Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-2 от 2 отговора

Плевен/Германия

Мнения: 37
Здравейте,момиЧета!
 Искам да ви попитам, знае ли някоя от вас проверена рецепта за бутер тесто, което мога да си омеся в къщи? Благодаря ви предварително за отговорите bouquet
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Това е моята рецепта за маслено многолистно тесто , но е много пипкаво приготвянето му и съм се отказала отдавна и купувам готово.
Сладък вариант:
2 ч. ч. брашно
масло- 1ч.ч. /става и мас/
1/2 ч.ч.- пудра захар
1 ванилия
щипка сол
1 бакпулвер
Замесва се меко тесто и се оставя в хладилника, за да се стегне, преди да се разточва/за да стане многолистно/ .
Соленият вариант:
Същите продукти, като захарта се заменя с 1 с.л. сол .
Готовото тесто се разделя на 3 топки и се работи само с едната за да не се размекнат другите 2- стоят в хладилника. Поръсва се брашно върху формата върху която ще се разточва, слага се топката тесто и се разточва на сравнително тънка кора - 5 мм. Намазва се с разтопено масло и се сгъва на полукръг и после още веднъж се сгъва за да придобие триъгълна форма, оставя се в хладилника и се започва втората топка тесто.Така, докато се разточат и 3-те топки. После  се повтаря прецедурата отново със всеки тригълник - разточва се до обла форма, маже се с масло и пак се сгъва на полукръг и триъгълник. И така се прави 3 пъти и се оставя поне 20-тина минути да се стегне тестото в хладилника. После се вади 1 триъгълно парче и се разточва вече съвсем леко и се прави по желана от теб рецепта и форма. Аз правех преди време от соленото тесто соленки - с плънка по твое желание, стават разкошни. Ако ти дойде в повече/макар,че не излиза много тесто/ , другите триъгълници можеш да ги замразиш във фризера.
Цитирай

Плевен/Германия

Мнения: 37
Нина, много ти благодаря за рецептата bouquet.ОЧаквах, Че  ще е пипкава работа Smile В най-скоро време ще го направя. А, и още нещо- може ли да се замразява това тесто както купуваното?
 Опс, извинявай Embarassed, видях, Че си написала за замразяването!

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-2 от 2 отговора