Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 март 2006, 13:27 ч.

Сладки от моркови :)

  • 4 023
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 972
Сладки от моркови

3-4 средни моркова
1 ч. захар
1 ч. мазнина (олио, масло, мас)
сол, сода, ванилия
брашно
Морковите се настъргват на ренде, смесват се със захарта и топлата мазнина. Добавя се щипка сол, сода и ванилията. Добавяйте брашно докато тестото престане да се лепи по-ръцете. След това се поставя на студено за 30 мин. Готовото тесто се разточна на тънък пласт и сладките се изрязват с формички.
Пекат се на умерена фурна.

Ако искате да станат по-хрупкави се разточва по-тънко. Аз така ги предпочитам.
Могат да стоят по-дълго време (при нас не се случва да се застояват) При потапяне в топло мляко, чай, кафе се разпадат почти веднага.

Първият път когато ги направих на мъжа ми, той ме изгледа много странно - сладки с моркови. Но после ги носи на колегите си да види дали ще познаят какво има вътре  Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 мар 2006, 10:30 от wel

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 15 548
Амммм не се ли пекат? Или как е на вкус суровото брашно?

# 2
  • София
  • Мнения: 972
 doh Мали какъв се заплес.
Разбира се, че се пекат. На умерена фурна. Трябва да се внимава, че много бързо от недопечени стават прегорели.

# 3
  • София
  • Мнения: 431
И аз се чудех не се ли пекат. Иначе ми се струват вкусни, ще се опитам да ги направя.  chef

# 4
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 761
още днес ще ги сготвя Mr. Green, че са останали няколко моркова в хладилника  се чудя какво да ги правя...благодаря  bouquet zа идейката... Hug Heart Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 581
Много вкусни и лесни сладки!
Аз добавих и едно яйце към продуктите и станаха страхотни.
Wel, благодаря за споделената рецепта  Hug

# 6
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 761
станаха страхотни...и аz сложих 1 яйце...не ми стигна брашното  Embarassed, но въпреки това се ометоха zа нула време...в понеделник ще г направя още веднъж....благодаря  bouquet, wel.... Heart Eyes

# 7
  • София
  • Мнения: 972
Радвам се че са ви харесали   bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 575
И аз да споделя.Понеже много обичам моркови реших да ги пробвам тези сладки.......но нищо не се получи.
Незнам къде сгреших,може би с брашното.
За да може тестото да се разточи на кора ми пое доста.А след като се изпекоха станаха ужасни.Преобладаващ беше вкуса на брашно и доста мазнички.
Wel,кажи горе долу колко  брашно слагаш?
Все още не съм се отказала ,ще пробвам пак Peace Laughing

# 9
  • София
  • Мнения: 972
Strawberry винаги съм ги правила на око, но следващия път ще премеря колко брашно слагам. Самите бисквитки стават вкуснички, нямат вкус на брашно - нещо си пропуснала да сложиш може би  newsm78

# 10
  • София
  • Мнения: 30 949
Не остават ли сурови морковите? Аз много рядко ям сурови моркови, предпочитам ги в задущено състояние.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 911
Wel,кажи горе долу колко  брашно слагаш?
Все още не съм се отказала ,ще пробвам пак Peace Laughing
Току що ги направих. Наистина са много вкусни. Специално за теб премерих - отиде ми 500 гр. брашно, но олиото ми беше водна чаша от 250 гр, без вдин пръст. Тестото е мазно. Брашното само задържа съставките, а не трябва да обере всичкото олио.

# 12
  • София
  • Мнения: 575
Мерси,мерси   bouquet
Довечера ще пробвам пак и дано се получат!!! Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт