Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 386
Дайте ми идея  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Запържвам глава лук в малко олио,добавям каймата,запържвам и нея.Заливам с мъничко вода да се задуши и да серазмачка хубаво каймата.След това прибавям 1 чаша ориз,черен пипер,джоджен и  1/2 зеленчуков бульон.
Когато ориза набъбне малко,да стане на половина сварен махам сместа от огъня и си завивам сармичките.Нареждам си ги в подмазата с олио тавичка и пека.Това е ,така ги правя аз.Правя ги по същия начин също и варени,в повечко вода и малко преди да се сварат правя смес от яйце,брашно и кисело мляко и ги заливам,става като сос също много хубаво Peace
Цитирай


Мнения: 386
Мерси,Мимис!Но може ли без кайма? BangheadПости е
Цитирай


Мнения: 386
Запържвам глава лук в малко олио,добавям каймата,запържвам и нея.Заливам с мъничко вода да се задуши и да серазмачка хубаво каймата.След това прибавям 1 чаша ориз,черен пипер,джоджен и  1/2 зеленчуков бульон.
Когато ориза набъбне малко,да стане на половина сварен махам сместа от огъня и си завивам сармичките.Нареждам си ги в подмазата с олио тавичка и пека.Това е ,така ги правя аз.Правя ги по същия начин също и варени,в повечко вода и малко преди да се сварат правя смес от яйце,брашно и кисело мляко и ги заливам,става като сос също много хубаво Peace


 Хей Мимис, не мога и да пържа!Мъж ми има киселини. newsm45
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Ами направи ги постни - само с ориз и подправки и сложи вода да се позадуши ориза в предварителната подготовка.
Цитирай


Мнения: 524
V ka6ti vinagi gi pravim postni (Ох сетих се за БГ-то)
нищо не пържим
много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа
Цитирай


Мнения: 524
Забравих да пожелая успех и добър апетит
     
Цитирай


Мнения: 386
V ka6ti vinagi gi pravim postni (Ох сетих се за БГ-то)
нищо не пържим
много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

Благодаря ти, изглеждат много вкусни твоите сармички ще ги направя още утре!Само не разбрах защо се слагат тези клечки за да не загорят ли?newsm10
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Ами направи ги постни - само с ориз и подправки и сложи вода да се позадуши ориза в предварителната подготовка.
Така става,без запръжки и месо Peace

много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

Това е наистина интересна рецепта за постни сарми PeaceДобре звучи.Но ние обичаме с мръвка и затова си караме по стандартния класически начин Mr. Green
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
я дайте акъл как преценявате количаството на ориза, з-то на мен вечно ми остава излишна плънка
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
ами никога не я преценявам много точно, ама общо взето чаша, чаша и 1/2 ориз (според зависи от това, в което ще пълниш)
Цитирай


Мнения: 386
V ka6ti vinagi gi pravim postni (Ох сетих се за БГ-то)
нищо не пържим
много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

la4ezar,сармичките станаха страхотни!Благодаря ти за идеята само че аз я промених и в самия пълнеж сложих няколко сухи чушки и без моркови/нямах вкъщи/ newsm10
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Можеш да сложиш гъбки и маслини(наситнени)!
За Бъдни вечер ги правя така.
Цитирай


Мнения: 386
Можеш да сложиш гъбки и маслини(наситнени)!

Добре де anistefanova няма ли да променят много вкуса си с тези гъби и маслини. newsm78 и в какви количества ги слагаш.
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Ще станат много вкусни.Сложи повечко гъби и маслинки ей-така за вкус.
Зависи какво количество ориз ще сложиш!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора