Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора

Бургас

Мнения: 3 553
Купила съм 2кг. пилешко филе, гъби, заквасена сметана на "Данон" и топено сирене.
Пилешкото искам да е нарязано на жулиени, а не като пържоли.
Искам да го сготвя на фурна в йена, като за гости Wink
Какви подправки да сложа, слага ли се вода или вино (да не се пресече сметаната)?
Очаквам вашите предложения, приемам всякакви рецепти  bouquet
« Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 16:32 от Миленика »
Цитирай

софия

Мнения: 207
Аз го правя така:
ред пилешко, ред топено сирене, ред гъби
За соса освен сметана, малко олио, малко вино (или бира) и вода. За пресичането понякога ми се пресича, но в повечето случаи не - недей да прекаляваш със сметаната.

Подправки - пикантина за пилето - хубаво е да намажем месото и да постои с пикантината поне 30 мин.; може и вълшебен вкус в соса -ако слагаш пикантина и/или вълшебен вкус имай предвид, че съдържат сол - не соли допълнително.
Цитирай


Мнения: 1 629
Режеш пилето на жулиени и редиш в йената пиле, гъби на парченца, масло, топено сирене и така до края, заливаш с вода/да не е догоре, че много кипи от топеното сирене. Аз не бих сложила заквасена сметана, по-добре се получава с готварска/от кутиите/. Добавям само малко сол и черен пипер. Успех!
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
аз го правя така:
пилето нарязвам на хапки. запържвам го леко, слагам н йена. гъбите също ги запържвам с масло.и лукът също, забравих го него  ooooh! и те отиват при пилето. наливам малко вино, на око, захлупвам и слагам във фурната. накрая вече, сметаната я разтапям в тигана, за да не се пресече. заливам яденето с нея и прибавям настъргано сиренето. разбърквам и го връщам във фурната за 10-ина минути. а подправка - слагам босилек, обикновено със сметаната го прибавям.
« Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 16:14 от herelina »
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
моята рецепта няма да е много по различна от предходните. Единственото е че увкусявам пилето предварително, поне за час.
Пилешките пържолки (или жулиени) ги намазвам със соев сос и подправям с подправка за пиле или (черен , бял пипер, майорана, къри, малко чесън на прах, въобще, каквото на вас ви харесва на вкус) и заливам с чаша бяло вино. Завивам купата с домакинско фолио и оставям в хладилника да си поемат миризмите. Добре е да постоят, поне час, аз обикновено ги правя от предната вечер.
Йенската тенджерка я редя на пластове: най-отдолу лук на шайби, отгоре ред месо, ред- гъби, малко масло и топено сирене, отгоре пак лук, месо, гъби, масло и топено сирене, така докато ти свърши месото, ако е останала някаквя течност от маринатата я изсипвам и нея. За 2кг месо ще ти е нужно, около 150 гр. масло, може и малко повече и 1 кутийка топено сирене. Най-отгоре изсипвам сметаната. Накрая на печенето може да поотвориш капака да поизври водата (защото гъбите пускат доста вода)
В йенската може да сложиш и няколко склидки чесън, но цели не нарязани. придават много лек аромат, а те самите стават- мозък.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Благодаря Ви, момичета за бързите отговори.
От вашите рецепти, ще направя една Wink

Мен ме претеснява сметаната, понеже винаги ми се пресича Sad Може би трябваше да купа течна готварска.
Ще опитам да я разтопя на тиган, както ме посъветва helerina.

Честита Баба Марта!
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Забравих да питам, колко време горе-долу отнема печето в фурната?
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Аз правя с обикновена заквасена сметана на "данон" или с готварската на Хопла, мисля, че няма да ти се пресече. Някои хора умишлено я пресичат с лимон за да стане на парцали!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Печенето отнема може би около час и половина, аз действам малко на око и на миризма.  Wink
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Според мен е добре да се позапържат всички продукти , повече вкус ще има ястието , отколкото ако всичко се сложи сурово.
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Аз слагам пикантина,босилек,соев сос.естрагон,вино.
Цитирай

Seattle, WA

Мнения: 233
Момичета,

А какво топено сирене слагате?
Това, което е в кръглите кутийки и сиренцата са триъгълни, става ли?
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
Момичета,

А какво топено сирене слагате?
Това, което е в кръглите кутийки и сиренцата са триъгълни, става ли?

Аз готвя такива ястия с топено сирене "Родопчанка" - не е скъпо, а е много вкусно, под формата на "бомбичка" е, обаче ти не живееш в БГ, тези триъгълните също стават, не виждам, защо да не станат Peace
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
топено сирене слагам на хелиос, защото от тип "салам" само такова има в кварталния магазин. а ми е по-лесно да го стържа като е в този вариант  Wink
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Да споделя, какво се получи с моето творение.
Поредния провал с пиле и сметана.
Пиле с майонеза и гъби, което правя е страхотно.

Та, овкусих от предната вечер предварително нарязаното филе на жулиени, с пикантина, чесън на прах, малко соев сос и олио.
В йенска тенджера наредих на пластове: пиле, гъби, топено сирене и масло, така докато свърши месото. Лук не сложих, понеже не сме фенове. След като се пече около час и половина, разтопих на тиган заквасената смета и я прибавих към ястието. Пече се още близо час.
Не съм слагала вода или вино, гъбите пуснаха много сок, стана доста воднис соса, а месото малко сухо Crying or Very sad
Явно трябваше да запържа предварително месото, но човек се учи.

Още веднъж, Ви благодаря за съветите.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора