Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 425
Момичета днес Иван Звездев направи интересен огретен, ако някой го интересува, ето рецептата:
Списък на необходимите продукти:

250 г ориз
3 стръка праз (400 г)
1 кубче пилешки бульон
3-4 с. л. олио

за доматения сос:
1/3 буркан стерилизирани домати
1 малка глава лук
7-8 стръка магданоз
1/2 ч. л. сол
1 щипка захар

за бял сос:
300 мл прясно мляко
100 г кашкавал
50 г масло
2 жълтъка
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче

Начина на приготвяне:
1. Празът се нарязва надребно и се задушава за около минута в предварително загрятото олио. Сипва се оризът.
2. След 2 минути се наливат 750 мл вряла вода, стрива се бульонът и се оставя да къкри под капак, докато оризът поеме водата.
3. Лукът, стерилизираните домати, солта, захарта и магданозът за доматения сос се смесват и пасират.
4. Брашното се запържва в предварително загрятото масло до златисто. Съдът се оттегля от котлона и след 30 секунди се налива млякото. След това се кипва и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
5. Сосът се подправя със сол и индийско орехче. След това се оттегля от котлона и се налива в разбитите жълтъци, като се бърка.
6. В подходящи йенски съдове се налива доматен сос, отгоре се разпределя оризът, прибавят се по няколко супени лъжици бял сос и се поръсва с настърган кашкавал. Огретенът се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Да ви е сладко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.