Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 март 2006, 18:03 ч.
  • Преглеждания  327  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 811
Първо Честита Баба марта!
Значи имам консервирани нарязани пиперки домашно производство във фризера. Искам да направя картофено пюре с пиперки, но незнам дали трябва да ги задушавам поотделно и дали трябва да махам на пиперките люспите?  А и да питам също така, ако примерно искам да направя картофено пюре с броколи, то поотделно ли трябва да варя двата зеленчука  newsm78

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 087
Весела Баба Марта и от мен!
Всички зеленчуци ги задушавам заедно, а в началото на пиперките им махах люспите, да не и дразнят на стомахчето. Simple Smile

# 2
  • Paradise
  • Мнения: 3 094
Всичко приготвям заедно, без люспите на чушката  Simple Smile

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Значи имам консервирани нарязани пиперки домашно производство във фризера. Искам да направя картофено пюре с пиперки

Под "консервирани" имаш предвид просто прибрани във фризера или консервирани в точния смисъл на думата?  newsm78 Защото, ако са наистина консервирани, стават ли за бебе?  Thinking

# 4
  • Мнения: 811
ами пиперките са измити и нарязани на дребно, сложени са в найлонова чантичка във фризера.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А,ясно,значи са си пресни,истински.Махай люспите и са ок.Може заедно да се варят зеленчуците.

# 6
  • Мнения: 811
Мерси   bouquet

# 7
  • Мнения: 4 395
Първо Честита Баба марта!
Значи имам консервирани нарязани пиперки домашно производство във фризера. Искам да направя картофено пюре с пиперки, но незнам дали трябва да ги задушавам поотделно и дали трябва да махам на пиперките люспите?  А и да питам също така, ако примерно искам да направя картофено пюре с броколи, то поотделно ли трябва да варя двата зеленчука  newsm78
Аз не бих избьрзала с броколито.Даваи картоф и морков,малки сте още.
А броколито,когато решиш да го приготвяш(ако е прясно,значи е оранжериино) го изкисни няколко часа в студена вода,която сменяш няколко пьти и ако накрая му омекнат врьхчетата,вьобще не го даваи на бебето!

# 8
  • София
  • Мнения: 302
 Пиперките по-добре да са без люспи, за да не здразнят стомахчето. Аз използвам замразени -  печени и обелени, които слагам накрая, без да ги варя, преди пасиране на свареното. Иначе варя всички зеленчуци заедно.

# 9
  • Густо майна филибето,слънце грее от небето
  • Мнения: 1 645
Аз ги правя заедно.
Само преди това махам люспите.

# 10
  • София
  • Мнения: 30
Първо Честита Баба марта!
Значи имам консервирани нарязани пиперки домашно производство във фризера. Искам да направя картофено пюре с пиперки, но незнам дали трябва да ги задушавам поотделно и дали трябва да махам на пиперките люспите?  А и да питам също така, ако примерно искам да направя картофено пюре с броколи, то поотделно ли трябва да варя двата зеленчука  newsm78
Аз не бих избьрзала с броколито.Даваи картоф и морков,малки сте още.
А броколито,когато решиш да го приготвяш(ако е прясно,значи е оранжериино) го изкисни няколко часа в студена вода,която сменяш няколко пьти и ако накрая му омекнат врьхчетата,вьобще не го даваи на бебето!
Можеш ли да поясниш това за броколито? Какво става ако се купи замразено? На какво се дължи това омекване? Чувала съм, че е много полезен зеленчук и точно мислех и аз да давам на бебо...

# 11
  • Мнения: 4 395
Taка можеш да провериш дали не е набльскано с нитрати - ако след процедурата с водата омекне , нещо не е наред , ако си остане стегнато -можеш да даваш.
Освен това бебето и е много малко , а всички видове зеле водят до отделянето на повече газове , което за бебоците е доста болезнено Sad

# 12
  • Варна
  • Мнения: 2 332
Да се включа и аз с едно въпросче по темата - нормално ли е след като пасирам пиперката, да останат малки частички 1-2мм?

# 13
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
Да се включа и аз с едно въпросче по темата - нормално ли е след като пасирам пиперката, да останат малки частички 1-2мм?


От 1-2мм никой не може да се задави, ако това те притеснява   Grinning

# 14
  • Варна
  • Мнения: 2 332
Да се включа и аз с едно въпросче по темата - нормално ли е след като пасирам пиперката, да останат малки частички 1-2мм?


От 1-2мм никой не може да се задави, ако това те притеснява   Grinning
Нямах предвид задавяне  Laughing просто дали не е проблем по принцип...
Мерси за отговора  Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт