Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Пловдив

Мнения: 12 955
Купих си консерва на която пишеше - кокосово мляко (coconut milk)!!! Очаквах да има наистина кокосово мляко, консервирано просто, но има твърда бяла маса, която опитах и с изумление установих, че е масло. Цялата консерва е масло, не е масло до половината, останалото да е мляко. Сега какво да го правя?!
Цитирай


Мнения: 1 238
Eто една рецепта, ако ти се прави, иначе може да направиш пиле със сос Къри и да подправиш соса с кокосовото масло.
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_194

Успех.  Smile  chef
Цитирай


Мнения: 901
Пиле с ананас от мен  Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Ъъъъъъъ, а сладкиш? Не ми отива според българския вкус кокоса на пиле.
Цитирай


Мнения: 1 238
Ъъъъъъъ, а сладкиш? Не ми отива според българския вкус кокоса на пиле.

Ти няма да заливаш пилето с кокоса. А соса. Кокоса е една много важна съставка за сос Къри, ориенталски вид.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Ама като ям пилето със соса кокоса пак си е там Smile
Цитирай


Мнения: 1 238
Ама като ям пилето със соса кокоса пак си е там Smile

Там си е да, но той не се усеща така, както си мислиш! Повярвай ми!
Но и аз бих имала предразсъдък, ако никога не бях опитвала такова нещо, така че те разбирам напълно.
Цитирай


Мнения: 901
Ястието от китайска кухня .... аз примерно съм българка но ям портокал със сирене вив вид на салата.. колкото и да е  шокиращо за традициония вкус на българина
Цитирай


Мнения: 1 238
Ястието от китайска кухня .... аз примерно съм българка но ям портокал със сирене вив вид на салата.. колкото и да е  шокиращо за традициония вкус на българина

Защо да е шокиращо? Нима никой българин не яде диня със сирене или палачинка с конфитюр и сирене?  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Цитирай


Мнения: 901
 newsm10
Цитирай

Все някъде

Мнения: 599
Извинете за невежеството, но разбирам, че е различно от палмовото масло? А каква му е цената?
Цитирай


Мнения: 901
Ако става върпос за млякото .. то е 400 мл и излиза около 3 лв има го в Метро.. преди 2 дена го видях и в Хит пак е 400 мл и май или е 3 или 4 лв ..за кокосово масло незнам.. не съм виждала .. най-вероятно при Янтра случая е купено неправилно съхранявано кокосово мляко.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Ако е масло наистина, а не някое вехто мляко - ползвай го за пуканки.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Ето ти едно руло с кокосов крем. В оригиналната рецепта се използва истинско кокосово мляко, но аз съм написала по-долу и как се приготвя "фалшиво", за тези, които нямат истинско. :

Руло с кокосов крем

За блата :

100 гр. брашно
100 гр. пудра захар
4 яйца
2 пакетчета ванилия
1 лимон
масло, колкото орех

За крема :

500 мл. Кокосово мляко
3 жълтъка
80 гр. пудра захар
1/2 пакетче желатин
1 с.л. нишесте (обикновено, царевично)
1 с.л. ром
1 лимон

"фалшиво" кокосовото мляко :

500 мл. Прясно мляко
120 гл. Кокосови стърготини
200 мл. Течна сметана (сладка)

Кокосовото мляко се приготвя, като се смесват сметаната и прясното мляко, кипват се на котлона и към тях се добавят стърготините. Варят се на слаб огън 15-20 минути, оставя се да изстине и се прецежда.

За крема накиснете желатина в малко студена вода. Настържете кората на лимона и добавете към кокосовото мляко в тенджерата. Затоплете не слаб огън.
Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбийте, докато сместа побелее. Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като розбърквате, докато крема започне да се отделя от стените. Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът.

Пригответе блата, като загреете фурната до 210 градуса. Настържете лимоновата кора, прибавете брашното и разбъркайте. Покрйте дъното на тавата с намазнена хартия за печене. Счукайте яйцата, като отделите белтъци от жълтъци. Сложете жълтъците в купа и разбийте със захарта до побеляване. Прибавете брашното и ванилията и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към жълтъчната смес. Сипете сместа в тавичката и печете за около 10-15 минути. Когато блатът е готов, сложете го върху влажва кърпа, махнете хартията и го навийте на стегнато руло с помощта на кърпата. Оставете да изстине на стайна температура.
След като изстине кремът, добавете към него рома и разбъркайте. Развийте блата, сложете го върху прозрачно фолио и го намажете с крема. Навийте го във фолиото и го приберете в хладилника за около 2-3 часа да се стегне кремът. Украсява се по желание с разтопен мед или останалия крем.

Ето го как изглежда :

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=353274
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=353275

Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Такаааа, повече такова няма да си купя и ще го набутам в рулото с кокосов крем. Само дето ще да е бая по-мазно, ама то мъжа яде всичко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора