Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 март 2006, 14:20 ч.

Училищен стоматолог -нахалство

  • 428
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 345
Здравейте.Искам да споделя.Още в началото на учебната година на първата родителска среща ни беше съобщено ,че училището вече има стоматолог и децата могат да се възползват-естествето с/у здравна книжка. Учителките решили/без да питат родителите/ и масово юрнали децата под строй да ходят на профилактични прегледи.Ние тогава отсъствахме и моята дъщеря не беше ходила, но днес се върна на у-ще и учителката я накарала да отиде на преглед.Детето отишло, извадили му 1 зъбче и ми носи бланка за избор на личен лекар, талон за вадене на зъб и бележка ,че трябва да платя 1.80лв, да носи здравна книжка и да подпиша един празен амбулаторен лист  Та питам, кой им дава право на учителите и на стоматолозите да манипулират така децата?  Детето си има личен стоматолог ,ходи си редовно на прегледи.Как стоматолозите манипулират децата, за да им станат пациенти .Изумена съм .Та споделих.

# 1
  • Мнения: 1 581
Ами и аз съм изумена  Shocked  Нали родителят е отговорен да избере стоматолог на детето си, не самото дете. И как така без да е избран този стоматолог, без разрешението на родителя (без предварително да е попълнена и подписана бланката) лекарят прави разни процедури на детето. Ако бяха животоспасяващи, да. Ама иначе  Thinking  Освен това и трябва да се плаща, без предварително да си била уведомена.
Според мене можеш да се оплачеш в здравната каса.

Това, че в училището има стоматолог, не може да задължи никого да го ползва. Айде де!


Здравноосигурените лица имат право свободно да избират лекар в лечебно заведение за първична извънболнична медицинска помощ и стоматолог в лечебно заведение за извънболнична стоматологична помощ на територията на цялата страна. Изборът на лицата е личен.

За малолетни и непълнолетни лица, както и за поставени под пълно или ограничено запрещение лица изборът се извършва от техните родители и настойници, съответно със съгласието на техните родители и попечители.


Това е от сайта на НЗОК.

Национален телефон на НЗОК за консултации на граждани – 0800 14 800

Приемна на НЗОК за консултации на граждани: София 1407, кв. Лозенец, ул."Любата" №15

Сектор "Права на пациентите" - 9659 121; 9659 159; 9659 387

Последна редакция: вт, 07 мар 2006, 14:49 от скрита

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт