Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 март 2006, 19:15 ч.

1-2 рецепти от моя сайт

  • 7 639
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 30 945
Ще ви копна 1-2 рецепти на един готвач в Хепи Варна.
Цитат
Гювечета с пролетни картофи
Рецепта:
1 кг. пресени малки картофи
100 г. краве масло
50 мл. олио
300 г. заквасена сметана
200 г. кашкавал
2 стръка пресен лук
5 клонки копър
1 кубче пилешки бульон

Картофите се измиват добре и се почистват с четка, след което се поставят в купа. Предаварително разтопеното масло и олио се смесват и с тях се поливат картофите. Добре намазаните с мазнина картофи се разпределят в глинени гювечета. Поставят се в леко затоплена фурна, като температурата се увеличава до 220 градуса. Пекат се 25-30 мин. В купата се разбъркват сметаната с настъргания кашкавал, нарязаните на дребно лук, копър и стрития бульон. Тази смес се разпределя върху почти готовите картофи и гювечетата се запичат на 180 градуса във фурната
тази рецепта,я знам от баба ми.Опитаите я няма да съжалявате.

Предполагам, че ще стане и със стари картофи.

Цитат
ягодова торта
Рецепта:
рецепта:3 кръгли и дебели палачинки ,500г.течен шоколад,500г. сметана,500г. ягоди.
Слагаме една палачинка .После отгоре течен шоколад и върху него още една палачинка .Отгоре малко сметана и ягоди.Върхо тях течен шоколад и още една палачинка .Отгоре сметана и после слагаме останалите ягоди

Цитат
kartofen pay
Рецепта:
1kg svareny kartofy.
0.100.kg maslo
0.100kg. bekon,ili shunca
0.100kg pechurki
o.100kg kis.krastavichki
0.120kg kashkaval
kartofite se namachkvat,drugite produkti se
naryazvat na drebno i se smesvat s kartofite
vsichkata smes se razdelya v 4 aluminievi formi
otgore se porusva s nasturgania kashkaval i se peche v zagryata furna na 300g.otgore i 150g. otdolu za okolo 5 min

Цитат
Салата"Риголето"
Продукти:
1.зелена салата-90гр
2.царевица-30гр
3.риба.тон-40гр
4.сол-1гр
5.олио-10гр
6.сос"фета"-30гр
7.яйце(на пръчки)-1бр
8.маслини-1бр
9.копър-1 кафяна лъжичка
Начин на приготвяне на соса:
1.зехтин-200гр
2.лим.сок-100гр
3.копър-30гр
4.сол-5гр
5.захар-10гр
6.заквасена сметана-40гр
7.сирене"фета"-50гр.
Всички,продукти се пасират с пасатор, докато се получи еднородна,смес.
Начин на приготвяне на салатата:
Накъсаната,зелена салата ,се слага в купа,и кам нея се прибавят останалите продукти.В купа за сервиране се изсипва готовата,салата.Върху нея се слага яицето нарязано,на пръчки,слага се маслината и се поръсва с копъра
PP-Сиренето фета може да бъде заменено с дунавия,или крема сирене.
Приятен апетит,и наздраве.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 983
ммм, това с пресните картофи ми звучи страхотно, ще го пробвам със сигурност
мерси за рецептите  bouquet

# 2
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Аз пък от своя страна си копвам рецептите в моята папка, а
е ги пробвам малко по-малко и ще давам отчети  bouquet

# 3
  • Правец
  • Мнения: 2 040
АнМари, кажи ми миличка, картофите цели ли трябва да са или нарязани ... как се слагат в гювечетата?

# 4
  • София
  • Мнения: 30 945
Ами рецептата е за пресни. Ако са дребнички могат и цели.
Сега обаче няма пресни. Така, че режи си картофите.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт