Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

варна

Мнения: 680
моми4ета моля ви кажете ми как да приготвя калмар ,4е моя мъж се е побъркал да му направя,пък аз незнам как newsm78
мерси предварително  bouquet
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Почистваш калмарите хубаво, от вътре има една ципа, която трябва да махнеш и при краката има зъб, който също се маха. Това при положение, че си взела пресни калмари, замразените обикновено са почистени.
Нарязваш на кръгчета, овалваш в осолено брашно и пържиш, не ти препоръчвам да правиш панировка с яйце.
Друг вариант е да ги напълниш с намачкано сирене и нарязана чушка. Нареждаш в тавичка с малко вода и запичаш.
Може да ги напълниш и с ориз, който предварително запържваш в мазнина с подправки, редиш в тава заливаш ги с малко вода и печеш.
Цитирай

Atlanta

Мнения: 195
Обикновено взимам замразени туби, за тях мога да ти кажа - след размразяване махам ципата от тях, режа на шайби, варя 5 мин за да не са жилави при по-дълго варене и панирам с брашно и яйца. В яйцата слагам малко сол. Обикновено ги изпържвам още топли от варенето и стават един вид много сочни и вкусни Smile
Цитирай


Мнения: 2 546
Ако някой знае рецептата за панираните калмари в заведенията, да свирка.
Аз веднъж имах "щастието" да правя калмари вкъщи...имах и рецепта, ама бяха отврат!!! По-гадно нещо не съм правила  Sick
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Панирани калмари
1кг изчистени калмари, 2 яйца, 2 лъжици брашно, 3-4 лъжици галета, щипка мащерка-/избягвам я /, черен пипер, сол, олио
Приготвяне:
 Изваждаш"перото" (хрущяла), което се намира вътре. Слагаш калмарите в кипяща вода. След 5 мин ги вадиш и обелваш кожата. Нарязват се (с ножица) на кръгове с дебелина около 1 см. Варят в подсолена вода около 20 мин, докато месото помекне . Слагат се  в гевгир, за да се отцедят добре. Всеки кръг се потапя последователно в брашното, смесено с черен пипер и мащерката, в разбитите и посолени яйца, в галетата и отново в яйцата.Потапяш ги в загрято олио до златисто.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.