Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 март 2006, 16:58 ч.
  • Преглеждания  2 396  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 120
Момичета, някой знае ли какво означава възпалена щитовидна жлеза първа степен?

Реклама
# 1
  • Враца
  • Мнения: 4 447
Не, а лекаря поставил диагнозата не каза ли?
Гугълчо мълчи по върпоса Confused

# 2
  • София
  • Мнения: 2 120
Ами не. И аз търсих в Гугъл, ама там започват да разправят от втора степен нагоре. Днес водих мъж ми на кардиолог и кардиоложката ми каза, като напипа, че имам изменение на жлезата от първа степен. Според нея било нормално, но ще правя изследвания на двата хормона. А те кога се правят, като другите хормонални ли/от 2-5/ ден на цикъла? 

# 3
  • Някъде там...
  • Мнения: 2 824
Доколкото знам, за хормоните на щитовидната жлеза няма значение в кой ден на цикъла се правят. Аз ги правих барабар с репродуктивните, за да мина с едно боцкане де Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 7 718
Няма значение кой ден от цикъла се правят щитовидните хормони. Непременно поискай ехографски преглед.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 120
Благодаря момичета. Лали, ами лекарката ми каза, че няма нужда от ехограф. Аз отидох с мъжо, за да се жалвам, как след М. до ову имам учестен пулс и сърцебиене и ми пада кръвното,  това се изясни от какво е/имала съм тънки клапи на сърцето и се завъртал въздуха или нещо такова/,било по рождение, но не знам как и хрумна за щитовидната, може би, защото казах, че правим опити за бебе.   

# 6
  • Враца
  • Мнения: 4 447
Дара моите хормони са наред, както и ТАТ и МАТ, но доц. Конова каза да си направя и ехография.
Затова си направи и ехография, както е казала Лали!!!!

# 7
  • Мнения: 553
Дара, вече са ти отговорили, но и аз да кажа. Нама значение в кой ден ще изследваш хормоните на щитовидната жлеза. Само трябва да е на гладно и най-вече да не си пила кафе и да си яла шоколад. Непременно изследвай и ТАТ и МАТ, не само TSH и FT4. И искай ехограф непременно. Не знам какво значи възпалена щитовидна жлеза, но ми се струва, че само с опипване не може да се постави диагноза. А самия факт, че все пак напипват нещо, значи че има някакъв процес там.

# 8
  • Виена
  • Мнения: 957
Да не пускам нова тема, ще попитам тук.
Има ли някаква връзка между FT4 и забременяването?
Какво означава FT4 и какво се прави ако е повишен?

по-конкретно, току що си получих изследванията и съм леко объркана.

FT3  2.59              (1.80 - 4.60 )
FT4 1.22     (0.59 -1.17)
TSH 1.270             (0.340 - 4.820)
Пролактин  5.4     (4.8 - 23.3)
Антитела пероксидаза   48.0   ( до 60.0)
( не ги знам на български кои са- тат или мат)
Антителата ми са били преди 1 година 10.0, сега са се повишили на 48.0



# 9
  • Русе
  • Мнения: 490
Момичета, някой знае ли какво означава възпалена щитовидна жлеза първа степен?

В гугъла маркирай хашимото и може би ще разбереш нещо по въпроса ?

# 10
  • софия
  • Мнения: 7 282
Няма значение кой ден от цикъла се правят щитовидните хормони. Непременно поискай ехографски преглед.
всъщност има, чувала съм го от лабораторен лекар, но повече не мога да кажа, за съжаление.

# 11
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 029
Elfljo, FT4 показва проблем със щитовидната жлеза.
Потърси ендокринолог да ти пусне хормони и да те види на ехограф.
Успех и споко, може да е нещо дребно, дано!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт