Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 март 2006, 11:48 ч.

хормони-резултати

  • 1 294
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8
Здравейте.Моля ви за мнение относно резултатите ми от 4-ия нед на цикъла.
                                              рефер.граници/Фоликуларна фаза
FSH             0.76 mUI/ml                           3.9-12.0
LH               0.34 mUI/ml                           1.5-8.0
Prolaktin    21.34 ng/ml                             5.0-35.0
Estradiol ІІ <9.00 pg/ml                           18-147
Testosteron  0.9 ng/ml                               0.1-0.9
Благодаря ви предварително!

# 1
  • Мнения: 4 321
Много е ниско количеството на фоликустимулиращият хормон Sad а и не влиза в референтните стойности.
Следиш ли по някакъв начин овулацията?

Тестостерона и той е малко притеснителен, макар да се помества в границите.
С изключение на пролактина, който е добре, другите хормони не са ти много хубави Sad

# 2
  • Мнения: 8
Благодаря за бързия отговор.
Преди ползвах тестове за овулация.От миналия месец почнах меренето на температурата.По-принцип по какъв начин могат да се корегират тези стойности и вообще има ли начин?

# 3
  • София
  • Мнения: 2 120
Само пролактина е в нормите. И също така разликата между ФСХ и ЛХ е около единица, колкото трябва да е, но определено не са в норма. Консултирай се с лекаря си, мисля, че трябва да пиеш нещо, за стимулация.

# 4
  • София
  • Мнения: 7 718
Аз доколкото разбрах, това са хормони след аборт. Повтори ги другия месец пак и тогава ще мислиш.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 218
о, ако са хормони, правени в първи цикъл след аборт - изобщо не им обръщай внимание! и моите бяха такива, почти нулеви, в първия цикъл след абразиото.

ако обаче не е такъв случая - положението е тревожно и изисква консултация със специалист по репродуктивна медицина.

# 6
  • Мнения: 8
Благодаря на всички за мнението и подкрепата.Така и смятам да направя-да отида при добър лекар и да повторя изследванията другия месец в по-качествена лаборатория.

# 7
  • София
  • Мнения: 7 127
kara, извинявай, че ти пиша в темата, но не искам да пускам аналогична  bouquet.
Може ли за коментар Praynig
ЛХ  10,27
ФСХ 8,33
Естрадиол 73,61
на 3-ти ден от цикъла.
В норма са, но ме притеснява съотношението на ЛХ и ФСХ.
ФСХ ми е ясно защо го изследвам, но другите два не. Предстои ми инсе този месец - това част от процедурата ли е?

# 8
  • София
  • Мнения: 7 718
Да беше дала реф. стойности.

# 9
  • София
  • Мнения: 7 127
ЛХ: реф. ст-сти 2,4 - 12,6 и ФСХ: 3,5 - 12,5

Вече се ориентирах. Добри са, макар и да не са идеални.

# 10
  • София
  • Мнения: 7 718
Да. Добри са. Laughing

# 11
  • Варна
  • Мнения: 731
Здравейте и от мен, момичета!

Кара, извини ме и мен, че ти ползвам темата. Питането ми също е за стойностите на хормони, моля кажете си мнението!
Последна ред.менструация - 18.03.2006 г. късно след обед
днес, 22.03.06 направих изследвания и резултата е следният:
  Хормон                реф.ст-ти Фол.ФазаЖ
LH  6.08                  2-15           
FSH 8,11                 3-20
Prolaktin  453,41    29,47-513,04
Estradiol  299         143-694

Като ги гледам като неопитен, мисля, че са в норма. Бих се радвала и на вашите коментари, а и трябва да се насоча към добър гинеколог във Варна, но все още не знам кой!

# 12
  • София
  • Мнения: 7 718
Идеални.

# 13
  • Мнения: 479
Момичета, кажете нещо и за моите  bouquet
Хормон                          реф.ст.Фол.фаза Жени
LH 8.97                          1.9-12.5 
FSH 11.84                      2.5-10.2
Estradiol 508.78            40-606
Prolactin 226.36            59.0 - 619.0

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт