Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Tara

Мнения: 3 291
правих в машината козунак в петък и стана страхотен Smile
по-хубав козунак не бях яла, освен един, ама за него сега ще ви питам.
знаете ли как се прави или по-точно как се слага крем в козунак?

и понеже ми остана  още, се чудя какво да го правя.
сещате ли се как да го оползотворя рационално...не ми се хвърля, нямам мъж в момента, аз диетствам, децата не могат да се справят с него и затова......

Цитирай


Мнения: 237
Когато ми остане козунак,вече поизсъхнал,правя следното : карамелизирам захар в тавичка,нареждам отгоре козунака,нарязан на филийки и заливам със смес за крем-карамел.След това го запичам.
Дано ти хареса идеята Peace
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
оха, много ми хареса, благодаря ти Laughing Love
Цитирай

Italia

Мнения: 4 492
Как Ша хвърляШ бре,метни малко насам ( аз не съм на диета а би трябвало ... EmbarassedWink
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Когато ми остане козунак,вече поизсъхнал,правя следното : карамелизирам захар в тавичка,нареждам отгоре козунака,нарязан на филийки и заливам със смес за крем-карамел.След това го запичам.
Дано ти хареса идеята Peace

То4но това щях да напиша и аз. Голяма вкусотия става.
О' Хари4ке, да вземеш да "метнеш" рецептата за козунака ли?  newsm78
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
mcdirockче ,ми фащай самолета и ела, ще ти приготвя друг, щото този вече е почти на крем карамелов сладкиш Laughing Laughing

Maika, с удоволствие Very Happy

1 кг брашно
щипка сол
6 яйца
300 г захар
250 г топло мляко
250 г разтопено масло
мая

аз слагам в тази последователност продуктите в машината най- отдолу сухата мая, от моята 4 кафени лъжички
после брашното, солта, яйцата разбити със захарта, млякото.
като ми сигнализира за нови продукти, добавям разтопеното масло, настъргана кора от 1 лимон, ванилия, колкото ми кефне Laughing

слагам на програма месене. пускам 3 пъти да омесе тестото, програмата ми е с продължителност 45 мин.

като свърши последното месене взимам от тестото с намаслени ръце в топло помещение и бухам стафиди. стафидите ги киснах 2 дена предварително в ром, 1 купичка и ром догоре.

слагам козунака в тава , мажа с белтък и богато ръся със захар. набучквам бадеми, цели и като втаса пека.

става наистина много хубав и дебел Mr. Green

ако искаш можеш да намалиш продуктите наполовина Smile



Цитирай


Мнения: 8 573
Ако ядеш пържени филиики, можеш да го нарежеш и панираш в яйце и малко прясно мляко. Или само в разбито яйце. Вкусно е! А за по "изчанчен" вкус / сладко и солено!/ - режеш по дебели филиики, разцепваш от едната страна и пъхаш във филииката парче кашкавал, не много дебело. Пак панираш и пържиш. Може да се направи и от стар хляб - също е много вкусно! Условието е да не си на диета и да си позволяваш пържено! Е, все пак не е препържено, и като е по-рядко - не е чак толкова вредно. А то обикновено вкусните неща все се оказват вредни. Crying or Very sad
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.