Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 март 2006, 14:45 ч.

Помощ за киселото зеле

  • 519
  • 6
  •   1
Отговори
  • в сърцето му
  • Мнения: 1 925
Здравейте, майчета, търсих в търсачката и в библиотеката, но нещо не мога да намеря рецептата, от която имам нужда. Искам да направя кисело зеле на фурна, може и с ориз. Но до сега не съм правила кисело зеле и не знам въобще как да го приготвя... Моля ви да ми помогнете. Praynig

# 1
  • Мнения: 10 195
Погледни тук, може би нещо ще ти хареса: newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59778.0

А рецептата, която аз много харесвам е следната: сваряваш киселото зеле във вода / ама да не го направиш на каша!/, после изцеждаш, слагаш в тава, ръсиш червен пипер, чер пипер и сипваш олио. Разбъркваш хубаво и печеш до зачервяване на зелевите листенца. Ако искаш можеш да сложиш и едно пиле върху зелето! Grinning

# 2
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Кисело зеле запечено с ориз

Нарязваш киселото зеле, в тава сипваш олио и слагаш залето малко да се позапържи. След това слагаш ориза, и той да се позапържи докато стане "стъклен". Разбъркваш хубаво и добавяш сока от киселото зеле + чешмяна вода (добавяш я ако е много кисел и солен зелевият сок).
Оставяш го да се запече, докато набъбне ориза.
Ако нещо не си разбрала питай.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 6 859
УФ...аз го правя по още по-мързеливия начин и пак става за ядене  Laughing

Сипвам на дъното на тавата олио, изсипвам нарязаното кисело зеле, обърквам с червен пипер, наливам вода и мятам във фурната на 300 градуса.

По някое време добавям измитият ориз, слагам някоя-друга подходяща подправка и туй-то!

Ако имам месо, слагам и него, но и постно става.

# 4
  • Кипър
  • Мнения: 93
По нашия край на зелето с ориз викаме "Партал сърма"ето как го правя аз;Взимам една средна зелка и я нарязвам на дребно след което го запържвам и прибавям две чаши ориз,малко черен пипер,чубрика,червен пипер,дафинов лист,една чаша доматен сок като се запържи малко докато ориза стане стъклен(или по нашемо викаме кавардисване)прибавям четири чаши вода(с каква чаша мера ориза с нея мера и вадата)бъркам непрекъснато докато не се испари водата.Като стане готово го исипвам в тавичка без да го запичам.Опитай и ще видиш колко е вкусно.             

# 5
  • в сърцето му
  • Мнения: 1 925
Благодаря ви момичета ! Сега се захващам с готвенето...  Hug
Исках да попитам какви подправки слагате в киселото зеле ? newsm78

Последна редакция: нд, 05 мар 2006, 13:14 от Stra4iatela

# 6
  • Варна
  • Мнения: 6 859
Благодаря ви момичета ! Сега се захващам с готвенето...  Hug
Исках да попитам какви подправки слагате в киселото зеле ? newsm78

Ееее, наскоро имаше такава тема!

Виж на 2-ра страница някъде...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт