Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Калгари, Канада
 • Мнения: 883

Здравейте, мамчета!
Според лекарят ми бебето расте асиметрично, главата му напредва с една седмица, а тялото му изостава с три седмици. Сега съм в 37 седмица, а то беше 1.900 кг. в 36 седмица. Налага се да ходя на екограф всяка седмица, казаха ми, че искат да го вадят по рано, ако състоянието му се влоши и тази асиметрия предизвика проблем в развитието му/ в смисъл проблеми с мозъка, сърцето и т.н./ Не съм сигурна дали може да се вярва на това? Трябва ли да се вади по-рано? А мъжът ми се е родил с голяма глава и малко под 4 кг., аз пък съм била 3 кг. Може ли да е нещо наследствено?

# 1
 • UK
 • Мнения: 535
Да ти кажа аз не съм чувала за такъв случай преди,но пък след като лекарите те съветват да родиш по-рано сигурно има защо,все пак те са компетентните хора. newsm78  Желая ти УСПЕХ и да родиш здраво бебче!!! Praynig Peace

# 2
 • София/Осло
 • Мнения: 4 541
Чувала съм ,че има такава наследственост Thinking...но пък има и време бебето да си навакса.Все пак ехографите не дават най-точната информация.
Желая ти едно здраво бебченце Hug

# 3
 • СОФИЯ
 • Мнения: 109
Предполагам,че си доста притеснена и е разбираемо.Защо не потърсиш още едно мнение?Успех newsm10

# 4
 • София
 • Мнения: 997
Нещо стана с отговора ми, затова наново.
При мен се случи същото, но на обратно. Главичката изоставаше с 5 седмици от крачето. Това се забеляза в 32 г.с. Моят лекар не обърна внимание. Разбирам, че при теб не е така. С пет седмици разлика беше бебето на моята приятелка. Забелязаха го в 36г.с.Много се уплаши, но напразно. Детенцето й е напълно здраво и изключително жизнено. Роди се по нормален път. Докато малкото човече не дойде на бял свят не бива да се притесняваш-може да му навредиш  с тревогата си. Послушай лекарите. Това е за негово добро. Вярвам, че всичко ще е наред.Докато не се роди - няма проблем, а само догатки!

# 5
 • Мнения: 1 427
Зависи кой те гледа и с какъв ехограф.Поискай второ мнение от специалист четириизмерен ехограф.Успех и не се шашкай.Най-вероятно всичко е наред и ще родиш здраво бебе-желая ти го все сърце. Praynig Hug

# 6
 • София
 • Мнения: 3 748
Задължително потърси поне още едно мнение от специалист!
И не се шашкай!
Леко бременеене!

# 7
 • Мнения: 462
Нямам идея дали това се наследява. Това което аз мога да кажа е, че обикновено на бебо се следят глава, гръдна обиколка и бедро и те трябва да са съразмерни. Ако не са, значи има опасност да има някакъв проблем, но не е задължително. Довери се на лекарите и не рискувай здравето на детето си само защото не си сигурна дали трябва да се роди по-рано. Стане ли бебо на 36 г.с. вече може да се ражда...то е влезнало в 9 месец Simple Smile
Не се притеснявай предварително. Когато бебо се роди, педиатрите ще му направят необходимите изследвания и ще преценят какво е необходимо да се направи и дали всичко е както трябва или не.
Възможно е просто да е наследило наистина на татко си гена Simple Smile
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и щастливо отглеждане на детето ти!

# 8
 • софия
 • Мнения: 7 282
Стане ли бебо на 36 г.с. вече може да се ражда...
Не се притеснявай предварително. Когато бебо се роди, педиатрите ще му направят необходимите изследвания и ще преценят какво е необходимо да се направи и дали всичко е както трябва или не.
Възможно е просто да е наследило наистина на татко си гена Simple Smile
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и щастливо отглеждане на детето ти!
подкрепям!

# 9
 • София
 • Мнения: 81
 Мамамиа, преди две седмици и аз бях на Доки, който ми каза, че бебето ми изостава с някои размери, но имало време да навакса! Бях и все още съм много шокирана , но незнаех как да формулирам въпроса си и да попитам тук някоя мама. Видях отговорите на мамите, но до 17ти си оставам под напрежение ( тогава сам на ЖК). Незнам какво да мисля и какво да очаквам. Ще ти пиша ако разбера нещо по-конкретно. Дано всичко е наред и да нямаме повод за притеснение!

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 14
Ей, мами, мисля че се шашкате излишно.  Peace Не забравяйте, че видеозона е относителна работа. Все пак докторите не взимат размерите от бебешката главичка със шублер ( мисля че така се казваше този инструмент) Те замерват на база това, което виждат на екрана. Аз си патих вече с такива замервания, защото в 2-рия месец ми откриха киста 5 см и след една седмица  на следващия преглед кистата вече беше станала 7.5 см.  идеше ми направо да се  #2gunfire Много се притесних и отидох на 2-ри лекар ... 7.5 см -киста на кукуво лято!  Joy Имала съм някъква малка кистичка, която после изчезна от самосебе си. Човека ми обясни, че ако лекарят който ме е преглеждал е "ударил" 3-4 кафенца преди това нищо чудно да му са се разтреперили ръцете и да не е отчел правилно резултата, тъй тато те измерват разстояние от точка до точка...
Една  приятелка, която роди на 27.01.06 пък се беше оплашила че ше роди много голямо бебе и затова реши да ражда със секцио- бебето се оказа 3,100... на една друга позната, която роди на 3.03.06 и бяха забранили да се храни нормално последния месец за да не станело бебето много дебело и да се родяло трудно- резултата беше момиченце -2,950.... сами преценете, колко точни са тези замервания на килограми и см., направени от видеозон!
Леко бременеене на всички мами и не се шашкайте!   bouquet

# 11
 • София
 • Мнения: 6 164
Теглото спрямо главата ли изостава, или изобщо костната му структура? Крачето как се движи спрямо главата?

До термин едва ли ще качи кой знае колко, но нищо не се знае!
Хубаво е да те погледнат на триизмерен ехограф с доплер, защото ако бебето не се храни това се установява по кръвотока. Ако не му се подава достатъчно храна може да се извади по-рано, като това абсолютно е безопасно след 34та седмица! Такъв беше случая с едно момиче, с което лежах в Шейново - бебето не наддаваше (беше 2 кг в 38 г.с.), извадиха го и го сложиха в кувьоз - почна да наддава и всичко е точно! Казват че по-дребните бебчета по-бързо дори наддавали после. Wink Но това е само ако в теглото изостава. Не знам ако е асиметрично относно кости - може да си е ген, щом и таткото е бил така - после ще се оправи в процеса на растеж. Няма място за тревоги, на финала си. Hug

# 12
 • София
 • Мнения: 2 880
Чувала съм, че се случва някой път такова изоставане и е много възможно да се наваксат нещата. За да ти каже лекарят така, значи най-малкото има някаква такава практика, но ако ти се притесняваш много, съветвам те горещо да потърсиш второ мнение, да отидеш и на 3-измерен (за 4-измерен не съм чувала) ехограф.

Леко раждане и здраво бебе!

# 13
 • София
 • Мнения: 6 164
.... да отидеш и на 3-измерен (за 4-измерен не съм чувала) ехограф.

Едно и също е. Wink 4D е всъщност 3D в реално време. Тоест за 4то измерение се приема времето, тъй като виждаш образа в движение, а не застопорен като снимка.

# 14
Не се притеснявай. Бременей спокойно.

# 15
 • Мнения: 3 424
В моя предродилен курс имаше една мама, чието бебе изоставаше в килограмите и тя разказва, че ходила на доплер. Там могат да измерят кръвопритока от пъпната връв и после да те посъветват какво да се направи. Говори си с лекаря и ако той не е специалист, нека да ти даде направление за доплер.
Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш с едно новородено здаво розовобузесто бебоче.

# 16
 • софия
 • Мнения: 694
Не се притеснявай толкова. Ехографа неможе да измери с точност. На мен също ми казаха, че бебето изостава, а сега даже било над нормата.
При дъщеря ми беше същото. Главичката и била малка, а тя се роди с напълно нормална глава.
Преди да предприемеш някаква крачка по-добре се консултирай с още някой.

# 17
 • Калгари, Канада
 • Мнения: 883
Здравейте, мамчета!
Благодаря ви за подкрепата. Пак ходих на екограф - бебето са го изкарали 2.5 кг.сега  Laughing Явно нещо са объркали в сметките, не е възможно да е надало с 600 г. за една седмица. Иначе пак телцето му е малко, но расте.
Мisty, доколкото знам теглото изостава като цяло от килограмите, които би трябвало да бъде според лекарят ми. Тялото расте по-бавно, иначе костната му система е добре. Всички показатели са му нормални - сърце, дишане, движения и т.н. Аз говорих и с други лекари /както ме посъветвахте/, всички ми казаха, че е добре да се следи развитието на бебето и ако нещо наистина покаже, че бебето не е добре - да се предизвика раждането, ако всичко е наред - ще си се роди, когато то си реши.

# 18
 • тук-там
 • Мнения: 1 616
Сега трябва да си по-спокойна! Хубаво е, че си ходила пак на преглед и резултатите са окуражаващи.

За протокола: и на мен 3д-то или по-скоро лекарката, която го разчита грам не ми познаха: 2 дни преди да родя бебето уж беше около 3 кг с 33 см главичка. Да, ама не - родих момиченце 4.5 кг и обиколка на главата 37 см  #Crazy.

# 19
Някой път започвам да се чудя - тия всичките модерни средства дали повече помагат или пречат? Само си представям, какво е преживяла "главната героиня". Минах през нещо подобно и сигурно щях да пометна, ако не се получеше коригиращ резултат. И сигурно от подобни "грешки" много мами са си изпатили.
Та спокойно в такива случаи, задължително!!! повече от едно мнение, иначе само притеснения. Понеже повечето майки са забравили, какво са учили по математика, само си представете следния пример: взимате нещо по - дългичко: линийка, химикал, цигара... И сега погледнете го като го държите успоредно на очите. А след това изместете единия край назад, а другия задържете на същото място. Ето, че изглежда доста по - късо. Та това, дето го мерят зависи дали крачето е разположено точно успоредно или е изтеглено, А при тази поза, дето бетата си приели, е малко вероятно да е успоредно на уреда... Така че, правило първо: 1. съмнявай се в първата диагноза (особено ако е от ЕХОто). Правило второ: върни се на правило първо. Леко бременеене на всички!!!

# 20
 • София
 • Мнения: 2 271
Не се притеснявай толкова. Ехографа неможе да измери с точност. На мен също ми казаха, че бебето изостава, а сега даже било над нормата.
При дъщеря ми беше същото. Главичката и била малка, а тя се роди с напълно нормална глава.
Преди да предприемеш някаква крачка по-добре се консултирай с още някой.
Абсолютно аналогичен случай е и моят.В 35 или 34г.с. беше, ми каза,че главичката изостава  с 2-3 седмици.Изписа ми Дузофарм-за по-добро оросяване на плацентата и хранене на бебето.След 2 седмици бебето беше пораснало.И при раждането "малката" и главичка беше 35см.
Така,че не се притеснявай.Не винаги данните са точни.М/у другото моята гинеколожка ме гледаше на 3D ехограф всеки месец.

# 21
 • Мнения: 5 391
Задължително потърси поне още едно мнение от специалист!
И не се шашкай!
Леко бременеене!
Peace

# 22
 • Мнения: 812
Ами да ви кажа и аз се чудех защо тук в Англия има само 2 пати ехограф,единия до 12г с,и другия към 20 г.с когато гледат има ли бебо всички органи и т.н,ако всичко е ок повече не гледат,нито мерят.Ама като гледам има защо,особенно с 1во бебе може удар да получиш при такива новини.Преди да родя акушерката на консултациата ме прегледа,пипна главата на бебето и каза: mmm big head!!! И от тогава сънувах бебе с огроооомна глава и т.н ама си се роди супер Simple Smile така че спокойно

# 23
 • Калгари, Канада
 • Мнения: 883
Здравейте! Имам щастлива новина - бебчо се роди съвсем нормално, само дето беше мъничък -2600г. Роди се на 25 Март/ малко раничко, беше предвиден за 6 Април/ и вече е над 3000г., расте бързо и ни радва. Тъй че всички тревоги бяха излишни. Благодаря ви за подкрепата. Поздрави на всички.

# 24
 • Мнения: 812
  bouquet
Честита рожба!Дано е жив и здрав и да те радва!

# 25
 • София
 • Мнения: 1 097
Честито бебче!   newsm32
Много се радвам и аз, че всико е наред и притесненията се оказаха излишни.
Много усмивки исамо хубави моменти от тук нататък   bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт