Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-25 от 25 отговора

Здравейте, мамчета!
Според лекарят ми бебето расте асиметрично, главата му напредва с една седмица, а тялото му изостава с три седмици. Сега съм в 37 седмица, а то беше 1.900 кг. в 36 седмица. Налага се да ходя на екограф всяка седмица, казаха ми, че искат да го вадят по рано, ако състоянието му се влоши и тази асиметрия предизвика проблем в развитието му/ в смисъл проблеми с мозъка, сърцето и т.н./ Не съм сигурна дали може да се вярва на това? Трябва ли да се вади по-рано? А мъжът ми се е родил с голяма глава и малко под 4 кг., аз пък съм била 3 кг. Може ли да е нещо наследствено?
Цитирай


Да ти кажа аз не съм чувала за такъв случай преди,но пък след като лекарите те съветват да родиш по-рано сигурно има защо,все пак те са компетентните хора. newsm78  Желая ти УСПЕХ и да родиш здраво бебче!!! Praynig Peace
Цитирай


Чувала съм ,че има такава наследственост Thinking...но пък има и време бебето да си навакса.Все пак ехографите не дават най-точната информация.
Желая ти едно здраво бебченце Hug
Цитирай


Предполагам,че си доста притеснена и е разбираемо.Защо не потърсиш още едно мнение?Успех newsm10
Цитирай


Нещо стана с отговора ми, затова наново.
При мен се случи същото, но на обратно. Главичката изоставаше с 5 седмици от крачето. Това се забеляза в 32 г.с. Моят лекар не обърна внимание. Разбирам, че при теб не е така. С пет седмици разлика беше бебето на моята приятелка. Забелязаха го в 36г.с.Много се уплаши, но напразно. Детенцето й е напълно здраво и изключително жизнено. Роди се по нормален път. Докато малкото човече не дойде на бял свят не бива да се притесняваш-може да му навредиш  с тревогата си. Послушай лекарите. Това е за негово добро. Вярвам, че всичко ще е наред.Докато не се роди - няма проблем, а само догатки!
Цитирай


Зависи кой те гледа и с какъв ехограф.Поискай второ мнение от специалист четириизмерен ехограф.Успех и не се шашкай.Най-вероятно всичко е наред и ще родиш здраво бебе-желая ти го все сърце. Praynig Hug
Цитирай


Задължително потърси поне още едно мнение от специалист!
И не се шашкай!
Леко бременеене!
Цитирай


Нямам идея дали това се наследява. Това което аз мога да кажа е, че обикновено на бебо се следят глава, гръдна обиколка и бедро и те трябва да са съразмерни. Ако не са, значи има опасност да има някакъв проблем, но не е задължително. Довери се на лекарите и не рискувай здравето на детето си само защото не си сигурна дали трябва да се роди по-рано. Стане ли бебо на 36 г.с. вече може да се ражда...то е влезнало в 9 месец Smile
Не се притеснявай предварително. Когато бебо се роди, педиатрите ще му направят необходимите изследвания и ще преценят какво е необходимо да се направи и дали всичко е както трябва или не.
Възможно е просто да е наследило наистина на татко си гена Smile
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и щастливо отглеждане на детето ти!
Цитирай


Стане ли бебо на 36 г.с. вече може да се ражда...
Не се притеснявай предварително. Когато бебо се роди, педиатрите ще му направят необходимите изследвания и ще преценят какво е необходимо да се направи и дали всичко е както трябва или не.
Възможно е просто да е наследило наистина на татко си гена Smile
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и щастливо отглеждане на детето ти!
подкрепям!
Цитирай


 Мамамиа, преди две седмици и аз бях на Доки, който ми каза, че бебето ми изостава с някои размери, но имало време да навакса! Бях и все още съм много шокирана , но незнаех как да формулирам въпроса си и да попитам тук някоя мама. Видях отговорите на мамите, но до 17ти си оставам под напрежение ( тогава сам на ЖК). Незнам какво да мисля и какво да очаквам. Ще ти пиша ако разбера нещо по-конкретно. Дано всичко е наред и да нямаме повод за притеснение!
Цитирай


Ей, мами, мисля че се шашкате излишно.  Peace Не забравяйте, че видеозона е относителна работа. Все пак докторите не взимат размерите от бебешката главичка със шублер ( мисля че така се казваше този инструмент) Те замерват на база това, което виждат на екрана. Аз си патих вече с такива замервания, защото в 2-рия месец ми откриха киста 5 см и след една седмица  на следващия преглед кистата вече беше станала 7.5 см.  идеше ми направо да се  #2gunfire Много се притесних и отидох на 2-ри лекар ... 7.5 см -киста на кукуво лято!  35 Имала съм някъква малка кистичка, която после изчезна от самосебе си. Човека ми обясни, че ако лекарят който ме е преглеждал е "ударил" 3-4 кафенца преди това нищо чудно да му са се разтреперили ръцете и да не е отчел правилно резултата, тъй тато те измерват разстояние от точка до точка...
Една  приятелка, която роди на 27.01.06 пък се беше оплашила че ше роди много голямо бебе и затова реши да ражда със секцио- бебето се оказа 3,100... на една друга позната, която роди на 3.03.06 и бяха забранили да се храни нормално последния месец за да не станело бебето много дебело и да се родяло трудно- резултата беше момиченце -2,950.... сами преценете, колко точни са тези замервания на килограми и см., направени от видеозон!
Леко бременеене на всички мами и не се шашкайте!  bouquet
Цитирай


Теглото спрямо главата ли изостава, или изобщо костната му структура? Крачето как се движи спрямо главата?

До термин едва ли ще качи кой знае колко, но нищо не се знае!
Хубаво е да те погледнат на триизмерен ехограф с доплер, защото ако бебето не се храни това се установява по кръвотока. Ако не му се подава достатъчно храна може да се извади по-рано, като това абсолютно е безопасно след 34та седмица! Такъв беше случая с едно момиче, с което лежах в Шейново - бебето не наддаваше (беше 2 кг в 38 г.с.), извадиха го и го сложиха в кувьоз - почна да наддава и всичко е точно! Казват че по-дребните бебчета по-бързо дори наддавали после. Wink Но това е само ако в теглото изостава. Не знам ако е асиметрично относно кости - може да си е ген, щом и таткото е бил така - после ще се оправи в процеса на растеж. Няма място за тревоги, на финала си. Hug
Цитирай


Чувала съм, че се случва някой път такова изоставане и е много възможно да се наваксат нещата. За да ти каже лекарят така, значи най-малкото има някаква такава практика, но ако ти се притесняваш много, съветвам те горещо да потърсиш второ мнение, да отидеш и на 3-измерен (за 4-измерен не съм чувала) ехограф.

Леко раждане и здраво бебе!
Цитирай


.... да отидеш и на 3-измерен (за 4-измерен не съм чувала) ехограф.

Едно и също е. Wink 4D е всъщност 3D в реално време. Тоест за 4то измерение се приема времето, тъй като виждаш образа в движение, а не застопорен като снимка.
Цитирай


Не се притеснявай. Бременей спокойно.
Цитирай


В моя предродилен курс имаше една мама, чието бебе изоставаше в килограмите и тя разказва, че ходила на доплер. Там могат да измерят кръвопритока от пъпната връв и после да те посъветват какво да се направи. Говори си с лекаря и ако той не е специалист, нека да ти даде направление за доплер.
Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш с едно новородено здаво розовобузесто бебоче.
Цитирай


Не се притеснявай толкова. Ехографа неможе да измери с точност. На мен също ми казаха, че бебето изостава, а сега даже било над нормата.
При дъщеря ми беше същото. Главичката и била малка, а тя се роди с напълно нормална глава.
Преди да предприемеш някаква крачка по-добре се консултирай с още някой.
Цитирай


Здравейте, мамчета!
Благодаря ви за подкрепата. Пак ходих на екограф - бебето са го изкарали 2.5 кг.сега  Laughing Явно нещо са объркали в сметките, не е възможно да е надало с 600 г. за една седмица. Иначе пак телцето му е малко, но расте.
Мisty, доколкото знам теглото изостава като цяло от килограмите, които би трябвало да бъде според лекарят ми. Тялото расте по-бавно, иначе костната му система е добре. Всички показатели са му нормални - сърце, дишане, движения и т.н. Аз говорих и с други лекари /както ме посъветвахте/, всички ми казаха, че е добре да се следи развитието на бебето и ако нещо наистина покаже, че бебето не е добре - да се предизвика раждането, ако всичко е наред - ще си се роди, когато то си реши.
Цитирай


Сега трябва да си по-спокойна! Хубаво е, че си ходила пак на преглед и резултатите са окуражаващи.

За протокола: и на мен 3д-то или по-скоро лекарката, която го разчита грам не ми познаха: 2 дни преди да родя бебето уж беше около 3 кг с 33 см главичка. Да, ама не - родих момиченце 4.5 кг и обиколка на главата 37 см  #Crazy.
Цитирай


Някой път започвам да се чудя - тия всичките модерни средства дали повече помагат или пречат? Само си представям, какво е преживяла "главната героиня". Минах през нещо подобно и сигурно щях да пометна, ако не се получеше коригиращ резултат. И сигурно от подобни "грешки" много мами са си изпатили.
Та спокойно в такива случаи, задължително!!! повече от едно мнение, иначе само притеснения. Понеже повечето майки са забравили, какво са учили по математика, само си представете следния пример: взимате нещо по - дългичко: линийка, химикал, цигара... И сега погледнете го като го държите успоредно на очите. А след това изместете единия край назад, а другия задържете на същото място. Ето, че изглежда доста по - късо. Та това, дето го мерят зависи дали крачето е разположено точно успоредно или е изтеглено, А при тази поза, дето бетата си приели, е малко вероятно да е успоредно на уреда... Така че, правило първо: 1. съмнявай се в първата диагноза (особено ако е от ЕХОто). Правило второ: върни се на правило първо. Леко бременеене на всички!!!
Цитирай


Не се притеснявай толкова. Ехографа неможе да измери с точност. На мен също ми казаха, че бебето изостава, а сега даже било над нормата.
При дъщеря ми беше същото. Главичката и била малка, а тя се роди с напълно нормална глава.
Преди да предприемеш някаква крачка по-добре се консултирай с още някой.
Абсолютно аналогичен случай е и моят.В 35 или 34г.с. беше, ми каза,че главичката изостава  с 2-3 седмици.Изписа ми Дузофарм-за по-добро оросяване на плацентата и хранене на бебето.След 2 седмици бебето беше пораснало.И при раждането "малката" и главичка беше 35см.
Така,че не се притеснявай.Не винаги данните са точни.М/у другото моята гинеколожка ме гледаше на 3D ехограф всеки месец.
Цитирай


Задължително потърси поне още едно мнение от специалист!
И не се шашкай!
Леко бременеене!
Peace
Цитирай


Ами да ви кажа и аз се чудех защо тук в Англия има само 2 пати ехограф,единия до 12г с,и другия към 20 г.с когато гледат има ли бебо всички органи и т.н,ако всичко е ок повече не гледат,нито мерят.Ама като гледам има защо,особенно с 1во бебе може удар да получиш при такива новини.Преди да родя акушерката на консултациата ме прегледа,пипна главата на бебето и каза: mmm big head!!! И от тогава сънувах бебе с огроооомна глава и т.н ама си се роди супер Smile така че спокойно
Цитирай


Здравейте! Имам щастлива новина - бебчо се роди съвсем нормално, само дето беше мъничък -2600г. Роди се на 25 Март/ малко раничко, беше предвиден за 6 Април/ и вече е над 3000г., расте бързо и ни радва. Тъй че всички тревоги бяха излишни. Благодаря ви за подкрепата. Поздрави на всички.

Цитирай


 bouquet
Честита рожба!Дано е жив и здрав и да те радва!
Цитирай


Честито бебче!   newsm32
Много се радвам и аз, че всико е наред и притесненията се оказаха излишни.
Много усмивки исамо хубави моменти от тук нататък  bouquet
Цитирай


1-25 от 25 отговора