Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 март 2006, 19:14 ч.
  • Преглеждания  1 457  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 15 033
Т'вай въпроса - какво правите ако ви останат от корите за баница, а ви свърши заливката (аз щото я слагам между корите, две кори, заливка, -пак две кори и т.н.)? Днес пак ми останаха. Веднъж ми остават кори, веднъж ми остава заливка, ама със заливката е лесно - просто я изсипвам отгоре.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 537
Зависи колко кори са ти останали.На мен обикновенно повече от 1,2 кори не ми остават и или ги начупвам и слагам най-отгоре или ги хвърлям.Ако ми останат повече ги режа и навивам като банички със сирене или каквото имам там.

# 2
  • Мнения: 9 788
Ами забъркваш си още малко заливка - с 1 яйце, кисело мляко, малко сирене и каквото там слагаш. Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 2 639
Принципно - можеш и да ги замразиш. Добре понасят замразяване, стига да ти се занимава...

# 4
  • SOFIA
  • Мнения: 139
Замразявам ги във фризера за следващата баница,щрудел или каквото ще правя.
Ако са повечко обаче, иначе в кофата!

# 5
  • спретната къщурка край селО Сливен
  • Мнения: 7 430
Ако са повечко - слагам ги обратно в хладилника Wink ако не, слагам малко сиренце, кашкавал или от някое сладко и си правя баничка или сладичко Peace

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 15 033
Правите банички мхм, ама аз не искам банички, нали точно за това правя голяма баница. Обаче ще пробвам да ги замразя.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 537
Аз даже без да ги замръзявам съм държала кори по 1 седмица в хладилника и нищо им няма и пак си ги ползвам.

# 8
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 760
в камерата zа следващата баница....нищо им няма....

# 9
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
"Саралийки"
Вземаш по 2 - режеш корите по дължина - стават тесни и дълги ленти , намазваш обилно с разтопено масло, поръсваш със смлени орехи и в долният край разпределяш локум- желателно да е червен, нарязан на дребни парченца и завиваш като саралия. Печеш в намаслена тавичка до зачервяване. Изстинали ги заливаш със захарен сироп захар : вода / 1:1 .

# 10
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Аз даже без да ги замръзявам съм държала кори по 1 седмица в хладилника и нищо им няма и пак си ги ползвам.
и аз така:)

# 11
  • Сливен
  • Мнения: 368
Правя на баба ми висящата баница и никога не ми остават кори.
Рецептата е кори-сирене-кори-сирене... и отгоре заливка. Като се изпече се обръща, затова се нарича "висяща". Винаги става страхотна и не ми е хрумвало да сменям рецептата.

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 843
Ами по инерция от бедните години го правя това..  Но и сега.!
Всичко останало го оставям на котлона .. додето се пече баницата..  изсъхва.

  после, когато извадя баницата  пъхам  люспичките  са дооопичане.
 Събирам ги в голам стъклен , дървен съд. Стават невероятно вкусни домашни юфки.  При добро препичане съм ги ползвала дори и за галета.  Могат да се ползват и да панировка...  ти фантазирай кака и къде:-) Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт