Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 март 2006, 19:53 ч.

Идеи за гювечета

  • 10 863
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте!
Моля, дайте идей за гювечета, нещо лесно и ежедневно, да става и за детенце на 3 г.
Благодаря Ви предварително!

# 1
  • Мнения: 10 321
Масло на дъното, сирене, домати, чушки / може печени, може и сурови от фризер/, отгоре чукнато яйце. Вместо сирене - извара, може и някакъв колбас да се добави.

# 2
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
1 главичка лук
1/2 морков
1 пиперка
1 домат
1 кренвирш
2 картофа
1 яйце
50мл.вода,сол
Аз ги приготвям така.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 636
Аз правя няколко варианта
Гювече с пилешко
Пил. месо на малки парченца
гъби
праз лук - ситно накълцан
картофи - на малки кубчета
топено сирене
подправки на вкус

Сирене по шопски
на дъното слагам ситно накълцан праз лук, малко дом. пюре или пресни домати ако е лято, плочка сирене, пак домати, поръсвам с чубрица, мазнина, чуквам едно или две яйца и пека.

С кюфте

На дъното пак праз лук, домат на шайба, кюфте, натрошено сирене, пак домат, подправки и яйце.

# 4
  • София
  • Мнения: 31 113
Ресептата на Пепито ми хареса.
Слагаш такова месо каквото хапва малчо. Аз обикновено слагам кренвирш, бекон, шунка,... и много сирене.
Малко преди края слагаш яйце. Ако се птитесняваш за птичия грип, пропускаш яйцето.
Дияна много обича гюведжета.

# 5
  • Мнения: 974
Ето и аз как ги правя....има по малко от всички писани до сега рецепти Grinning

Реда в гювечето в следния ред:
Доматена салца (няколко суп.лъж) на дъното на гювечето
Шунка или пушен колбас (пуш. пиле)
маслини (цели)
гъби -сурови, но може и мариновани (малки гъби нарязани на две или на ситно, ако са по-големи)
кисели краставички (на колелца)
сирене (на кубчета)
кашкавал (настърган)
чубрица или някоя ароматна комбинирана подправка( често ползвам готова за пица)
Яйце


Е това е гювечето, което най-много се харесва в къщи  Hug

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 410
А азобичам гювечетата със свинско месце:
Задушавам в тенджера първо месцето нарязано на парчета/хапки, изваждам го
в мазнинката задушавам лук, морков, нещо зелено може ( напр. малко праз )
Накрая картофи на резенчета
Разбира се, сол, черен пипер...
Подреждам в гювечетата, заливам с доматен сос, поръсвам с магданоз.
пека на вкус.

И една зелена салатка...
да не забравяме, че се слага студено гювече, в студена фурна!

# 7
  • София
  • Мнения: 10 860
Благодаря момичета,
ориентирахте ме успешно, защото никак не бях запозната. И благодаря за съвета за студените гювечета в студена фурна. Това не го знаех. Щях да си прецакам съдчетата Embarassed
За йенските тенджери важи ли същото правило?

# 8
  • Варна
  • Мнения: 159
В Боровец в един ресторант ни сервираха едни много обикновенни но вкусни гюведжета. И моят дребосък ги яде (а той си е доста своенравен и капризен), но вътре всичко му беше любимо.
На дъното имаше шпеков салам и кренвирши, нарязани на ситно, а отгоре един доста плътен слой от сирене и кашкавал. Сиренето натрошено, кашкавала настърган и двете според мен смесени преди да се наредят. Всичко запечено и много много вкусно.

# 9
  • Хага
  • Мнения: 82
Аз правя гювечета с каквото имам в хладилника,но любимите са ми тези:на дъното на гювечето ситно нарязан лук или праз,отгоре предварително задушени гъбки,картофи на кубчета в единия край,а в другия -задушено св.месо (на хапки).Разбира се всичко овкусено със сол и черен пипер.Отгоре слагам по 2 суп.лъжици домати от консерва и поръсвам с чубрица.
Пека ги в слаба фурна.

# 10
  • Sofia, downtown
  • Мнения: 1 063
Моята рецепта за гювечета:
1. на дъното капвам малко зехтин
2. после слагам домати (нарязани)
3. (евентуално кремвирш или друго)
4. нарязвам маслини
5. сирене
6. настъргвам кашкавал
7. чуквам яйце
8. когато ги извадя слагам нарязан на ситно магданоз
По същия начин приготвям и в голям гювечник!

# 11
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 418
На дъното слагам домат /нарязан на филия/, отгоре лук, сирене на плочка, поръсвам с чесън на прах, черен пипер и чубрица. Редя пушена наденица, гъби, кашкавал /пак на плочка/, пушено и топено сирене,/ако имам слагам синьо сирене, БРИ, Ементал и т.н. Embarassed/ нарязана прясна чушка, отново  домат, сирене, лук... Накрая капвам съвсем малко вода и слагам да се пече.

# 12
  • Все някъде
  • Мнения: 599
 Аз вчера направих така:

- варени картофи на кубчета
- грах
- сладка царевица
- печен пипер
- кислели краставички
- чесън, ситно нарязан
- пушено сирене

Отгоре - настърган кашкавал "Балкан"

# 13
  • София
  • Мнения: 3 537
Лук
Домати /дом.сок
Сирене/обикновенно/
Топено /пушено сирене
Кренвирши
Пушено месо/каквото и да е/
Масло
Нареждам си продуктите в гювечетата като ги редувам,ред такова-ред такова.Пека ги в микровълновата,по ми е бързо.След като станат готови им настъргвам кашкавал/може и без/ и им чуквам по едно яйце,като пробивам жълтъка.Това е

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 410
Благодаря момичета,
ориентирахте ме успешно, защото никак не бях запозната. И благодаря за съвета за студените гювечета в студена фурна. Това не го знаех. Щях да си прецакам съдчетата Embarassed
За йенските тенджери важи ли същото правило?

Да, особено важи за Йена глас. Свекърва ми ползва много съдове от Йена глас и има горчив опит. И на котлона ако ги сложиш, СЪЩО, УВЕЛИЧАВАЙ БАВНО СТЕПЕНИТЕ НА КОТЛОНА.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт