не го улучвам.

# 41
  • Мнения: 311
Tandoori, в събота сутринта сме с твоите гофрети  Hug Стискай палци да не ми изядат и ушите. Отдавна търся рецепта за гофрети, които НАИСТИНА да стават хрупкави и мисля, че този път имам късмет   Heart Eyes

# 42
  • USA
  • Мнения: 7 091
Tandoori, в събота сутринта сме с твоите гофрети  Hug Стискай палци да не ми изядат и ушите. Отдавна търся рецепта за гофрети, които НАИСТИНА да стават хрупкави и мисля, че този път имам късмет   Heart Eyes

 Дано да ви харесат  Peace  bouquet

# 43
  • София
  • Мнения: 3 550
Правих гофретите на Тандоори. Направих ги в сандвичмейкър, който при нас е със сменящи се платки, та едни от тях са за гофрети. Имат вътре едни издатини, които придават на плънката гофретен вид. Станаха хрупкави отвън, но твърде дебели и не се опекоха добре отвътре.
Вие, които правите гофрети в истински гофретници, каква дебелина докарвате? Това ли е причината да не се опекат хубаво? При мен се получиха не 14, а 9 бр. доста дебели. Печенето им отне към 2 часа.

# 44
  • USA
  • Мнения: 7 091
Правих гофретите на Тандоори. Направих ги в сандвичмейкър, който при нас е със сменящи се платки, та едни от тях са за гофрети. Имат вътре едни издатини, които придават на плънката гофретен вид. Станаха хрупкави отвън, но твърде дебели и не се опекоха добре отвътре.
Вие, които правите гофрети в истински гофретници, каква дебелина докарвате? Това ли е причината да не се опекат хубаво? При мен се получиха не 14, а 9 бр. доста дебели. Печенето им отне към 2 часа.

Струва ми се, че проблема ти е в гофретника. Много тесто си сложила или просто е доста дълбок.  newsm78 Определено сместа е за повече от 10 гофрети. Моите стават ( за външния ръб говоря) около 1.5 см, максимум 2см. Гофретинка ми е такъв:


Освен това това печене 2 часа за 9 гофрети ми се вижда адски много, не знам. Пробвай да сложиш по-малко тесто, но да ти кажа имам чувството, че нещо гофретника ти не ги пече като хората. На мен никога не са ми били недопечени.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт