Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 9 130
Момичета, закъсах го яко...За първи път ми се случва подобно нещо и не знам какво да правя newsm78От 15-20 минути разбивам едни жълтъци с кристална захар и не ще пущината да се разтвоти и не ще smile3511Възможно ли е самата захар нещо да не е читава newsm78Другите продукти си седят и ме чакат, фурна включих да подгрявам, а захарта изглежда все едно не е разбивана изобщо ShockedБързо дайте предложения, че не ми се изхвърлят 7 жълтъка и 220 гр. захар Crying or Very sad
А какво ще стане ако опека блата така както си е с кристалната захар ThinkingЩе се вдигне ли изобщо?
Цитирай

София

Мнения: 1 493
Опитай да разбиеш на парна баня !
Цитирай


Мнения: 3 452
Ще стане Smile
Захарта ще се стопи. Нали самата смес заприлича на крем и се увеличи обема й? Тогава няма страшно Smile

Псоледният пакет захар, който купих, между другото, беше с ужасно големи кристалчета вътре - сигурно и твоята е такава.
На мен онзи ден ми се пресече маслото, което бих с яйца за солен сладкиш, но след прибавянето на брашното нещата се нормализираха.
Цитирай


Мнения: 38
Има един трик за такива случаи - при жълтъците се слагат толкова супени лъжици гореща вода, колкото са и жълтъците, а при белтъците толкова лъжици студена вода при разбиването им  на сняг.
Цитирай

София

Мнения: 9 130
Ами, аз си вися тука пред компа и чакам...дано се стопи гадта мръсна #Cussing outИначе  - да, увеличи си обема и стана кремообразна, но сякаш е по-гъста от другите пъти, когато съм разбивала жълтъци със захар.Или жълтъците са ми били дребни, или захарта им идва множко просто...
За водната баня - не знам, страх ме е да не ги сваря Sad
Вода ShockedНяма ли да ми се втечни много сместа...
Хм...отивам да сложа малко водичка - няма да са седем лъжици, щото тва си е половин чаша, но все пак ще капна малко, и без това е много гъсто...
Цитирай

София

Мнения: 9 130
niya, голямо благодарско  bouquet
Капнах малко гореща вода, и буквално за минутка сместта бухна страхотно и захарта почти напълно се разтвори.Надявам се, че като прибавя разбитите белтъци, съвсем ще се стопи Very Happy
Момичета, какво щях да правя без вас Hug
Цитирай


Мнения: 6 142
niya, голямо благодарско  bouquet
Капнах малко гореща вода, и буквално за минутка сместта бухна страхотно и захарта почти напълно се разтвори.Надявам се, че като прибавя разбитите белтъци, съвсем ще се стопи Very Happy
Момичета, какво щях да правя без вас Hug
За никъде си без нас, душа!!!
Ама и ние не можем без тебе Love
Цитирай

София

Мнения: 9 130
Ми като не му е писано на човек Crying or Very sad
След ексцесиите със захарта - ново двайсе LaughingМъж ми се прибира от Била и ми носи за крема на тортата СОЛЕНО ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО, на чийте етикет изобщо не е упоменато, че съдържа сол #Cussing out, както и КАШКАВАЛЕНА ИЗВАРА, за която вече оправдание няма - и малко дете ще се сети, че тя е солена bash
Сбогом, торта Анелия smile3518
Добавих какао към цялата смес и сега ще ядем гарашоподобна торта ooooh!.Мисля да я кръстя "Голямата излагация" hahaha
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Мисля да я кръстя "Голямата излагация" hahaha

И непременно да прложиш и снимка, защото ми разпали любопитството  Laughing!
Цитирай

раковски

Мнения: 694
Аз за по-лесно разбивам жълтъците със захарта в миксер-купата на кухненския робот.Става за 2 минутки.
Иначе и аз искам да видя тортата Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.