Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Бланширан ориз

  • 6 март 2006, 12:49 ч.
  • Преглеждания  538  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Искам да го направя за гарнитура, но не се сещам как.
Само да го варя ли или нещо друго. Rolling Eyes
Може и пилаф, ако някой знае рецептата да я казва.
Търсих в Готварската книга на Ерика но не намерих.
Чакам идей. Hug

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 30 680
Аз за гарнитури обикновено ползвам Ънкъл Бенс, че не се разкашква много. Него само го варя със сол и куркума. От куркумата става жълт на цвят.

Дияна много обича ориз и напоследък и правя ориз със зеленчуци, или бекон, гъби - в микровълновата.
Задушавам си зеленчуците с подправките, бекона или гъбите, като слагам зехтин и малко вода, на дъното на йенската тенджера. След това добавям ориза и вода 1:4. Ако в зеленчуците не съм сложила сол, я слагам с ориза. И бутам в микрото за 20мин. Микрото ми е 900вата.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2 922
Аз го варя, със замразени зеленчуци, подправен с мащерка, куркума, къри. После си го ядем със соев сос.
Първо, обаче задушавам малко лук в олио и после ориза -> водата, подправките и така. Не разбърквам, докато се вари
 newsm78 друго не се сещам.

# 3
  • София
  • Мнения: 30 680
Нй-простата гарнитура с ориз е варен ориз. Ако правя само сварен ориз, правя някаква заливка - бешамелов сос, задущени гъби със сос и т.н.

Като малка си умирах за варен ориз Simple Smile Не, че сега го отказвам Simple Smile

# 4
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Аз лично правя така:
задушавам малко лук, гъбки и 1 пакет царевица замразена(може и други зеленчици като карфиол, броколи, брюкселско зеле - според вкуса). Отделно слагам в микровълновата ориз и вода в съответното съотношение и го завирам на около 10 минути, оставям го да си попие водата, НЕ БЪРКАМ ориза за да не се разкашка. като си поеме водата го прибавям към задушените зеленчуци, оставям го за няколо минути с тях на котлона, поръсвам с малко соев сос и сме пей сърце. Понякога слагам и къри.
Успех

# 5
  • София
  • Мнения: 30 680
Лили точно кат мойте импровизирани яденета, но при мен процедурата е в обратния ред, и всичко го правя в микрото Simple Smile

# 6
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Сега аз да кажа - на мен ориза ми е специалитет bowuu

За да не се разкашка - първо се вари в подсолена и с малко олио вода, ПОсле обезателно се изплаква със студена вода. После можеш да си го запържиш с малко масло или зехтин с каквито зеленчуци искаш Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт