Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 март 2006, 15:50 ч.

Зелеви сармички

  • 9 101
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 386
Дайте ми идея  newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 3 537
Запържвам глава лук в малко олио,добавям каймата,запържвам и нея.Заливам с мъничко вода да се задуши и да серазмачка хубаво каймата.След това прибавям 1 чаша ориз,черен пипер,джоджен и  1/2 зеленчуков бульон.
Когато ориза набъбне малко,да стане на половина сварен махам сместа от огъня и си завивам сармичките.Нареждам си ги в подмазата с олио тавичка и пека.Това е ,така ги правя аз.Правя ги по същия начин също и варени,в повечко вода и малко преди да се сварат правя смес от яйце,брашно и кисело мляко и ги заливам,става като сос също много хубаво Peace

# 2
  • Мнения: 386
Мерси,Мимис!Но може ли без кайма? BangheadПости е

# 3
  • Мнения: 386
Запържвам глава лук в малко олио,добавям каймата,запържвам и нея.Заливам с мъничко вода да се задуши и да серазмачка хубаво каймата.След това прибавям 1 чаша ориз,черен пипер,джоджен и  1/2 зеленчуков бульон.
Когато ориза набъбне малко,да стане на половина сварен махам сместа от огъня и си завивам сармичките.Нареждам си ги в подмазата с олио тавичка и пека.Това е ,така ги правя аз.Правя ги по същия начин също и варени,в повечко вода и малко преди да се сварат правя смес от яйце,брашно и кисело мляко и ги заливам,става като сос също много хубаво Peace


 Хей Мимис, не мога и да пържа!Мъж ми има киселини. newsm45

# 4
  • Варна
  • Мнения: 2 922
Ами направи ги постни - само с ориз и подправки и сложи вода да се позадуши ориза в предварителната подготовка.

# 5
  • Мнения: 550
V ka6ti vinagi gi pravim postni (Ох сетих се за БГ-то)
нищо не пържим
много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

# 6
  • Мнения: 550
Забравих да пожелая успех и добър апетит
     

# 7
  • Мнения: 386
V ka6ti vinagi gi pravim postni (Ох сетих се за БГ-то)
нищо не пържим
много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

Благодаря ти, изглеждат много вкусни твоите сармички ще ги направя още утре!Само не разбрах защо се слагат тези клечки за да не загорят ли?newsm10

# 8
  • София
  • Мнения: 3 537
Ами направи ги постни - само с ориз и подправки и сложи вода да се позадуши ориза в предварителната подготовка.
Така става,без запръжки и месо Peace

много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

Това е наистина интересна рецепта за постни сарми PeaceДобре звучи.Но ние обичаме с мръвка и затова си караме по стандартния класически начин Mr. Green

# 9
  • софия
  • Мнения: 7 282
я дайте акъл как преценявате количаството на ориза, з-то на мен вечно ми остава излишна плънка

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 922
ами никога не я преценявам много точно, ама общо взето чаша, чаша и 1/2 ориз (според зависи от това, в което ще пълниш)

# 11
  • Мнения: 386
V ka6ti vinagi gi pravim postni (Ох сетих се за БГ-то)
нищо не пържим
много лук ,морков, зеле (кисело)на ситно, ориз, червен пипер, чубрица, сол и олио по собствен вкус
Свиваш сърмичките и няколко сухи чушки за аромат, Нареждат се върху зелеви листа и някакви клечки(лозови, черешови.......) Отгоре пак листа и една стара чиния да ги притисне.........Заливат се със зелев сок и вода да ги покрие
Варят се (къкрят) доста на бавен огън 2-3часа

la4ezar,сармичките станаха страхотни!Благодаря ти за идеята само че аз я промених и в самия пълнеж сложих няколко сухи чушки и без моркови/нямах вкъщи/ newsm10

# 12
  • SOFIA
  • Мнения: 139
Можеш да сложиш гъбки и маслини(наситнени)!
За Бъдни вечер ги правя така.

# 13
  • Мнения: 386
Можеш да сложиш гъбки и маслини(наситнени)!

Добре де anistefanova няма ли да променят много вкуса си с тези гъби и маслини. newsm78 и в какви количества ги слагаш.

# 14
  • SOFIA
  • Мнения: 139
Ще станат много вкусни.Сложи повечко гъби и маслинки ей-така за вкус.
Зависи какво количество ориз ще сложиш!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт