Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
Вече трети ден ,мъжа ми вдига кръвно 130 на80 и има силно главоболие.Опасно ли е това?
Цитирай


Това е съвсем нормално кръвно.Главоболието е от друго.Тези дни нещо времето е калпаво, налягането ли е ниско незнам, но и аз се чувствам така и много колеги също.Не се притеснявай нормалното кръвно е 120/80
Цитирай


Трябва задължително да посетите доктор !Главоболието е напълно реално при високо кръвно (пиша го от личен опит- не съм доктор)
Цитирай


А правят ли се някакви изследвания?В момента той пие Вазопрен на собствена глава за да му свали кръвното.Иска да чака да минат празниците и тогава да ходи на лекар, тоес в понеделник но на мен не ми се иска да отлага-претеснено ми е.
Цитирай


Това е абсолютно нормално кръвно налягане (аз се радвам, когато ми е толкова ниско). Но зависи какво му е кръвното по принцип. За главоболие има много причини. Аз например имам често главоболие, но при мен със сигурност няма връзка с хипертоничните ми кризи.
Цитирай


Да зависи от нормалното му кръвно. Ако  е с много ниско при 130 може да го боли глава.
Цитирай


Ами по-принцип кръвното му е 120 на 80 а сега е 130 на80, а стига и до 135 на 80.И това силно главоболие?Ние мислим че се дължи на кръвното ,защото като си вземе хапче за кръвно му минава главоболието.
Цитирай


Ами по-принцип кръвното му е 120 на 80 а сега е 130 на80, а стига и до 135 на 80.И това силно главоболие?Ние мислим че се дължи на кръвното ,защото като си вземе хапче за кръвно му минава главоболието.
Кръвното се мени непрекъснато. Аз съм засичала промяна от 40 единици в рамките на 15 сек. (примерно горната граница от 110 да скочи на 150).
Цитирай


Благодаря ви момичета,сега съм по-спокоина дано всичко е наред. bouquet
Цитирай


Както е написала Рени кръвното се мени. Мен ми се замотава главата при рязко качване или сваляне на границите.
Цитирай


Наистина зависи. Аз съм с ниско кръвно и 130 на 80 за мен е много високо. Трябва да отиде на лекар.
Цитирай


130/80 не е високо кръвно налягане, ако разбира се, не се касае за човек, който по принцип поддържа по-ниски стойности. За високо кръвно става дума при стойности от 140/90 нагоре.
Все пак, добре е мъжа ти да се консултира с кардиолог, ако мисли, че причина за главоболието е кръвното. Може и то да е, но може и да не е. Самолечението не е за препоръчване.
Цитирай


Зависи колко му е нормалното кръвно налягане.Моето е много ниско и стигне ли горната граница 110,не зная къде се намирам.Точно в тези случаи ме боли глава.А когато падне много (въпреки че личния ми лекар се шегува,че няма накъде повече да пада),ми се замотава яко главата и залитам при всяко по-рязко движение.
Цитирай


Ами по-принцип кръвното му е 120 на 80 а сега е 130 на80, а стига и до 135 на 80.
За него това не е високо кръвно, щом нормалното е 120 на 80. Високото кръвно има и други симптоми - понякога гадене, често уриниране, студени тръпки, цялостно напрежение... Възможно е главоболието да се дължи на нещо друго, но по-добре да се прегледа, а да не пие лекарства на своя глава. Пробвайте с бабешките средства за сваляне - чесън, малка водка... Mr. Green
Цитирай


Аз съм с кръвно 110/70 и от 3 дни става ту 100/70 , ту 130/85 и имам главоболие , виене на свят, бучат ми ушите и ме втрисва от време на време.  ВИЕ КАК МИСЛИТЕ ,дали е от кръвното , съседката казва че можело да ме хваща грип. newsm78
Цитирай


1-14 от 17 отговора