Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Специално за DolceVita, а и за всички любители на вкуса на кафето, ще споделя една моя любима рецепта.




Капучино в купички

Продукти:

200мл прясно мляко
1  чаена лъжичка желатин
3 жълтъка и 3 белтъка
5 супени лъжици захар
1 супена лъжица нес кафе
250 мл сметана
1-2 щипки канела


Разтворете в топлото мляко предварително накиснатия в студена вода жалатин. Разбийте жълтъците със 2 лъж. захар, после постепенно ги разредете с млякото. Сложете сместа на слаб огън и я бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти и бухне (случвало ми се е да не оцеля понякога този слаб огън, и сместа се пресича, затова вече го варя на водна баня и винаги се получава. Когато ми се е пресичало го разбивам с пасатора, но крема не става толкова пухкав, както би трябвало да стане). Свалете от огъня, добавете кафето и канелата, оставете да изстине. Разбийте сметаната с 1 лъж. захар и я добавете към студения крем. Накрая като бъркате внимателно, добавете разбитите на сняг с 2 лъжици захар белтъци. Готовия крем разсипете в купички(чаши) и оставете за около 2 часа в хладилника.

Като количество на мен ми излизат 7 такива чаши.
Цитирай


Мнения: 373
И аз спецялно благодаря и непременно ще го пробвам!!!!!!!!!!!!
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Сметана квасена или течна да бъде?
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Цитат на: logo5ka
Сметана квасена или течна да бъде?

Правила съм го и с течна и със заквасена, и с двете става но според мен с течната е по-хубаво.
Цитирай


Мнения: 645
много красиво и вкусно изглежда
ще го пробвам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.