Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 462
Майчета, позволявам си да цитирам написаното от д-р Чавдаров с цел повече от вас да успеят да го прочетат и ако проявяват интерес да се възползват, като идеята на д-р Чавдаров не е окончателна. Може и ние да даваме предложения за цени или начин на реализиране на новите варианти.

"Здравейте Всички.

Във връзка с по-горе направеното от мен предложение, ще подам допълнителна информация.
Болницата би могла да предлага и услугата "отглеждане на деца с увреждания", която ще се извършва от мед.сестри и детегледачки, под контрола на лекар.

В момента обслужваме по подобен начин деца, които не са по клинични пътеки и желаят да бъдат обслужвани от наши специалисти частично, по следната схема:

1.в стационар без процедури /от 7,00 до 7,00ч./      17,00 лв.
2.в стационар без процедури /от 7.00 до 19.00ч/     12,00 лв.
3.в стационар без процедури /от 7.00 до 13.30ч/      8,00 лв.
4.в стационар без процедури /от 13.30 до19.00ч/     4,00 лв.
   
Цената включва обслужващ персонал, престой в игралната зала, ползване на спалното помещение и храна: по т.1 - закуска, обяд и вечеря; по т.2 - обяд и вечеря; по т.3 - обяд и по т.4 - вечеря.

Към тази схема можем да прибавим още:
5. престой 1 час в стационар без процедури /от 7.00 до 19.00ч/            2,00 лв.
6. престой 1 час в стационар без процедури /от 19.00 до 23.00ч/          3,00 лв.
7. престой в стационар без процедури /от 19.00  до 7,00ч и закуска/    12,00 лв.

Представените схеми важат само за делнични дни !!!

Това са  само предложения !!!!!

Бих се радвал да разбера Вашите мнения, аргументи, допълнения (за време, часове, пари) и контрааргументи, за да изготвим оптимален вариант за услуги - удобен финансово и времево за Вас и финансово изгоден за Болницата.

д-р Ив. Чавдаров"
 
 
 
 

# 1
 • София
 • Мнения: 997
Според мен цените са разумни. Аз лично бих се въэползвала от почасовото гледане или например следобед. Особено ако се върна на работа. Надявам се тази идея да се приеме добре, но предполагам, че като всяко ново начинание в началото ще има резерви. Благодаря на д-р Чавдаров за раэясненията.

# 2
 • Мнения: 4 578
                 Това ми прилича повече на ДГ за деца със специфични потребности.Не е лоша идеята,но аз мисля,че с децата трябва да се провеждат и занимания от лице с педагогическа правоспособност-учител.Има различни видове специалисти и в сътрудничество с лекари и сестри биха постигнали успехи с децата.Ако е само гледане докато сте на работа или пазар е просто едно облекчение за вас .Говоря за т 1 и 2  - целодневното гледане.Желая успех в начинанието.

# 3
 • София
 • Мнения: 997
Там има специалисти - рехабилитатори, логопеди, психолози. Но това се заплаща отделно. Всичко опира до финанси, ако не си на процедури с направление. Специалистите взимат децата от групите и после ги връщат. Поне аз така знам.

# 4
 • Мнения: 462
Да, тук става въпрос точно за едно облекчаване. Децата през деня така или иначе си посещават детския стационар (има разбира се и такива, които не го посещават, но ще искат да се възползват от идеята и възможността). А когато на родителите им се наложи да останат до по-късно на работа или пък им предстои излизане за някой и друг час...защо пък да не се възползват от тази идея Wink
А и персоналът, в чиито ръце ще оставят детето си не е случаен, а доста добър и познава вече детето (ако то посещава детския стационар) така че и адаптацията няма да е трудна за децата. А родителите, които искат и допълнителни грижи от страна на логопед или психолог ще могат да се възползват срещу допълнително заплащане по обявените от болницата тарифи! Ьз поне така ги разбирам нещата. Ако греша някъде, моля поправете ме Simple Smile

# 5
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 544
Ох...всичко е ОК, само дето ми вади очите заглавието:)
Идеята не е нова и не е на д-р Чавдаров...

# 6
 • Мнения: 462
Ох...всичко е ОК, само дето ми вади очите заглавието:)
Идеята не е нова и не е на д-р Чавдаров...
Всъщност...като се замисля, нима това е най-важното...чия е идеята? А и като се замисля, една нереализирана идея е нищо, една чужда идея доведена до успешен край от някой друг е всичко...така че...нека не изпадаме в такива подробности. А и аз видях старите предложения. Да имаше ги и тях, но до този момент си оставаха едно добро намерение и идея без реално реализиране! А ето че днес вече имаме едно конкретно предложение и за база и за персонал и всичко, така че...

# 7
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Кремена, това че ти не знаеш не означава, че не се прави нещо по идеята.Правим колкото са ни възможностите. Престанахме обсъждането защото форумът е четен и се крадат идеите- имаме достатъчно примери за това. Нямам нищо против да има хиляда такива центъра, защото за съжаление те ще са пълни. Не става въпрос за конкуренция, а за елементарише коректност на изказа. Не искам да продължавам, защото няма смисъл.

# 8
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 544
Всъщност...като се замисля, нима това е най-важното...чия е идеята?

Разбира се, че не е.
Просто се дразня от разни неща, които нямат нищо общо с теб Peace

Ако започна да се обяснявам какво ми е криво пак ще стане мазало, така че...smile3505

Не става въпрос за конкуренция, а за елементарише коректност на изказа.
...и не само на изказа...

# 9
 • Мнения: 462
Момичета, наистина мисла, че е безсмислен този разговор който поведохме тук. Добре, радвам се, че нещата по вашата идея също напредват и тогава си мисля, че можем да обсъждаме и това...може би в една нова или добре подновена стара тема Simple Smile защото такива местенца, които да са уютни за нашите дечица и чрез които да можем ние родителите да си помагаме от време на време винаги ще са необходими. Нека не гледаме на идеята на д-р Чавдаров като желание да открадне нечия идея, защото съм сигурна че не е така, а и в болницата така и така има хогел, в който има деца...така че на практика там отчасти тази идея вече съществува, а скега се прави опит да се доразвие. А за вашата идея...ако мога и аз да съм от помощ...казвайте...аз съм винаги готова да помогна за реализирането на една добра идея Wink  newsm10

# 10
 Това с почасовото гледане на децата е добре за майките,но Д-р Чавдаров питал ли е персонала дали е съгласен и как ще му заплаща?

# 11
 • Мнения: 462
Това с почасовото гледане на децата е добре за майките,но Д-р Чавдаров питал ли е персонала дали е съгласен и как ще му заплаща?
В детския стационар има нощна смяна така или иначе, т.е. там си има целодневно персонал. А за заплащането на този персонал...предполагам е помислил и за това и ще се разбере със самия такъв...ние сме родители и нас не трябва да ни вълнуват вътреболничните проблеми, нали така...както се казва в една българска поговорка всяка жаба да си знае гьола Simple Smile

# 12
 • София
 • Мнения: 997
Аз също мисля, че това е вътрешен проблем. В крайна сметка доколкото разбрах от един отговор на д-р Чавдаров на персонала се начисляват премии. Надявам се, че идеята ще бъде приета добре и служителите на болницата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт