Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
И пак въпрос... Embarassed
Някой правил ли е запечени във фурната тиквички- разрязани и издълбани като лодки и пълни с нещо...яйца, сирене... Как ги правите тези вкусотийки, интересни са като предястие, а чакам гости Rolling Eyes

И пак МЕРСИ! Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз съм правила пълнени с кайма, но не ги разрязвах на 2, а си издълбавах вътрешността с лъжичка и нож и ги пълнех - като смес за сърми и пълнени чушки.
 Smile
А иначе ако искаш да са ти като лодки - режеш на две, издълбаваш с лъжичка семестата част. Сместа е яйце, сирене и малко кисело мляко, мазнина /олио, масло, зехтин/ - подправки по вкус - черен пипер, чубрица, магданоз.
Запичаш на 200 градуса докато станат. После можеш да поръсиш с настърган кашкавал и да запечеш леко за още 5 мин.
 Можеш да направиш и сос за таях - кисело мляко, майонеза, чесън и копър  Smile
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз правих веднъж, но не ми харесаха много на вкус, тъй като обичам само пържени тиквички. Иначе ето как ги направих: Нарязах тиквичките на половинки и ги издълбах. След това ги бланширах за 2 минути. В това време си правиш плънката, като можеш да ползваш каквито продукти имаш и ти харесват. Аз сложих сирене, яйца, кренвирш, магданоз, царевица и грах, нарязах малко и от вътрешността на тиквичките дето ги издълбах. Слагаш и подправки - сол, черен пипер. С това напълних издълбаните тиквички, наредих ги в намаслена тавичка и ги запекох при 180 градуса докато покафенеят малко отгоре.
Цитирай


Мнения: 5 125
Аз правя тиквички, пълнени със зеленчуци: издълбавам тиквичките като лодки. Нарязвам на ситно лук, чесън, моркови, издълбаното от тиквичките (или част от него), чушки. Отгоре поливам с настъргани домати, олио, сол, малко вода, магданоз и копър и запичам. Като стане готово може да се запече и с малко настърган кашкавал още 10 минути.
Цитирай


Мнения: 390
бях намерила преди от един сорт тиквички ......... едни такива като цвете, оххх не мога да ви обясня, но много са красиви, та тях ги правих така пълнени с предварително изпържена кайма и после сложих вътре и домати, подправки, захлупих капачето и  ................ стана ужасно красиво и  ......... никой не ми ги хареса на вкус, дори и аз не си ги харесах, нещо май само с кисело мляко ги обичам
Цитирай


Мнения: 3 452
и аз навремето си мислех, че са вкусни, но нарязани тиквичките на такива големи половинки, макар и с плънка, не ми се усладиха.....някак си стояха гумени, а съм пробвала и с плънка от кайма и постна......и с бланширане и без.....
Цитирай


Мнения: 5 876
А ако се бланшират в бульон, да речем?
И друг въпрос - някой правил ли е онези кръглите тиквички?
Цитирай
Аууу, мойта половинка пък много ги уважава.
Така....Хихи....Аз ги правя по следният начин.
Тиквичките ги разрязвам на две (по дължината). Издълбавам я от вътре.
В тиган запържвам една глава, червен лук, пълнежа на тиквичката, бекон (може и някакъв друг салам). В началото сместта е доста водниста, но карам докато се изпари. Тази смес разбърквам с около 50-100 галета, нарязано на кубчета сирене "Моцарела", орегано, черен пипер. Връщам сместта в тиквичките и пека в предварително загрята фурна на 200 градуса (някъде около 30 минути). После ги сервирам с гъсто кисело мляко.
Получава се нещо такова
Цитирай
бях намерила преди от един сорт тиквички ......... едни такива като цвете, ...
За такива ли иде реч
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
бях намерила преди от един сорт тиквички ......... едни такива като цвете, ...
За такива ли иде реч
... или за такива
Цитирай


Мнения: 5 876
Като на Таннита
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.