Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 март 2006, 23:16 ч.

Съвет за печено пиле .

  • 1 321
  • 14
  •   1
Отговори
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 134
Мами в неделя свеки ще ми идва на гости , и съм решила да опека едно пиле . Та дайте ми съвет как да го направя за да я очаровам . До сега е харесвала всички мой манджи и печени пилета , но сега искам да е нещо различно . Може и пълнено да е пилето ми тежи 1500гр. . Предварително ви благодаря за съвета

# 1
  • Мнения: 901
Един пакет морска сол . Сипи в тавата солта и постави пилето отгоре...
В предварително загрята фурна 200 С около 45 мин (предвид кг на пилето и от фурната)
След 25 мин обръщаш пилето ... Солта ще поеме соковете от пилето.. Няма и да залепне по нея сол .. ако има нещо го изтърскай ..
Лесно и най-важно мързеливо  Sunglasses

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 2 699
имам я тая рецепта в една книга, но не съм я правила,защото все се страхувам да не стане солено

Марабу, ти правила ли си я и как е на сол?

# 3
  • Atlanta
  • Мнения: 197
Това беше преди любима рецепта на майка ми. Сега го правя на мъжа ми веднъж седмично, много го обичаме. На сол си става идеално, докато се пече само го мажа 1-2 пъти с масло или маргарин. Коричката, а и вкусът на пилето са като пиле на грил. А най-хубавото на рецептата е, че всеки път става идеално Simple Smile

# 4
  • Atlanta
  • Мнения: 197
Да допълня само - винаги съм го правила с пакет обикновена готварска сол, не с морска Simple Smile

# 5
  • NL
  • Мнения: 4 363
Моята печка е с грил ама аз рядко го ползвам ,та аз го правя така:
Загрявам фурната,предварително съм сварила пилето(по бързо се опича) отвсякъде си го мажа с масло ,червен пипер и черен пипер и малко сол -слагам в тавичка слагам червено вино и вода и пъхам да пека  Peace става много вкусно гаранция  Peace

# 6
  • Кипър
  • Мнения: 93
Намажи пилето хубаво със сол и масло вътре също сложи малко масло,поръси с малко вегета,слагаш една бира и доливаш вода ако е нужно така че бирата и водата да са до полувината на пиле,слагаш го да се пече,като се запече от горе го обръщаш и от другата страна става супер. 

# 7
  • Мнения: 901
Всъщност това пиле прави съпруга ми  Wink (май единственото което той готви ) Не е солено, тъй като по време на печенето изощбо не поема сол. Винаги прави с морска сол .

# 8
  • Варна
  • Мнения: 191
Аз правих пълнено с гъби и топено сирене. Стана много вкусно.
Напълних го с нарязаните на едро гъби и на две три нарязано топено сирене, заших го като кумчо Вълчо, намазах го с черен пипер, сол и олио и в торбичката.

# 9
  • Мнения: 1 464
Аз правя плънка от праз лук,гъби,ориз и соев сос,задушавам малко и пълня пилето.После го пека в гювеч,като отдолу нареждам листа кисело зеле,слагам пилето/намазано с масло,черен и червен пипер,сол,сипвам малко зелев сок,от останалата плънка увивам няколко сърмички със зелевите листа и нареждам около пилето,отгоре пак покривам със зелеви листа.Запечатвам капака на гювеча с тесто и го бутам във фурната.Мисля че за около 1 час е готово.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Идеята за солта е чудесна,става страхотно!
Аз го харесвам и потопено в прясно мляко,сметана и топено сирене,в йенско стъкло затворено и на слаба фурна за няколко часа  Stuck Out Tongue

# 11
  • gatorland
  • Мнения: 3 478
На мен с бира ми е любимото, овкусявам със сол, червен и черен слагам в тава с една кутийка бира и пека, после и соса ползвам за топене на месото.

# 12
  • плевен
  • Мнения: 1 382
Свекър ми прави пълнено с ориз и гъби,става много вкусно  Peace
А,моят съвет е: шпиковам пилето с 6-7 скилидки чесън,осолявам,слагам подправки,според вкуса и омазвам с горчица,става страхотно с горчицата,но да не е от тази на топчетата.

# 13
  • Мнения: 10 193
Погледнете и тук, има интересни рецепти с пилешко. Днес сготвих "Пиле с ориз по мексикански", доста вкусно стана. Heart Eyes

http://www.polocommerce.com/rec.html

# 14
  • София
  • Мнения: 3 741
Печено пиле правя по следните начини:
- с течна сметана и мащерка /на стръкове, които после изхвърлам/ в йенски съд
-намазано с горчица
-обилно намазано с лимонов сок, малко сол, пипери - става невероятно.
А по принцип, когато пека месо /независимо какво/, мажа с лимон и горчица и оставям до постои няколко часа. Става много по-крехко.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт